Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Legalizálnád Magyarországon a...

Legalizálnád Magyarországon a kannabiszt? (THC)

Figyelt kérdés

2023. nov. 3. 21:45
1 2 3 4
 21/36 Dzsonszi ***** válasza:
8%

"Mivel pl az alkohol legális ami még egy picit erősebb drog is mint a fű így a füvet is lehetne legalizálni."

Ezt a baromságot amúgy honnan veszitek? Ahhoz hogy én berúgjak kell vagy 6 feles pálinka, ami 150 ml alkoholnak felel meg, az kb 120 gramm alkoholt jelent. Ahhoz hogy betépjek meg kell pár tized gramm marihuána. Akárhogy is számolok ez legalább 1000x különbség.

Valamelyik meg leírja hogy a heroin egy szinten van az alkohollal függőséget tekintve, holott a heroin az egyik legveszélyesebb drog, amire a legkönnyebben és leggyorsabban lehet rászokni + a heroinmegvonás konkrétan halállal jár. Az hogy valaki megiszik egy-két pohár bort vagy sört, vagy néha istenesen beb@szik attól még nem lesz alkoholista, de ha valaki párszor kipróbálja a heroint olyan elvonási tünetei lesznek nagyon rövid idő alatt, hogy vágyódik a következő adagra és így tovább.

2023. nov. 4. 08:35
 22/36 anonim ***** válasza:
87%

21

Na és? Nem attól veszélyes egy szer, hogy mennyi kell belőle.

Sőt az hogy te vélhetően évek alkoholizálásával ekkora rezisztenciát hoztál össze (képzelem, milyen állapotban van a májad és az agysejtjeid), csak még inkább alátámasztja az állításunkat.

Amúgy meg fű túladagolására még nem volt példa a történelemben. Alkoholmérdezésben pedig haltak meg egy páran.

Ja és persze, természetesen túlzásba lehet vinni a fű fogyasztását. Ahogy vízből is lehet annyit inni, hogy az ember tönkre vágja a veséit.

2023. nov. 4. 11:00
 23/36 Dzsonszi ***** válasza:
12%

Ki beszélt arról, hogy veszélyesebb vagy sem? Arra a kommentre reagáltam, ami azt írta hogy az alkohol erősebb szer, mint a marijuana, mikor nyilvánvaló, hogy sokszorosát kell bevinni a szervezetbe, hogy bódult állapotba kerülj, szóval nem értem miért tekinti erősebbnek. Még csak azt se írtam le, hogy ne legyen legalizálva a marijuana nem tudom mit kell felkapni a vizet meg személyeskedni :D Lehet inkább pont te vagy akkor a drogos, ha ennyire magadra vetted.

2023. nov. 4. 11:21
 24/36 Dzsonszi ***** válasza:
37%

Egyébként felőlem legalizálják a füvet, csak ne lehessen korlátlanul, akárhol fogyasztani és akármilyen vevőtől venni. Pl engem idegesít, hogy így is szinte mindig elhaladok vki mellett, akinek tiszta fű szaga van ráadásul a rosszabbik bio fajtából és többtízméteres rádiuszban nagyon erősen lehet érezni. Ha mindenhol lehetne, akkor az egész város úszna a fűszagtól.

Ha olyan lenne mint Hollandiában, hogy bizonyos helyeken lehet szívni azt is csak bizonyos vevőktől, akkor azzal nincs semmi problémám, aki szívni akarja annak egészségére.

Engem jobban idegesítenek az itt lévő kommentelők mentalitása, akik egyből az alkoholt hozzák fel, és hirtelen mindenki alkoholista lesz, aki alkoholt mer inni és tolják a dumát, hogy akkor az alkohol is legyen betiltva.

Azért mert van többszázezer alkoholista az országban, attól én miért ne ihatnék meg a családdal egy felest a tyúkhúsleves előtt, miért ne ihatnék egy pohár bort a marhahús után vagy a srácokkal miért ne bonthatnánk fel 1-2 sört meccs nézés közben. Én nem tehetek arról, hogy vannak emberek akik nem tudnak megálljt parancsolni maguknak és szétcsúszik az életük, ettől van többmillió ember, aki képes kulturáltan alkoholt fogyasztani, aminek ráadásul elég sok pozitív hatása van a szervezetre, ha mértékkel fogyasztod, ami pl a fűről nem mondható el. Szóval ha nem kezdenétek mocskolódni, alkoholistázni, akkor lehet egy fokkal rokonszevesebbek lennétek az emberek szemében. Egyébként a ti logikátokkal élve, ha a magyarok nem bírnak az alkohollal keveset fogyasztani, akkor nem biztos hogy jó ötlet a füvet is engedélyezni, mert akkor azzal se fognak tudni mértéket tartani.

2023. nov. 4. 11:42
 25/36 anonim ***** válasza:
97%
A nyugdíjasok akik képtelenek elaludni neurol, diazepam vagy rivotril nélkül, mert rá szoktak, azt akarják, hogy a THC maradjon betiltva. 🤡
2023. nov. 4. 12:01
 26/36 A kérdező kommentje:

Ez igaz.

Xanaxon élő fideszes nyuggerek miatt nincs még legalizálva a fű.

2023. nov. 4. 12:06
 27/36 anonim ***** válasza:
96%

"kulturáltan alkoholt fogyasztani, aminek ráadásul elég sok pozitív hatása van a szervezetre"

Azt a tanulmányt már sok éve megcáfolták. Nincs az alkoholfogyasztásnak olyan mértéke, ami jótékony hatású.

2023. nov. 4. 12:21
 28/36 A kérdező kommentje:
Igazából nem az alkohol az egészséges, hanem a "gyümölcslé", amiben kialakul az alkohol nevezetű méreganyag.
2023. nov. 4. 12:31
 29/36 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem simán lehetne legalizálni, persze a mérték fontos, de sokkal jobb legálisan füvezni, mint a rendszer háta mögött.
2023. nov. 4. 12:35
 30/36 Dzsonszi ***** válasza:
13%

Na pont erről beszélek, amit a kérdező is tanusít. Tök szivesen egyetértenék a legalizálásával bizonyos korlátok mellett, mert vannak értelmes emberek, akik néha lazulnának és normálisan fogyasztanák és érvelnek is mellette.

De az esetek 80%-ban ilyen narkós hülyegyerekekkel kell vitatkozni, mint a kérdező és társai, akik xanaxos fideszeznek, alkoholistának tekintenek mindenkit, az alkoholt egyenesen méregnek tartja, de a marijuánát, amit dohánnyal tölt fel, majd papírral szívja a tüdejébe, azzal semmi problémája nincs.

2023. nov. 4. 12:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!