Mit szóltok hozzá hogy január 1-től minden petpalackos és aludobozos ital 63,5ft-al lesz drágább?
Még jó hogy nem a baloldal kormányoz, mert akkor durva áremelések lennének.
ööö várjunk csak...
Fideszesek:
Mit szívitasz libsi, hogy nő az Euró, mi itt magyarhonban forintta fizetünk, nem “ejróval”
Engem nem érint, úgyis 5000 forintért tankolok”
#elorenemhatra
Ha most veszek egy palack italt, akkor azzal együtt MEGVESZEM a palackot is, azaz kifizetem az itallal együtt a palack árát is, vagyis a jelenlegi ár TARTALMAZZA a palack árát is.
Ha ezután a jelenlegi ár felett kell palack betéti díjat fizetni, akkor az első kérdésem az, hogy milyen jogon kérnek betéti díjat az én tulajdonomat képező palack után???
A második kérdésem pedig az, hogy mi az, hogy nem adják vissza a teljes betéti díjat? Ez egy nem is nagyon burkolt áremelés, gyakorlatilag a gyártó egy dologért (palack) két különböző jogcímen, kétszer kér pénzt.
Szerintem ez már a pofátlanság csúcsa.
Durva. Hát... Amúgyis egészséges életet akartam élni. Marad a csapvíz.
Forrás amúgy? Nem találtam ezt a + 13.5 forintos dolgot.
450/2023 (X. 4.) Korm. rendelet 5. § A visszaváltási díj összegét a számlán vagy nyugtán a termék árától elkülönítve kell feltüntetni.
Szóval nem, szó sincs arról, amit a bulvárfirkász összeképzelget magának. Nem jön rá Áfa, nem a termék árának a része ilyen értelemben a betétdíj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!