Magyar állampolgárként hogyan tudok Magyar igazolványt igényelni az ingyenes MÁV használathoz?
Most olvastam, hogy bejelentette a MÁV, hogy márciustól az egész országban ingyen lehet majd vasúton utazni Magyar igazolvánnyal.
Én magyar állampolgár vagyok, Magyarországon élek, én is szeretnék ilyen Magyar igazolványt, hogy ne kelljen fizetnem a vonaton. Tudtok segíteni, hogy magyarként hol igényelhetek ilyen igazolványt?
ejgeeen...
14 életév alatt és 65 életév feletti állampolgároknak.
minden 14 év alatti és a 65 év feletti utasunk díjmentesen, minden a 14 és 25 év közötti utasunk pedig félárú jegy igénybevételével utazhat.
Ebből a legtöbben kiestünk.
Magyar állampolgároknak van magyar igazolványa, kettős állampolgároknak nem tudom jár-e.
Remélem nem jár alanyi jogon mindenkinek mert még mi a kisf@szom nem kéne ingyen? Azt valakinek az adójából kifizetik a MÁV-nak és ez meg is látszik az állapotán.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!