Mi a véleményetek arról, hogy hazaváró irodák nyílnak a külföldön élő magyaroknak?
Régen hallottam már ekkora hülyeséget politikai téren. Komolyan úgy képzelik el, hogy egy hazalátogató majd bemegy, és mire kijön, már meg van győzve, és haza akar költözni?
"3-as Nem a nyugdíjas nagynéni kell nekik, hanem a lelépett munkaerő."
Nyilván ezért írtam oda, hogy ez atipikus és kár ezért 27 irodát nyitni. Mert a lelépett munkaerő ettől nem fog hazajönni. Akik nyugdíjas korukra hazajönnek, nekik segítség lehet, hogy a papírokat egy helyen el tudják intézni és nem kell 200 helyre futkorászni, de valószínűleg nem ők lennének a célközönség.
"A "haza"jövetellel kapcsolatban minden fent van a neten, google a barátod, nem kell iroda."
Persze, csak aki 50 éve kint él és fogalma sincs a magyar ügyinzétésről, annak nehézség beszerezni a papírokat. Amúgy nehogy azt hidd, hogy ezek olyan gördülékenyen mennek. Hivatalban dolgozom, egy egyszerű adatfelvételi lap is sokszor gondot okoz diplomás, 30-40 éves embereknek. Mindennap tapasztalom. Pedig minden fent van a neten.
Attól függ. Ha EU-s országban dolgoznak, akkor ott is van megfelelő szociális háló. Magyarország időközben hozzádrágult a Nyugat-Európához. Nem jár feltétlenül jobban, ha visszatér.
Azt tudom elképzelni, hogy ha valaki az USA-ba vándorolt ki anno és ha nem jó a biztosítása, nem lett elég megtakarítása, akkor idősen visszatér. Akkor sem kap elég nyugdíjat, mert nem Magyaroszágon dolgozta le az idejét. Csak annyi haszna lesz, hogy az egészségügyi szolgáltatásokat ingyen is igénybe veheti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!