Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A budapesti emberek eljuthatna...

A budapesti emberek eljuthatnak arra a pontra, hogy ők önálló városállamként kívánják tovább folytatni, és kiválnak Magyarországból?

Figyelt kérdés

Ami azt jelentené, hogy Budapest állam lenne az államban, de már nem lenne Magyarország része.

A kérdés elsődlegesen a budapestiekhez szól.

2023. nov. 17. 15:00
 1/8 anonim ***** válasza:
30%

Hála Istennek, nem.

Az Alkotmány is tiltja, meg egyébként sem.

Nem álmodozz, az az élet megrontója.

2023. nov. 17. 15:01
 2/8 A kérdező kommentje:

Nem álmodozok, csak egy kérdést tettem fel.

Az alkotmány meg mit tilt? A magyar városok függetlenedése szó szerint tiltva van?

2023. nov. 17. 15:02
 3/8 anonim ***** válasza:
70%

Egyébként igy közel félévvel a polgiválasztások előtt, szerintem már lassan nemcsak, hogy a budapestiek, hanem Orbán is eljutott erre a pontra.

Én nem emlékszem még olyan választásra az elmúlt 30 évből, amikor nem ennyi idővel a választás előtt még ma sem tudni, hogy kit indit itt Orbán, vagy KariG-t leszámitva a többi ellenzéki párt.

A magára hagyott ország után, olyan, mintha a fővárost is magára hagyták volna.

2023. nov. 17. 15:04
 4/8 A kérdező kommentje:

"A magára hagyott ország után, olyan, mintha a fővárost is magára hagyták volna."

Szomorú. Én eddig úgy gondoltam, Borsodot hagyták magára.

2023. nov. 17. 15:08
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ez jó ötletnek tűnik egészen addig, amíg mondjuk a maradék Magyarország erre válaszul azt nem mondja, hogy 100%-os vámot vet ki minden Budapestre induló exportra és ott szerzett jövedelemre.
2023. nov. 17. 15:23
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Értelmetlen lenne.
2023. nov. 17. 15:53
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Kizárt, bennük sincs semmire sem akarat.
2023. nov. 17. 17:27
 8/8 anonim ***** válasza:
46%
A Fidesz rühelli Budapestet, mert nem tudta az uralma alá hajtani és remélhetőleg nem is fogja tudni. Egyébként Budapest nem a vidékből él, hanem az importból. A vidék sokkal nagyobb problémába ütközne, ha Budapest önállósodna, mint fordítva.
2023. nov. 19. 19:19

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!