Úgy,hogy átirányítani a városlista egy részét magánba, amit fizetne az állam.
Nekem volt egy sérvműtétem.Magánintézményben lett megműtve, viszont a beavatkozást a TB állta.Nekem a kényelmi szolgáltatásokat kellett fizetni, ami nyilván nem volt kevés, de annyira vészes sem volt.
Ez a hibrid megoldást kilehetne terjeszteni.
1.Kevés a szakember és itt inkább az ápolókra, műtősre stb... emberekre gondolok és nem csak orvosokra.
2.Nagyon sok orvos teljes munkaidős fizetőst kap a kórházaktól, holott igazándiból csak napi 4 órákat van bent és ezt követően megy a magánrendelésébe. Kérdem én te dolgoznál napi 8 órában ha ugyanazt a fizut kapnád meg mint napi 4-ben?Te műtenél naponta 10 embert, ha 5-tel is ugyanannyi fizetést kapsz? Persze ezt az orvosok negatívan reagálnák le, valószínű többen elhúznának magánba.
3.Valahogy rá kéne szoktatni a magyar lakosságot az egészségesebb életmódra, Európán belül nálunk van lakosságarányosan a legtöbb alkoholbeteg, de nagyon sok az elhízott és a láncdohányos is....legjobb lenne betiltani ezeket a termékeket(persze ilyet nem lehet csinálni, mivel kapitalizmus van). A legtöbb betegséget meg lehet előzni, sok esetben még sportolni se kell csak nem kell mindenféle szart elfogyasztani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!