Padlón az oktatás,e.ügy, gazdaság, egekben az infláció, forint rekordgyenge...mikor ébred fel az ország?
#8 kérdező
Völner...jah kihagytam, de kb a 13(14) év minden második napjára jutna hasonló ügy, amiért egy működő országban rögtön lemondana az egész kormány
"A választók kb. felét nem érdekli az ország gazdasági helyzete (forint árfolyam, államadósság mértéke, állam háztartási hiány mértéke, GDP, minden amiben egyre rosszabbak a magyar adatok) csak az érdekli őket kapnak e egy kis támogatást, béremelést stb."
Engem érdekel. Gyakran linkelem is, de folyton lepontoznak érte azok, akiknek csípi a szemét a szikár tény, hogy az államadósság 2002-2010 között folyamatosan nőtt, 2010-2019 között pedig folyamatosan csökkent:
Amikor a Gyurcsány-kormány tagjait megkérdezték, hogy mi a véleményük a folyamatosan növekvő államadósságról, azt felelték, hogy az nem számít, mert Mari néni és Józsi bácsi mindezt nem érzi a bőrén.
"Az osztogatás folyamatos, de főleg választások előtt nagymértékű."
Ezt csinálja a földkerekség összes kormánya, drága barátom. Neked ez csak most tűnt fel és csak nálunk?
Ami a GDP-t illeti:
Tudom, hogy ez csak egy negyedéves adat a sok közül, de 2010 előttről tudsz nekem akár csak egyetlen egy ilyet mutatni? (Ahol Magyarország az első.)
Ami a gazdasági stabilitást illeti: Gyurcsányék alatt az összes hitelminősítőnél a "bóvli"-kategóriában voltunk, ma már a Moody's és a többiek is a befektetésre ajánlott kategóriába minősítette fel Magyarországot, majd ezt a besorolást idén újra megerősítette.
Bóvliba került háromból 1 hitelminősítőnál az ország, miután orbán átvette rá 1 évre, mégpedig a tervezett manyup pénzek lenyúlása miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!