Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Liberálisok miért ilyen...

Liberálisok miért ilyen idegengyűlölők? Mi bajuk a vendégmunkásokkal?

Figyelt kérdés

Állandóan ezzel a témával jönnek, hogy bezzeg az Orbán ránk szabadította a vendégmunkásokat.

Szerintem tök cukik, és tisztelettudóak: https://www.youtube.com/watch?v=K4JwUmf5N5g

Miért ne fogadhatnánk be őket? A filippínókról is van infóm. Egyik rokonom velük dolgozik.

Elmondása szerint a filippínók nagyon jó munkaerők, és ők is jófejek, aranyosak.

Nehéz helyzetből jöttek ezek az emberek, és senkinek se ártanak. Szóval nem értem én ezt a nagy ellenségeskedést.

2023. dec. 8. 01:09
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
95%
Én tudom a választ. Azért, mert éveken át azt hallottam, hogy mi nem leszünk bevándorló ország, hogy nincs itt munka másnak mirajtunk kivül, hogy nem leszünk kevertfaj, hogy jogom van megtudni, mire készül Brüsszel, hogy kell a kerités és a határvédelem és, hogy a magyarságkereszténysége veszélyben van. Még, mintha plakátkampányt is láttam volna párszor, bár ebben nem vagyok biztos. Viszont azt tudom, hogy azok után, hogy jóváhagyták, hogy kereket szúrtunk ki önvédelemből, mert általunk befogadott gyerekek táboroztatásáttól védtük meg a hazát, nagyon helyesen, most össze vagyok zavarodva, hogy mégis, miért tettem fel az életem a migráncsok elleni harcra. Felesleges volt?
2023. dec. 8. 06:18
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

"senkinek se ártanak"

Senkinek sem, leszámítva a dolgozó magyar embereket. Tekintve, hogy az állam a magyar emberek adójából ad támogatást a külföldi munkaerőt dolgoztató cégeknek. Akik nem mellesleg lenyomják a fizetéseket, tehát örülhetsz, hogy a "csak" 10%-nak hazudott infláció mellett még kevesebbet is kapsz, már ha egyáltalán van munkád.

2023. dec. 8. 10:33
 13/14 anonim ***** válasza:
75%

Azért érdekes, hogy ma is tanultam valamit. Liberális idegengyűlölő :D:D:D

13 éven át arról pofáztatok, hogy a "lipsik" mindenkit be akarnak engedni, de majd a jó FideSS megvéd minket. Erre most a FideSS mégsem véd meg minket de továbbra is a lipsiket kell gyűlölnünk mert a Fidernyákok állítása szerint nem engedné be azokat akiket a FideSS 13 évig nem akart beengedni... :D

2023. dec. 8. 10:38
 14/14 anonim ***** válasza:
95%

Én liberális vagyok, filippínó vendégmunkásokkal dolgozom együtt vendéglátásban. Több okból kifolyólag sem tetszik nekem a dolog, és egyik sem vezethető vissza arra, hogy nekem személyesen bajom lenne a bevándorlókkal, vagy bármi ilyesmi.

1. Egyszerűen nem tudják olyan színvonalon teljesíteni a munkát, (az én munkakörömben legalábbis) mint a magyar dolgozók. Lehet, hogy lelkesek és szorgalmasak, de a pultba, kasszába nemigen tudjuk beállítani őket, (sok vendég elvárja a magyar nyelvű kommunikációt) telefonos ügyintézni sem tudnak, adminisztrálni sem tudnak, mert minden papírozás magyar nyelven történik. Na, most akkor ott tartunk, hogy a munkakör legalább 60%-át nem tudják elvégezni, ezek egyszerűen másra maradnak. Egy embert alkalmazunk, de jó indulattal is csak egy fél munkáját kapjuk. Értem, hogy valószínűleg anyagilag megéri, de semmilyen más szempontból nem. A tulaj baromi jól járt, minden más dolgozó szív. Tudnak takarítani meg pakolni, ez tök jó, de ezt egy magyar is meg tudja csinálni, csak mellette azt a 60%-ot is, amit a filippínó meg nem tud.

2. A dolgozók közötti kommunikáció is nehezedett azóta. Sokan nem beszélnek angolul a magyarok közül, filippínók közül sem megy mindegyiknek flottul az angol. És akkor töri a fejét az üzletvezető, hogy hogyan pakolja össze az embereket egy műszakba úgy, hogy legalább egyvalaki ott megértsen mindenkit, és ne kézzel-lábbal kelljen mutogatni mindent.

3. Ezek az emberek ki vannak használva. Nagyon rossz körülmények közül jönnek (kicsit talán kevésbé) nagyon rossz körülmények közé. Hatan-heten vannak összezsúfolva egy szobában, sokaknak kabátja, cipője nem volt, amikor megjött a tél, úgy kellett a dolgozók használt cuccait összeszedni nekik. Abból a pénzből, amit keresnek, nem tudnak az országban rendes egzisztenciát teremteni. Szerintem etikátlan alkalmazni őket ebben a formában.

4. Képmutató alkalmazni őket. Miután majdnem egy évtizede hallgatjuk a fidesz nagy migráns-ellenes szónoklatait, nem szép dolog, hogy ők meg szinte titokban, a fű alatt, szisztematikusan hozzák be a tulajdonképpeni migránsokat. Szerintem van különbség aközött, hogy valaki önerőből úgy dönt, hogy jó, akkor ő most felkerekedik, otthagyja az otthonát és a 0-ról elkezdi felépíteni magát egy másik országban, és aközött, hogy valakit behoznak, elszállásolnak és bepakolnak egy cégbe.

Az emberekkel magukkal nincs bajom. Leginkább azzal van a bajom, hogy nem tudják elvégezni azt a munkát, amit a magyar kollégák, és ennek a többi dolgozó issza meg a levét. Felőlem származzon bárhonnan egy kollega, ha meg tud mindent csinálni, amit egy magyar, akkor áldásom rá. Viszont baromira nincs így, és értem, hogy cukik, és rendesek, oké, de eközben meg tényleg azok szívják meg, akik az ország állampolgárai, és akikért felelősséggel tartozna ez a kormány, akiknek a megélhetését védelmeznie kellene, ha csinálná a dolgát.

2023. dec. 9. 17:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!