Miért ilyen sötét tudatlanok és tapintatlanok egyesek Magyarországon?
Figyelt kérdés
Mikor szóba kerül és beszélgetünk, hogy honnan származom és elmondom részletesebben, hogy külhoni származású magyar vagyok, erdélyi(romániai) magyar, akkor néha visszakérdeznek nagy kerek szemekkel csodálkozva, hogy "de te akkor tudsz románul?" és én válaszolom neki, hogy "Igen", na erre ő mit reagál és mond "Dehát akkor te román vagy?!" kérdéssel vagy kijelentéssel vagy mit tudom én milyen hangsúllyal válaszol. Mire én válaszolok, hogy "Nem" és újra türelmesen elmagyarázom amit legelsőnek elmodtam, hogy erdélyi magyar vagyok. Az ilyen vissza kérdés hasonló tapintatlanság egy ilyen beszélgetés során mint négerezni vagy zsidózni.
Ennyire nem tudják, egyesek hogy mit jelent az, hogy erdélyi magyar vagy külhoni magyar?
2023. dec. 10. 20:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!