Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Lehetne nálunk is az, mint az...

Lehetne nálunk is az, mint az izraelieknél?

Figyelt kérdés

[link]

ÚJ TÖRVÉNYJAVASLAT: AKINEK CSAK EGY ZSIDÓ NAGYSZÜLŐJE VAN, NEM LESZ IZRAELI ÁLLAMPOLGÁR

2023. nov. 20. 16:27
A kérdező szavazást indított:
Igen
Nem
13 szavazat
 1/10 A kérdező kommentje:

Erre a mintára, csak az lehetne magyar állampolgár akinek mindkét nagyszülője magyar nemzetiségű!

És ha vallást akar gyakorolni akkor csak keresztény lehet.

Nem lehetne pld. zsidó, ahogyan Izraelben sem lehetne keresztény!

Ez így fer !!

2023. nov. 20. 16:29
 2/10 anonim ***** válasza:
88%
És ez miért is lenne jó? Továbbmegyek, én támogatnám azt az elvet, hogy aki Magyarország területén születik, Magyar állampolgár legyen.
2023. nov. 20. 16:39
 3/10 anonim ***** válasza:
94%
Tehát elegánsan kiherélnéd a szabad vallásgyakorlást? Keresztényként mondom, már ellenezném a javaslatod, ha valódi súlya lenne.
2023. nov. 20. 16:45
 4/10 anonim ***** válasza:
78%
Nem mert akkor a jugók meg a románok hogy szavaznàk meg a fideszt.
2023. nov. 20. 17:12
 5/10 anonim ***** válasza:
0%
Minek?
2023. nov. 20. 17:53
 6/10 anonim ***** válasza:
95%

"Erre a mintára, csak az lehetne magyar állampolgár akinek mindkét nagyszülője magyar nemzetiségű!"

Az ugye megvan, hogy négy nagyszülőd van? Mennyinek kell magyarnak lenni? És ki magyar nemzetiségű? Aki magyar állampolgár? Aki magyarnak mondja magát? És ha a 4-ből 2 nagyszülőm magyar, de én külföldön születtem és nem is értek magyarul? Megannyi kérdés...

2023. nov. 20. 18:15
 7/10 anonim ***** válasza:
94%

Kedves kérdező!

A nemzeti identitás tud nagyon komplex lenni, főleg közép európában, és a nemzetiség szó is tud zavaros lenni, mert érthetsz alatta nyelvhasználatot, származást, egyfajta nemzettudatot, szóval ennél konkrétabbnak kell lenned.

Vegyünk például egy embert, akinek egyik nagymamai ágon az ősei kunok voltak (zárt közösség, de magyarul beszéltek) egyik nagypappai ágon valószíműleg asszimilálódott szlovák, a másik nagyszülői ág pedig sváb (mondjuk Németortszág külömböző részéről) Ő magyar?

A vallással kapcsolatban meg annyit, hogy ezzel elismert egyházakat is kivonnál, és valószínűleg nem elismerteket meg bevonnál (mondjuk keresztény szektákat).

Én az általad felvetett javaslattal nem értek egyet sem elvi, sem gyakorlati szinten.

2023. nov. 23. 19:43
 8/10 anonim ***** válasza:
91%

Na imádom ezt a múlt századi gondolkodást.Kit érdekel őszintén milyen származású voltak a nagyszüleid ,őszintén?

Szerintem meg legyen az magyar állampolgár,aki fizeti az adókat és itt dolgozik,illetve beszéli a magyar nyelvet.Ennyi.Az,hogy zsidó,keresztény,iszlám stb. mindegy.Amíg betartja a törvényeket,nem árt másoknak és teljesíti az előzőekben foglaltakat sz teljes jogú állampolgár a szememben.Ennyi

2023. nov. 24. 16:39
 9/10 A kérdező kommentje:

8.

" milyen származású voltak a nagyszüleid ,őszintén"

Magyarok!

"múlt századi gondolkodást"

Amilyen az izraelieknek van?

2023. nov. 24. 19:17
 10/10 anonim ***** válasza:
94%
Úgy érted Nethenjahunak, aki ellen tömegtüntetések voltak és akit Orbi támogat?
2023. nov. 24. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!