Miben volt jobb az MSZP kormányzás alatt?
A baloldal nagyon rossz vesztes. Olyan dolgokat is kihoz belőlük a sikertelenség, amire a legvadabb álmomban sem gondoltam.
Emiatt ilyen szörnyű a morál ma Magyarországon.
Nem úgy akarnak érvényesülni, hogy ők tudnak jobbat, hanem azt akarják bebizonyítani, hogy itt milyen rossz élni.
A MSZP korszakban morál szempontból jobb volt, de minden másban rosszabb. Én akkor már dolgoztam. A mai fiatalok többsége csak hallott arról az időszakról. Aki ma 31 éves, az volt 18 a Fidesz első 2/3-nál.35 éves, akkor szerzett diplomát.
Emiatt nem is értem, hogy hasonlítgatják a két korszakot 2x éves emberek.
"Emiatt ilyen szörnyű a morál ma Magyarországon."
Számomra már valahol lenyűgöző az a párhuzamos csodaország, amiben a fidesz-szavazók élnek. Ebben az univerzumban az ellenzék egyszerre egy jelentékteken, nevetséges valami, közben mégis minden rosszért felelős Magyarországon.
Az ellenzék miatt rossz a morál? Nem tudnak azzal jönni, hogy ők mit tudnak? Hát nézz már rá a kormánypártra: mást sem tudnak, csak Gyurcsány, Brüsszel, Soros, b.zi, migráns, libernyák. Ha valaki a fidesz médiát hallgatja, akkor egy olyan világba kerül, amiben gyerekeket térítenek meleggé, terroristákat telepítenek be, önmagukat irtják a keresztények. Az ellenzék rontja a morált???
"A baloldal nagyon rossz vesztes."
Emlékszem, 2006-ban milyen agresszíven túltolt kampánnyal nyomult a Fidesz. Nem tudtam elmenni egy kocsmába, hogy valami fidelitasos gyökér ne szólítson meg a pultnál, hogy elmagyarázza, miért nem szabad rohadt kommunistákra szavazni. Annyira nem tudták feldolgozni, hogy 2002-ben nem újrázhattak, hogy épp csak fizikai erőszakot nem vetettek be, hogy rájuk szavazzanak. Az ellenzék lenne rossz vesztes? Ez a komplexusos, kormánypártnak nevezett csürhe 13 év kétharmaddal is úgy be van szarva a népszerűségvesztéstől, hogy felőlük az ország is elrohadhat, ha nem veszítenek szavazókat.
"Emlékszem, 2006-ban milyen agresszíven túltolt kampánnyal nyomult a Fidesz. Nem tudtam elmenni egy kocsmába, hogy valami fidelitasos gyökér ne szólítson meg a pultnál, hogy elmagyarázza, miért nem szabad rohadt kommunistákra szavazni."
Lehet érdemes lett volna mégis a normális emberekre hallgatni...
"Lehet érdemes lett volna mégis a normális emberekre hallgatni..."
Hát igen, akkor talán nem ez a szarházi banda lenne kormányon ma...
Ami mindenképp jobb volt az MSZP kormányzása alatt, hogy nekik eszük ágában sem volt még kétharmados többséggel sem megváltoztatni az alkotmányt, és kreálni helyette egy tákolmányt, amit alaptörvénynek nevezett el az Orbán maffia.
Az MSZP folyamatosan ugyanazon a demokratikus úton haladt, amit a rendszerváltáskor az összpárti kerekasztal beszélgetéseken kijelöltek az akkori pártok az egyetlen járható útnak a rönb évtizedes diktatúra után.
Azt meg már csak halkan jegyzem meg, hogy a Fidesz ugyanúgy ott ült ezeken a kerekasztal beszélgetéseken, és ugyanúgy döntöttek a többi párttal egyetértve arról, hogy Magyarország számára kizárólag a demokratikus út az egyetlen járható út.
És ez a Fidesz rombolta le a nehezen kikívott demokráciánkat, és épített fel helyette egy illiberális, autokrata rezsimet.
Minden rossz ami most történik Magyarországon, az a demokratikus jogállam felszámolásának a következménye, és ezt a történelmi bűnt egyedül a Fidesz követte el, kihasználva a 2/3-os parlamenti többségét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!