Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Egy kormányváltás mennyire...

Egy kormányváltás mennyire durva megszorításokat hozna a gyerekeket nevelő családoknak ?

Figyelt kérdés

Vegyünk egy átlagos családot, egy apa (aki férfi) és dolgozik egy anya (aki nő) és dolgozik és van két kiskorú gyermekük. Nem minimálbért keresnek hanem mondjuk valahol a magyar átlag körül vannak. Próbálják elfogadható szinten élni az életüket. Hó végére még marad is valami a családi kasszában. De semmi extra, nincs dubaji nyaralás meg ilyenek.

Mit kapnának ők egy rendszerváltó kormánytól ?

Lenne megemelt családi pótlék. Nem tudjuk mennyi.

Nem lenne adókedvezmény a gyerekek után. Vajon a megemelt családi pótlékkal visszaadná a kormány azt amit az adókedvezmény eltörlésével elvesz ?

Lenne többkulcsos SZJA. Mivel az említett apa és anya nem minimálbért keres ezért várhatóan több adót fizetne. Azt hogy mennyire gondoltak a politikus urak és hölgyek csak a választás után tudtuk volna meg.

Az ÁFÁ-val kapcsolatban annyi volt nyilvános hogy a 27% százalék az egy világbajnok fideszes ÁFA: És valami drasztikus 10 százalékos Áfa csökkentés esetleg ? Ilyet nem találtam az ígéretek között.

Az ún rezsicsökkentés intézménye is megszűntetésre kerülne. Ismét egy jó kérdés hogy ettől több vagy kevesebb lenne a rezsiköltség. A baloldal szociális érzékenysége vetekszik a fidesszel ezért nem csodálkoznák rajta ha egy vállrándítással elintéznék. Ennyi a piaci ár.

Szereltess fel napelemet, szigetelj, vagy ülj a hideg lakásba. Nincs rá pénzed ? Vegyél fel hitelt ! Aztán mikorra térül meg ? Az legyen a te bajod.

Szóval a kormányváltó pártok ígéreteit nézegetve a gyerekes családoknak kész szívás lenne a kormányváltás.

2023. dec. 6. 14:46
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
88%
Húha, tényleg tragédia lenne, ha mindenki annyi gyereket vállalna, amennyit a pénztárcája enged, és nem potyogtatná őket a vakvilágba, hogy majd az adófizetők pénzéből felneveli. Ezzel csak azt éri él Putyin végbélkúpja, hogy az értelmes emberek elmenekülnek az országból. De ez vissza fog ütni, mert csak az aljanéppel nehéz működtetni egy országot.
2023. dec. 6. 15:54
 12/21 A kérdező kommentje:

Eddig 11 válasz de egy sem ír egyetlen pontot sem ami miatt mint családos ember az ellenzék jelöltjére kellene szavaznom.

Úgy látom elég nehéz ilyet találni.

A fidesz fikázását hiába írjátok ide mert nem ez volt a kérdés.

Azt tudjuk milyen a fidesz.

Én azt kérdezem milyen lenne a kormányváltó ellenzék családpolitikája.

2023. dec. 6. 15:56
 13/21 A kérdező kommentje:

Ugye micsoda vérlázító gondolatok ? Miért is támogassa az állam azokat akik gyereket vállalnak ? Mondjuk azért hogy legyen valaki 30 év múlva aki a 90 éves szingli liberálisok pelenkáját is kicseréli az öregek otthonában.

Ha elmenekülsz innen akkor ott is kell valaki aki kicserélje a pelenkádat ott ahova menekültél. Annak a gyereknek pedig most kell megszületni.

Persze megszülethet afrikában is.

2023. dec. 6. 16:01
 14/21 Molyember ***** válasza:
83%

Családosként azért kéne megfontolni, mert:

- Európában háború van, és a kormány az agresszor mellé állt a szövetségeseivel szemben. Ez hosszú távon nem egészséges.

- Mert egy kormányváltás esetén lenne rá esély, hogy a gyerekeid egy működő, európai demokráciában élhetnének. Most nincs.

- Valamiért a kormány fontosabbnak tartja az ázsiai munkásokkal feltöltött aksigyárakat, mint a magyarok egészségét. Ha van gyereked, nézz utána az itt használt anyagoknak. Elég csak az oldószerekkel foglalkozni, csodát látsz majd.

- Valami okból kifolyólag a magyarok mellett álló kormány minden erőfeszítése ellenére nagyon szegények vagyunk. Ha ez tényleg azért van, mert támadnak minket (és nem a kormány bénázása, vagy nemtörődömsége miatt), akkor érdemes lenne olyan kormányt választani, amelyik képes beilleszkedni Európába. Csak anyagi megfontolásból.

2023. dec. 6. 16:06
 15/21 anonim ***** válasza:
61%
Kezdjük ott, hogy ha nem a konzervatívok lennének hatalmon, akkor lenne elég tanár az iskolában, bár gondolom te úgy állsz ehhez, hogy az tök felesleges. A másik marhaságodra reagálva pedig, ha bárki más vezetné az országot, akkor lehetne felelősségteljes módon gyermeket vállani SAJÁT PÉNZTÁRCÁRA, így ez is meg lenne oldva.
2023. dec. 6. 16:10
 16/21 anonim ***** válasza:
58%

Hát az én pelusomat inkább egy afrikai cserélgesse, mint a te gyereked, ha ilyen stílusban neveled... Az alma márpedig nem esik meesze a fájától.

Amúgy egyetértek azzal, aki azt írta: esetleg felelősen kéne vállalni a gyereket, nem potyogtatni. Én elborzadok, amikor azt látom, hogy mennyi agresszió, indulat, düh van már egész kicsi gyerekekben és minden JÁR nekik. Pszichopatákat neveltek (tisztelet a kivételnek!), durva lesz a felnövekvő generáció tevékenysége. Kicsit el kéne gondolkodni, hogy a kötelező gyerekszám helyett nem a minőségre kéne-e koncentrálni. Bár nem mellesleg ilyen oktatási rendszer mellett elég nehéz.

Teljesen jogosnak érezném a családosok kedvezményeinek megnyírbálását. Vállaljon az gyereket, aki képes előre tervezni (a csok és társai pont ezt az előre gondolkodást írták ki), felelős, rendelkezik némi intelligenciával és megteheti.

2023. dec. 6. 16:16
 17/21 A kérdező kommentje:

Amit leírtál azzal egyetértek. De ezek a fidesz bűnei. Hol köszön vissza az ellenzék terveiben ezeknek a kijavítása ?

1. Igaz de nincs közvetlen hatása arra hogy lesz-e a gyereknek mogyorós csoki a hó végén

2. Azon kívül hogy naponta elmondják az ellenzéki pártok hogy ők aztán mennyire űber demokratikusak, nem látom ennek igazolását a politikájukban és a politikusaik viselkedésében

3. Akkor most döntsük el hogy az ellenzék támogatja a migrációt, tehát ők is beengednék a külföldi munkavállalókat vagy szigorúbbak lennének migrációs kérdésben mint a jelenlegi kormány ?

4. Medgyesi beilleszkedett európába. Fillérekért eladta a közmű ágazatot a franciáknak. Meg is kapta érte a francia becsületrendet. Normális országban az ilyen embert minimum börtönbe csukják hazaárulásért. Ez lenne az európai beilleszkedés, vagy esetleg a magyar érdekeket is hajlandó lenne képviselni az ellenzék ?

2023. dec. 6. 16:17
 18/21 A kérdező kommentje:

Egyenlőre nem az afrikai bevándorlók nem arról híresek hogy mérnökök orvosok ápolók hanem arról hogy embercsempészek, drogkereskedők.

De ez lehet hogy az én tudatlanságom innen a magyar vidékről és közben meg a migránsok felvirágoztatták a nyugati országokat, de hozzánk csak a no-go zónák és a lövöldözések híre jut el. A sok nobel díjas afrikainak a híre már nem.

2023. dec. 6. 16:24
 19/21 anonim ***** válasza:
100%

Amit a kérdésedben és a most hivatkozott válaszodban leírtál az mind a fidesz és a lakájmédia riogatása.

Te mindezt elhiszed, miközben azért látod fidesz bűneit.

Akkor most te válaszolj!

Mégis miért kellene a változatlanság fideszes posványának bizonyosságát választani a változás ígérete helyett?

2023. dec. 6. 16:47
 20/21 A kérdező kommentje:

Ha a változás ígérete az én mindennapi életem csak negatívan fogja befolyásolni egy ködös jövőbeni jobb életszínvonal reményében akkor inkább nem kérek belőle.

Én a rendszerváltás óta azt hallgatom hogy még egy kicsi megszorítás kell és utána jobb lesz. Aztán mindenki csak megszorított az elmúlt 30 évben és a haverok meggazdagodtak.

Sajnos nem tudom elhinni a jelenlegi ellenzéknek hogy jobb lesz. Mert olyan gazemberek ülnek a soraikban mint a fideszben. Én még emlékszem rá amikor ők túrtak könyékig a költségvetési pénzekben. Én még emlékszem amikor ők mondták lenézően az őket kérdezőknek hogy nincs itt semmi látnivaló el lehet húzni.

Milyen változás ígérete ez ?

2023. dec. 6. 16:59
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!