Hol van itt a probléma amikor egy átlag magyar dolgozó havi 30 ezer forintot félre tud tenni?
Kedves Eva! Hiszed vagy sem, sok képzett, tanult ember is elmegy és nem csak a pénz, hanem a korrupció, diktatúra kiépítése miatt.
Nincs jövőkép a fiataloknak, az oktatás, egészségügy szintén fontos szempont egy szülőnek.
Kint sem minden tökéletes, meg kell küzdeni dolgokért, de nagyságrendekkel más világ.
Nem győzködlek, maradj, ha ez neked tetszik.
Dolgoztam kinn, azért maradok itthon inkább, mert tudom kint milyen. Amúgy diktatúra, komolyan? Ez megint valami szar propaganda lesz valamelyik párttól? Hát ne idegelj már, akkora diktatúra van, hogy bárhol szóvá teheted mekkora a diktatúra, nyilvánosan fikázhatod kedvedre a bármelyik kormánytagot, ellenzékit, bárakárkit. Kanada, az már elkezdte, ott komoly gondok vannak.
Amúgy nyilván kinn se kolbász a kerítés, de sokan ezt állítják. Amikor a fizud fele elmegy albérletre, majd szó nélkül egyik este megjelenik a kedves tulaj, hogy csá mehetsz két nap múlva ahova akarsz, mert a gyereke fog beköltözni és nem véd téged semmilyen törvény (igen, te vagy a hülye koszos bevándorló a rendőr szerint is) akkor azért elgondolkodsz azon, hogy itthon ez vajon megtörténhetne-e. Hát nem.
Amúgy kezdem úgy látni a dolgot, így hogy elég sok embert és szintet is ismerek már, hogy mindenkinek szar a saját. Komolyan menő a magyaroknak a magyar dolgokat fikázni. Ez nem hungarikum, mert Londonban azt hallgattam a britektől, hogy összeomlik a gazdaságuk, nincs szólásszabadság, rohadtak az emberek stb. Szóval ugyanazt hallgattam, csak ott még azt is megkaptam, hogy én veszem el a munkájukat.
Azért kíváncsi vagyok, hogy szerinted miben nyilvánul meg a diktatúra kiépülése. (Itt nem ér a bezzegmindensajtóegykézbenvan, mert nyilván nem igaz, hiszen ott a telextől a magyar narancsig mindenféle kormánykritikus lap is)
Amúgy meg azért is jobb nekem itthon, mint máshol, mert itt még vannak értékek. Itt nem kell baszkódni meg mindenkitől bocsánatot kérni, lehet függetlennek maradni. Nem kötelező minden hülye politikai baromságban állást foglalni. A saját nyelvem és kultúrám van itt, ezt adom tovább a kisfiamnak is.
Hollandiában ez az idő sokszor 4-6 hónap is meglehet. De sok tulaj van, hogy már egy évvel korábban szól.
Anglia (London) és Németország (Berlin)
Itthonról indítottunk pert, de aztán hagytam a pcsába az egészet. Az ügyvéd haverom mondta, hogy sajnos nem én vagyok az egyetlen.
Az csak a kisebbik baj volt. Az már nem is érdekelt. Két napot adtak a kiköltözésre. Hiába mutattam a szerződést, amiben 30/60 nap volt, nem érdekelte. Másnapra lecserélték a zárat amíg dolgoztam, a cuccaim pedig a folyosón voltak. A német csak simán kidobott mindent. A szomszéd néniben volt annyi, hogy kiszedte pár cuccomat és várt.
Mire perre került a sor, már azzal vádoltak, hogy önkényesen foglaltam el a lakásukat és hogy a szerződés hamis volt. Hiába volt ott az aláírásuk, a személyes adatok, hiába a banki kivonatok. Egy év után abbahagytam az egész peresdit, mert nem ért annyit.
Itt Magyarországon nem volt egyik albérletemmel sem probléma, mindenhol írtunk szerződést és annak megfelelően cseledtünk. Pedig itt is voltak furi dolgok :D
Mennyivel lógnak neked?
Ha gondolod privátban folytathatjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!