Kedves ellenzékiek, most, hogy a fidesz tolja a laptop programba a pénzt mit fogtok mondani meg lépni mert Gyurcsány idejében nem támogatták laptoppal a diákokat?
Mit fogunk mondani?
Boldog Karácsonyt :)
Gyurcsány idején tankönyvekkel támogatták a diákokat, mert akkor még abból tanultak.
100 év múlva meg kvantumszámítógéppel fogják támogatni a diákokat, mert akkor abból fognak tanulni.
Mi az, hogy nem támogatta?! Azok a laptopok egyenest a Gyurcsány időszakból származnak, olyan régiek és elavultak :D :D
De üsse kő, nézzük a jó oldalát: újra sikerült fideszes politikusoknak EU-s pénzből kampányolnia. Merthogy a „Digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára” nevezetű program, amelynek keretében ingyen laptopokat osztogatnak bizony Európai Uniós forrás terhére történik.
Kedves 3as
Vadonatúj modern 200-250ezres laptopokat osztanak ki.
Nyilván a diák ne akarjon 1 milliós laptopot
"Vadonatúj modern 200-250ezres laptopokat osztanak ki"
Úgy gondolod? 11,6″ érintőképernyő, 4 GB RAM és 128 GB SSD. Erre képesek ezek a "vadonatúj 200-250 ezres" laptopok.
Megnéztem a 150-200 ezres kategóriában a legolcsóbb és legrégebbi Emagos laptokokat és még azok is többre képesek:
Az összehasonlítás azért is szép, mert az Emag esetében én a kisker árat látom, míg a kormány ezzel a mennyiséggel egyértelműen nagyker áron, akár további kedvezménnyel juthatott hozzá ezekhez a gépekhez. És még így is milyen sz*rt szereztek be...
Vagy esetleg nálad ezekkel ellentétse információk állnak rendelkezésre? Akkor tessék linkelni és megmutatni valahogy kérdező.
7. A diák nehogy már gamer laptopot akarjon ingyen kapni. Ennyi erővel Julika is a szövegszerkesztős munkához kérjen a főnöktől 30ezres gamer egeret?
8.igen emlékszem a sulinet annyit is ért gyorsaságban és én nem az optikai netbe születtem bele
Szerintem az SSD az korrekt, bár a 128 gigát úgy elviszi a Windows egymaga, mint a szél, főleg, ha több fiók is lesz rajta használatban. A 11,6 colos képernyő az normális tanuláshoz nagyon kicsi, nem arra való. 4 gb ram ma még többé-kevésbé elég (mondjuk akkor nem ártana mellé nagy háttértár a lapozófájlnak), de biztosan elég lesz 3 év múlva is?
Oké, hogy ne akarjon a gyerek iskolai munkára gamer laptopot, ez teljesen jogos. De azért na... ez a konstrukció meg nem látszik a lótól, annyira a túloldalán van már...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!