Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Sok magyar miért utálja az...

Sok magyar miért utálja az oroszokat?

Figyelt kérdés

Értem én, hogy megtámadtak egy országot, de az USA is megtette már nem egyszer ugyanezt a lépést. Az amcsikat nem érte nagy mértékű negatív kritika, senki nem követelte, hogy legyenek agyon szankciózva.

Ennyire az usa véleménybuborékjában élünk?

2024. jan. 5. 09:21
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
88%

Én nem utálom az oroszokat, sok orosszal találkoztam már életemben. Ugyanúgy van köztük tök normális meg seggfej is, mint bármelyik népnél. Putyin egy hatalommániás baromarc, sok ilyenre volt már példa a történelemben. A dagadt nidsza is ezt a vonalat követi.

Nem felmentve az amcsikat a sok szarságért, amit elkóvettek, de ők nem területszerző háborúkat viseltek ellentétben a ruszkikkal.

2024. jan. 5. 09:35
 2/35 Drakula_VAGY_Ahmed ***** válasza:
97%
Itt voltak 40 évet az amcsik, egy brutális diktaturát fen tartva? Nem? Akkor meg mi a kérdés?
2024. jan. 5. 09:35
 3/35 anonim ***** válasza:
100%
Történelmi kitekintésben nézve túl sok jót nem kaptunk az oroszoktól (48-as forradalom leverése, második világháború, 56, stb). Ettől függetlenül igaz, hogy az USA nagyon jól használja a soft power eszközeit és eléri azt, hogy az ő narratívája legyen domináns a legtöbb helyen.
2024. jan. 5. 09:40
 4/35 anonim ***** válasza:
96%
Szerintem véletlenül összekeverted az oroszokat Putyinékkel, az orosz maffiával és a komcsikkal.
2024. jan. 5. 09:41
 5/35 anonim ***** válasza:
85%

Az usának mi üzentünk hadat ennek ellenére nem szálltak meg minket fél évszázadra és még egyszer sem fojtották brutálisan embertelen eszközökkel vérbe a forradalmainkat. Az orosz megtorlásokat pedig aki kicsit is ismeri a történelmet nem vitatja. A terror házába se usa hanem orosz tisztek kínoztak nőket gyerekeket és nem az usa végezte ki ezerszám a forradalmárainkat.

Aki az oroszokat kedveli az simán felér egy kollaborációval és hazaárulással. Egy igazi Magyar zsigeri gyűlöletet érez a barbár oroszokkal szemben akik 56-ért egy évtizeddel később kértek csak bocsánatot mint a lengyelektől Katyinért ahol ezerszám végezték ki a lengyel hazafiakat.

Senki nem mondja hogy nem lehet az oroszokkal kereskedni, de bármilyen segítésük politikai értelemben a 48-as, 56-os szabadságharcosok sírjára kakilás és elkenegetése spaklival.

2024. jan. 5. 09:57
 6/35 anonim ***** válasza:
97%

Megölték a ruszkik a nagyapámat a Don-kanyarban, és a magyarok nyakán ültek évtizedekig, sokakat megölve és elnyomva.

A felcsúti hülyén kívül akit zsarolnak, nem tudom ki miért akarná őket "barátnak".

2024. jan. 5. 10:23
 7/35 anonim ***** válasza:
2%

"Itt voltak 40 évet az amcsik, egy brutális diktaturát fen tartva? Nem?"

De, Taszaron 30 eve. Az oroszok alatt ilyen nyomor nem volt. Lakotelepet, metrovonalakat, gyarakat, atomeromuvet epitettek.

39F incel

2024. jan. 5. 10:30
 8/35 anonim ***** válasza:
93%

Nem utálom őket, elavult, gyűlölködő és ostoba gondolkodásnak tartom, mikor múltbéli sérelmekért egy komplett népet és ma élőket hibáztassunk. Nem mellesleg a szovjet kommunizmus alatt az orosz nép is legalább szenvedett annyit, mint "mimagyarok". Jó lenne, ha a kollektív bűnösség elve "lejárt lemez lenne", ezt úgy írom, hogy az én családom is szenvedett a megszállóktól.

A nagyhatalmi politika ártott nekünk, igazából akármelyik oldalról jött. Akár az amerikai, akár az orosz/szovjet, akár most a kínai. Következményeket tekintve egykutya. A fideszes ostoba, demagóg véleményhuszárok szerint persze "biztos jobb" a "hanyatló nyugat" helyett az erőszakos, ázsiai mentalitású birodalmak vonzáskörébe, de ez önáltatás. Ezektől kéne inkább védeni a szuverenitást.

2024. jan. 5. 10:31
 9/35 anonim ***** válasza:
96%
7 Ha összehasonlítási alap kell, akkor nézd meg, mire jutott Németország amerikaiak által megszállt része és mire a szovjet rész. Óriási volt a kontraszt. Nem a nyugat-németek akartak keletre szökni, hanem a kelet-németek nyugatra. Az amerikai megszállás alatt nyugat-németországnak lett egy virágzó gazdasága. A szovjetek részének gazdasági teljesítményét inkább ne is firtassuk?
2024. jan. 5. 10:53
 10/35 anonim ***** válasza:
Nem értelek, Magyarország nem kérte, hogy Oroszországot szankcionálja bárki, csupán megszavazták a szankciókat. Szerintem ha az EU egyhangúan meg akarná szankcionálni az Egyesült Államokat, (ami egyébként jelenleg kizárt, hogy megtörténne), Magyarország akkor sem vétózna.
2024. jan. 5. 10:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!