Waberer biztosítónak gatya?
Ezt mindegyik csinálja.
Eddig újak voltak a piacon, nem tudták megtenni, most már elég ügyfél van, szarnak rá
Allianz idén 40.000 éves, az új 83.000 lett volna.
Ettol még nem gatya az allianznak.
Termeszetesen több év után én is ott hagytam az allianzt.
Évtizedek alatt öt biztosítónál voltam; egy-négy évig egyhuzamban, aztán olyan magas díjat ajánlottak, hogy váltottam. Amelyiknél most vagyok, harmadszor vagyok velük szerződésben; rekordidőt elérve: egyhuzamban ötödik éve vagyok itt.
Mint kiderült, nem mentek tönkre, másképp nem tudnék vissza-vissza térni.
Arról van szó, hogy nagyon komoly matematikai, statisztikai elemzéseket végeznek, és ha valamilyen gépjármű- vagy személyi adat alapján magas kockázatot látnak, akkor úgy alakítják a korrekciós tényezőket, hogy azzal a jellemzővel rendelkezőknek magas legyen a díjuk. Várhatóan elmennek, ha nem, akkor a magas díj miatt azt sem bánja a biztosító.
Eltérő eredményekre jutnak, ezért akit kiutálnak valahonnan, és még vagy hat biztosító magas díjjal tartja távol magától, talál olyat, ami meg neki kedvez.
Attól, hogy neked magas díjat ajánlottak, nem jelenti azt, hogy mások meg nem mennek hozzájuk, mert számukra meg kedvező.
Volt olyan év, hogy 70%-os emelést ajánlva üldözött el a biztosító, utána két hónappal a fiamnak messze az a biztosító volt a legkedvezőbb díjú, úgyhogy odament.
Két dologra gondoltam én is, az egyik, amit ti is írtatok, hogy tetű az összes biztosító, és ha nem figyel az ember, akkor előbb-utóbb úgy átverik az embert, hogy csak pislog. Képesek akár éveken keresztül is altatni az embert, aztán előállnak a nagy farbával.
A másik, az lett volna az érdekes, ugyanis ha rajtam kívül még vagy tízen hasonlóval jelentkeztek volna itt, hogy a Waberer le akarja húzni őket, akkor tényleg gond lehetne náluk, amit tutira nem akarnak nagy dobra verni.
A Waberer nagyon nagy cégcsoport, a tőzsdén jegyezve, gondolom nem tenne jót a részvények árfolyamának ha kiderülne hogy a biztosítói üzletág xarban van. Annyit azért találtam, hogy tervben van náluk az üzletág konszolidálása, bármit jelent is ez náluk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!