Miért van az, hogy a jobboldaliak jelentős többsége konteós?
Mindkét oldalon bőven vannak konteosók, csak általában más konteokban hisznek.
Pl ami a jobboldalnak a zsidó háttérhatalom, az a baloldalnak az olajlobbi
Ez erős általánosítás, ne keverd össze a jobboldaliakat a fideszesekkel. Nem ugyanaz a kettő.
A mi hazánk az más az egy erősen szélső jobbos-konteós párt, de mint minden szélsőség az emberek nagy részének ez sem elfogadható. De ugyanez igaz a szélső balra is.
Mert a jobboldal kifogyott a mondanivalóból.
100 évvel ezelőtt nagyon sok téma volt, ami kérdéses volt és a jobb-baloldal ténylegesen véleménykülönbségek mentén határozták meg magukat:
- segíteni kell-e a leszakadó rétegnek
- különböző kisebbségek helyzetéhez hogy álljunk
- gazdaságot hogy kell kezelni
stb.
Ekkor nagyon sok dolog kérdéses volt, viszont az elmúlt 100 évben nagyon sok kutatás eredményeképpen ezek többsége egyértelműen eldőlt. Már nem kérdéses, hogy a homoszexualitás az betegség-e, nem kérdéses, hogy erős vagy gyenge állam kell az átlag embereknek stb.
A legtöbb így kiesett álláspont pedig a jobboldalnál volt, ami miatt elvesztették a mondanivalójukat, miközben ez a baloldalnak muníciót adott, hogy "én megmondtam"-ozhassanak. Ezt látva az átlagember is úgy gondolja majd, hogy ha az előző 10 esetben a baloldalnak volt jobb ötlete tudományos munkák alapján is, akkor valószínűleg legközelebb is neki lesz majd.
Ezt a jobboldal nem hagyhatta. Nekik irányt kellett váltani, mivel új álláspontjuk nem igazán volt, ami tudományosan alátámasztott, így inkább azt akarták elérni, hogy radikalizálják a szavazóik és csökkentsék a két oldal közti átjárást. Ezt akkor lehet a legegyszerűbben, ha új valóságot kreálnak, ami alapján a baloldal mindig mindenben hazudik, akkor is ha kérdez. Ehhez pedig manipulálni, butítani kell az embereket, így mentek el konteós irányba.
"Pl ami a jobboldalnak a zsidó háttérhatalom, az a baloldalnak az olajlobbi"
Engem balra szoktak sorolni (én magamat nem), de életemben nem hallottam még az olajlobbi kifejezést, pedig nem keveset beszélgetek politikáról.
És akkor arról ne is beszéljünk, hogy az olaj exportáló országok egyébként össze szoktak ülni és van, amikor árat emelnek, ha akarnak. Szóval ennek még valamennyi alapja lehet is. A háború elején erre pont láttunk példát, de zsidó"lobbira" nem.
Baloldaliaknak olyan konteójuk is van, hogy Putyin zsarolja Orbánt. Sokszor megkérdezik ezen az oldalon mégis mivel zsarolhatja. Ügynökaktákon keresztül sokminden elhangzik ott.
Teljesen valósagtól elrugaszkodott elképzelések ezek? Hát nem, még akár igaz is lehet.
Ugyanúgy a jobbos konteók is lehetnek igazak.
Pl. 911 és most a hamasz terror támadás is elképzelhető, hogy egy inside job volt. Mindkettőről tudott a titkosszolgálat, csak éppen nem avatkoztak közbe, mert így vált előnyükre. Teljesen hülyeség ez? Hát nem, ez is hihető.
"Baloldaliaknak olyan konteójuk is van [...] Hát nem, még akár igaz is lehet."
A konteó nem azt jelenti. Ezért nem konteó az a lehetőség, hogy Putyin zsarolja Orbánt.
"Pl. 911 és most a hamasz terror támadás is elképzelhető, hogy egy inside job volt [...] Mindkettőről tudott a titkosszolgálat"
ITt meg keversz dolgokat, csak azt nem tudom, hogy szándékosan-e.
Tudni valamiről, az nem azt jelenti, hogy inside job. Az inside job azt jelenti, hogy te beépülsz és te csinálod, nem pedig azt, hogy tudsz róla.
Orbán, amikor az ukrajnai háború kitörése előtt elment Putyinhoz reálisan úgy jött haza, hogy tudta, hogy mi jön és a médiát is felkészítették erre, viszont azért mert tudott róla - vagy mondjuk úgy ezen elmélet szerint tudott róla - még nem Orbán inside job-ja volt Ukrajna megtámadása.
Harmadrészt, ha felírnod az összes dolgot, amiről "tudtak" a titkosszolgálatok és megnéznéd, hogy milyen gyakran találtak el valamit, akkor látnád, hogy kb. olyan siker arányuk van, mintha dobókockával dobnád ki a jövőt.
Érdekes módon a másik 2000 eset, amikor mondtak valamit, de nem történt meg, akkor senki nem beszélt inside job-ról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!