Az emberek miért nem örülnek neki, ha emelik a nyugdíjkorhatárt?
Én már most nyugdíjba mennék, ha lehetne, pedig még a 30-at sem értem el. Lehet ez megdöbbentő lesz, de szerintem sokan nem szeretnek dolgozni, én sem. Azért dolgozok csak, mert kell pénz amiből meg tudok élni.
Annyi mindent szeretnék csinálni és nincs rá időm mert rengeteg óra elmegy azzal, hogy a megélhetésemért gürizek. Szeretnék a családommal, barátaimmal, magammal foglalkozni, tanulni, hobbijaimat űzni, stb., de csak a töredéke fér bele az időbe, amely mint tudjuk, véges.
Én fontosnak érzem magam, nem számít hogy dolgozok vagy sem, nem ez adja meg az értékemet.
Nem azt mondom, hogy nem csinálnék semmit, csak nem akarok függeni a munkától. Azért akarok valamit csinálni, mert tényleg szeretném, nem azért mert másképp éhen halok/utcára kerülök/akármi más.
Azért, mert nem vagyunk egyformák, és nem mindenki viseli rosszul a magányt.
Én az egész életemet lehszívesebben home officeban élném, emberek nélkül.
Nem érdekelnek az emberek.
És bizony az ember fárad.
Van, aki 40 évesen nyugdíjba megy és élni akar, nem pedig rabszolga lenni egész életében.
Azzal, hogy emelik a korhatárt, nagyobb az esélyed, hogy nem éled meg, ergo egy, olyat vonnak a fizetésedből, amit sosem fogsz látni, mintha ellopnák tőled.
Ezt a pénzt még élsz, másra is költhetnéd.
Amúgy, meg inkább egy rövid, de tartalmas élet, mint 80 évnyi szenvedés.
Sokkal jobb lenne, ha nem lenne állami nyugdíj, hanem mindenki maga döntené el meddig és mennyit akar dolgozni.
Valaki nem azért akar élni, hogy dolgozzon. Nyugdíjas lennék egyből mennék pecázni. A helyi nyugdíjasklubban, ahol hetente 1X megy a dinom-dánom. Havonta kirándulgatás. Végig pihenés, kertészkedés, sufniban barkácsolni. Feltudnám magam találni.
Az aktívak közül nem mindenkinek van jó munkája. Alig várja, hogy vége legyen és végre megszabaduljon tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!