Ha Orbán Viktor, és a Fidesz szerint ennyire szar az EU-ban lenni, akkor miért nem akarnak kilépni? Ugye a konzultációban mindenért az EU felelős.
Figyelt kérdés
#Maradni az EU-ban?
2023. nov. 26. 14:08
1/9 anonim válasza:
Mert akkor rájuk szakadna minden felelősség, nem tudnának kire mutogatni. Van is az a mondás, hogy tartsd magadhoz közel az ellenségedet...
2/9 anonim válasza:
Ez csak szavazatszerző kampánytrükk.
A terv:
Jönnek az Európai parlamenti választások -> Az uniós döntéshozást problémaként beállítani -> Megoldásként saját magukat beállítani -> ezzel elérni, hogy a választók más pártok képviselői helyett a Fideszét juttassák be az Európai parlamentbe -> az övék lesz a lehetőség minden egyezség és üzlet megkötésére a döntésekből és képviseletekből mindenki más magyart kizárva.
3/9 anonim válasza:
2, csak egyre többen értik félre Európában, többek közt, én is.
4/9 anonim válasza:
Mert ezzel tudnak szavazatokat szerezni, de a valóságban orbán az EU leghűségesebb pincsikutyája.
5/9 anonim válasza:
Egyrészt nincs meg hozzá a kellő társadalmi támogatottság még. (dolgoznak rajta keményen, de még nincsenek ott) Pár év kondicionálás és meglesz ez. Azt ők sem akarják, hogy a nép fellázadjon. Másrészt gazdaságilag is fel kell erre készülni. (Ez is folyamatban van pl. orosz-kínai beruházások...) Szerintem egy esetben kerülhető ez el, ha az eu-ban többségbe kerül a populista-szélsőjobb, Orbán haverjai. Akkor nem lenne érdeke kilépni. Erre viszont túl sok esélye nincs. Ott van a Fico meg most a szerencsétlen Wilders a hollandoknál, aki nem tudott még mindig kormányt alakítani...Mindegy, a lényeg, hogy én úgy gondolom ebből távozás lesz pár év múlva, a nép pedig tapsikolni fog hozzá.
6/9 A kérdező kommentje:
Valahogy én is azt érzem, hogy a háttérben ez történik( mármint a kilépés rendezése). Viszont a kommunikációban azt van, hogy maradunk az EU-ban. Viszont állandóan szidjuk, így egy korábbi lehetősége is bent van. Aki kint dolgozik, kilépéskor haza kell jönnie, vagy kinti lakcímre be kell jelentkezni?
2023. nov. 29. 14:35
7/9 anonim válasza:
Szerintem, akik már kint dolgoznak, azoknak nem kellene hazajönni. A Brexit-nél is úgy emlékszem, akik már kint dolgoztak valami nyilatkozatot vagy mit kellett ott helyben aláírniuk, hogy állandóra maradnának kint aztán ennyi. Kinti lakcímet bejelented, persze. (Nem vagyok ebben érintett, más biztos pontosabban el tudja magyarázni a menetét ennek.) Szóval ebből kiindulva nem gondolom, hogy hazaküldenének bárkit, akik már kint vannak egy Huxit esetében. A lényeg, mielőtt még eljön ez a pillanat előtte érdemes lépni. Utána már nehéz lesz.
8/9 A kérdező kommentje:
Ingázok, és amíg csak lehet nem szeretném elhagyni a hazámat. Sajnos ketten dolgozva magyar munkahelyen csak nyomorogtunk. Egyikünk kint dolgozik, és így azért normálisan lehet élni.
2023. nov. 29. 16:55
9/9 anonim válasza:
Teljesen megértem, én sem szívesen mennék. Nálam a vízválasztó akkor lesz (de remélem nem lesz igazam), amikor bejelentik a népszavazást a kérdésről. Nem tudom ez hány év múlva lesz, de én úgy gondolom el fog jönni sajnos. Nyilván akkor jelentik ezt be, ha már teljesen biztosak abban, hogy megvan a kellő támogatás a kilépéshez. Utána még lenne egy átmeneti időszak, mint a Brexitnél is. Akkor már nem érdemes gondolkodni szerintem, csak menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!