El tudnátok dönteni a vitát mi igaz a fidesz propagandából?
Tehát ismertek olyat esetleg, aki 2010-ben ugyanannál a cégnél dolgozott, mint ma ugyanabban a munkakörben, esetleg megvan a fizetési csekkje is? (lehetőleg olyan cég, ahol nem divat zsebbe adni)
Ugyanez nyugdíjasra is, aki az volt 2010-ben és ma is, hogyan változott a nyugdíj összege?
Palotás Jánosnak van egy előadása, ahol becslése szerint egy havi nyugdíjjal fosztják ki őket azzal az új számítással, amit a Fidesz talált ki.
A Fidesz sosem fog rendes nyugdíjat adni, mert akkor elveszti őket. A Fidesz magukhoz köti őket, emelgeti nekik. Mintha a Fidesz kegye lenne a nyugdíjasok nyigdíja, mintha egyenesen Orbán úr fizetné nekik a zsebéből. A nyugdíjasokat nem szabad elengednie a Fidesznek, és uniós nyugdíjt számolni, mert akkor függetlenül a Fidesztől lenne egy versenyképes nyugdíjuk, de a Fidesz sajnos akkor nem tudna "lopni" ügyeskedni a számokkal,számításokkal.
Átlagos nyugdíj
2010 - 98.804 Ft
2022 - 164.102 Ft
Ha ezt nézzük #2 válaszoló, akkor a tied nagyobb arányban növekedett. Az én egyik nyugdíjas ismerősöm csak kb 50% emelést kapott 2010 óta. De megkeresi a 2010-es nyugdíjszelvényét is, folyamatban és feltöltöm. Esetleg valami csekk vagy szelvény név kitakarásával, ami igazolja is az állításod?
#4 Nem 1 havi hanem 4 havi ellátmánnyal kevesebb a nyugdíjasok éves bevétele. Gondolj bele, ha csak 3% kisebb mértékben emelték a nyugdíjakat a 2011-es svájci indexálás eltörlése óta, az 11 év alatt mennyi jelentene.
1,03^11-en. Ki lehet számolni fideszesek :D
"2010-ben ugyanannál a cégnél dolgozott, mint ma ugyanabban a munkakörben, esetleg megvan a fizetési csekkje is? (lehetőleg olyan cég, ahol nem divat zsebbe adni)"
Én vagyok az. Középiskolai tanár:
2010. október - folyószámlára utalva: 110.530,-
2023. októberi utalás a folyószámlára: 294.019,-
Aki nem hiszi, utánanézhet a bértáblákban.
8
Köszönöm, ez 2,66x emelkedés.
Jól tudom hogy itt a pályán töltött évek száma miatt van valami pótlék?
2010-ben mióta voltál már tanár?
Jó lenne egy gyár munkás is, nyugdíjas esetleg...
"a pályán töltött évek száma miatt van valami pótlék?"
Nem pótlék, hanem hát igen, az évek száma miatt volt némi extra növekedés (az általános emelés mellett) háromévenként. 1997-ben kezdtem tanítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!