Vona pártja a 2RK valóban képes lehet megoldást hozni a problémákra?
Ma szembesültem csak vele, hogy végre bekövetkezett és a Második Reformkor alapítvány párttá lényegült át. Én szívből örülök a fejleménynek, csak az szomorított el, hogy erről csak ma értesültem.
Nekem tetszik, hogy jobb-bal-közép oldal helyett inkább egy új dimenziót kíván nyitni a politikában. Kicsit utána is jártam és inkább az a kép állt össze bennem, hogy félnek is tőle a jelenlegi parlamenti pártok, mert nem tudnak vele mit kezdeni.
Nekem tetszik az elgondolás, hogy ügyek mentén próbálnak építkezni, nem pedig oldalak mentén. Olyan alapítványszerű, de ettől még jó lehet.
De vajon ez a formabontó politikai stílus képes lehet arra, hogy a jelenlegi politikai színjátszó körök műsoráról elterelje a figyelmet a valós problémákra?
Vajon képes lehet a magyar ember arra, hogy felismerje a feltámadóban lévő Vonában a politikai messiást, akire már évtizedek óta várt?
Ő lenne az akire eddig vártunk mi magyarok?
Én bizom benne, hogy ezúttal Vona elég felnőtt a feladathoz, hogy valódi változást hozhasson a politikába. De vajon elég ügyesen építkezik majd ahhoz, hogy még idejében elterjedjen a híre a magyar vidéken?
Ő lenne a politikai Messiás, akiről Donáth Anna szokott beszélni vagy valaki mást várunk?
Csak Jakab Péter győzheti le Orbán Viktort!
Minden tisztességes magyarnak rá kell szavazni. Hajrá Péter, Hajrá Nép Pártján
Én azt látom, hogy a magyar politikai palettán mindenkinek meg van a maga szerepe. egy színjátszókör.
Viktor:
Az erős király. Külső és belső ellenségekre mutat rá. Akik pedig vele vannak vagy szimpatizálnak vele Kegyetlenül széttépik ezeket az ellenségeket. Akit pedig nem lehet széttépni, azt démonizálják, hogy a nép rettegjen tőle.
Gyurcsány:
Ő a helyi főgonosz. A helyi sátán, a helyi pusztító. Ő a helyi antikrisztus, aki eltéríteni igyekszik a király embereit és harcra toborozza a politikai sereget.
Dobrev Klára:
ő a helyi árnyék királynő. Az ördög hitvese, aki ugye a Gyurcsány. Az árnyékban lapul, megteremti az árnyékvilágát és a sötétségből igyekszik átlátszó módon veszedelmekkel elkárhoztatni országunkat. A külső sötétséggel is jó kapcsolatot ápol. Benne is van a külső sötétség körében, mely Brüsszel képében igyekszik királyunk országát ellehetetleníteni, hogy a sötétség és a nyugati fertő teljesen eluralkodhasson a vidékünkön.
Jakab Peti:
Hát ő lenne a helyi udvari bolond. Legalább is látszólag, amúgy pedig elég értelmes ahhoz, hogy jól megszedje magát ebben a mostoha szerepkörben.
Donáth Anna:
Ő a helyi próféta asszony. Aki látja a jövőt, de már maga sem hisz benne. Beszél, beszél, beszél. Mindenkivel beszél, de hogy kinek mit beszél azt ugyan senki sem érti. Aki pedig érti, már az se tudja, ki kivel van. Prófétált ő már nagyon sok mindenről. Prófétált a király ellen. Prófétált a politikai messiásról. prófétált ő már a földön fetrengve, prófétált ő már fehér cipellőben is.
Dúró-Novák:
A helyi szülők, akik féltik gyermekeiket. Jóra, hazaszeretetre nevelik őket. Még egy 3. utat is megmutatnak az ország népének és becsücsülnek trollkodni a parlamentbe. A helyi hungaristákból lett ifjú pár. A szent magyar család. Nem is lenne gond velük, de nincs más út. Mert a 3. út csak egy körutazás és ugyanoda vezet el, ahonnan az ifjú pár elindult.
És így tovább folytathatnánk a sort, de egyből a lényegre térek.
Ki is az a politikai messiás? Akiről már évek óta beszélnek és királyunk is fél tőle? Ki lehetne az? ki tölthetné be a szerepét és hogyan?
Na én úgy látom, hogy ennek a szerepnek a betöltésére igyekszik következő szereplőnk.
Vona Gábor:
Az ifjú lázadó, aki saját sereget állított fel. Aki olyan közel került a fidesz megdöntéséhez, mint még senki ember fia. Aki még egy kolostorban is eltöltött egy évet. A gárdáját szét verték, őt pedig elsőként feszítette keresztre a fidesz média egy müezinnel. De ő önként tette le az életét a vereség után. Mert neki megadatott, hogy önként letehesse a fegyverét és távozzon egy időre a politikából. Aztán jöttek Anna prófétaasszony látomásai és beszédei a politikai messiásról. Vona pedig megtért vagy visszatérűlt megalkotva az alapítványt. Az alapítványt, mely olyan célt hivatott, mint Asimov alapítványa betölteni. Fegyvert kovácsolt az évek alatt az alapítványból, melyet nem harcra fejlesztettek, hanem új dimenziók megnyitására. És íme kezébe vette a tőrt Vona Gábor és vele a címet is, hogy a megjövendölt és várt politikai messiássá váljon feltámadása során, mely kezdetét vette.
Most pedig eljött, hogy fellépjen és tiszta vizeket öntsön a poharakba. Végre valaki, aki se nem jobbra, se nem balra nem tart, sőt kerülőutakat sem jár be. Hanem kilép a megszokott palettából és felhasítva a politika és az alapítvány szövetét létrehoz egy új dimenziót. Ez pedig hasonlatos ahoz, amit a kutyák is tesznek, csak Vona komolyabb karakter és kevesebb füvet is szív, mint a Kovács Gergő. Nézzük csak Vona főbb ügyeit, melyek mentén építkezne. Teljesen messiási csodacsokor és mind megvalósítható.
Úgy vélem félnek tőle a politikusok. Inkább nem beszélnek róla. Remélem titokban nem az eltávolítását tervezgetik. Áh, dehogynem. már most ássák elő a müezzines videókat és még a holtak emlékeit is felelevenítik majd ellene.
De , ha igaz, amit állítok, akkor ezt, ami jönni fog képtelenek lesznek meggátolni. Eddig minden politikai jóslatom bejött. Ez is be fog jönni és akkor majd visszatérünk ehhez a kérdéshez pár év múlva.
Látod. Ha az értelmesebbje hagyja el a hazáját, akkor rajtunk hülyéken a sor, hogy tegyünk valamit. mert ha mi nem teszünk semmit, akkor ki fog?
Bizony, bizony nem dicsőség az, ha elhagyja a magyar a hazáját és jól megszedi magát. Azt minden hülye meg tudja csinálni, aki tud mosogatni. A dicsőség az, ha valaki itthon szedi meg magát.
A valóság pedig az, hogy se jobb, se rosszabb nem lett idehaza az életszínvonal. De ha az ellenzéki médiából merítesz, akkor minden sokkal rosszabb lett. Ha a fidesz médiából merítesz, akkor minden sokkal jobb lett.
Szinjátszó szakkör van. Vagy megtalálja a politikus benne a rá kiszabott szerepet és aszerint tartja a politikai prédikációit vagy nem politikus. De csak egy szerepkőr van, amelyik képes kivinni a politikai színjátszószakkőr minden tagját a valóságba. Ez a politikai messiás szerepe. Hogy ne csak nézzenek az emberek, hanem lássanak is. Hogy ne csak halljanak az emberek, hanem értsenek is.
Nem azok tehetnek róla, hogy ez a helyzet áll fent, akik itt maradtak. Hanem azok, akik elmentek.
Nincs jó párt. Ugyanolyan az összes. A jó párt az, amelyik régit is és vadiújat is elő tud hozni a tarsolyából.
Ha nem ez a 2RK ez a jó, akkor ugyan melyik lehetne az?
Te pedig az utóbbit választottad. Így kénytelen vagy önigazolásként csendesterrornak nevezni azt, ami itt megy. Én pedig ettől függetlenül szeretem a magyar földet és a magyar embereket. Beszélek németűl és angolúl. Ja, ich spreche deuts und/and yes, I speek english.
Jó, az is igaz, hogy a helyesírásom hagyhat némi kívánni valót maga után. De még is én magyar országot választom, az egyszerű, ám nagyszerű életet. Én azt látom, hogy a pénzéhes emberek mennek ki külföldre. Meg akiket úgy magukkal visznek a párjuk vagy a szüleik.
Nem is vitatom, hogy mi megy ebben az országban. Csendesterrornak ugyan nem nevezném, hiszen ez nem igaz. Kánaánnak sem mondanám kicsiny hazánkat, mert az sem lenne igaz. de békés helynek látom, ahol a magamfajta békés emberek öröklik és birtokukba veszik a magyar földet szemben a saját maguk elől menekülőkkel, akik külföldre mennek.
Én azt látom jelenleg, hogy még a kétfarkú kutyák is jobban oda tudják tenni magukat, mint a DK vagy a Jakab Peti azért, hogy valamiféle épülés történjen. Én ugyanilyesmit várnék el a Vonától. hogy álljon bele az ezer éve üresen hagyott politikai Messiás munkájába és a jelenkor szellemében a magyar emberek életminőségét építse fel. Ezt pedig meg lehet tenni úgy is, hogy nincs benne a parlamentbe.
Az, hogy a Fidesz kirobbanthatatlan nem vitás. De nem is az kell, hogy kirobbantsák a fideszt vagy még egy csicskapárt támogassa a DK hatalommegragadási kísérleteit. Hanem olyan kell, aki az egésztől függetlenűl ad egy lendületet az embereknek.
Erre keresem a választ. Lehetséges-e, hogy valaki a megszokottból kilépve, ám mégis bevett formulát alkalmazva életképes új erőt hozzon létre a magyar politikában, mellyel lehet számolni?
8-as!
A szavazás csupán egy szavazás. Esélylatolgatást elősegítő szavazás.
9-es!
Látod, ez az, amelyre csak az ellenzék tudja a választ: "Orbán miatt van"
Orbán pedig az EU felé mutogat.
Az Eu pedig az oroszok felé mutogat, az oroszok pedig Amerika felé mutogat. Amerika pedig jól beint mindenkinek.
Itt nem az az igazi kérdés, hogy mi a probléma. Mindenki látja. A kérdés az, hogy mit lehetne tenni? Miből lehetne tenni? Arról nyílván nem a magyarok tehetnek, hogy csak stadionépítésre ad pénzt az EU, ha egyáltalán ad. Az EU-nak évek óta nem buli, hogy a Viktorék vannak a porondon. Nem, az EU stadionra, nevetséges lombkoronasétányra meg ilyen sokad rendű dolgokra ad pénzt, azért, hogy a Vittyát lejárassák. Mert nem tetszik nekik, hogy a Viktor kimondja az igazságot és saját tévéje van. Ő pedig ki is mondja az igazságot, hogy az egész világ láthassa, nem fenékig tejfel az EU-ban lenni, a kilépés pedig öngyilkosság.
Én nem védem a Vittyát. Ezt az országot elígérték, ezért léphettünk be az EU-ba. Aki pedig elígérte mindent megtesz, hogy visszaszerezze a hatalmat, csak pofára esett, mert nem bíznának rá a magyarok egy talicskát sem, nem hogy egy ország kormányát.
Ez a valóság. Nekünk magyaroknak addig jó, amig a Viktor van. Nem lett EU-s szinvonal a 2 ciklusos baloldal alatt sem. Annó a Jobbik pedig elkezdett balra fórdúlni, hogy ha meg nyerné a választást ne szedjék darabokra az országot. De makkor ez nem jött be. Maradt a Viktor.
Minden Fideszre szavazó jól tudja, hogy ez nem jó így. Ez a kisebbik rossz. A jót már nem lehet elérni politikai egyszerűséggel. Ide az kell, hogy az egész világ lássa a valódi problémákat és hogy ezzel szemben az EU olyan dolgokra ad pénzt, melyre igény sincsen. Valaki pedig mindig lesz, aki felépíti ezeket az igény nélküli dolgokat. De az egészségügy megsegítése és az oktatás megsegítése már nem az EU feladata. Aztán meg csodálkoznak, hogy a beteg, hülye magyarok a Vittyára szavaznak? nem kell csodálkozni.
A Vittya erőseket túloz, ahogy az ellenzék is. Nincs új a nap alatt.
Ezért kérdem, hozhat-e újjat szerintetek a Vona féle 2RK?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!