A magyar kivándorlás fő célpontjai nagyjából Anglia és Németország. Pedig egy rakás jobb és jo hely van. Miért az a kettő?
Hollandia, Svájc, Liechtenstein, Belgium, Svedorszag, Norvegia, Finnorszag (kulonsen jo), Franciaorszag (nagyon kedvezo lakasvasarlas/hitel nem olyan mint itt a hitel, ne ahhoz hasonlitsd, ismeros el kint), Irorszag bizonyos reszei, aki a meleget szereti Spanyolorszag, Malta.
De a fo celpont kb. mindig azt hallom, Nemetorszag, Egyesult Kiralysag. Ennyi.
Biztos emigralnak az emlitett rengeteg orszagba is, de akkor azokat miert nem emlegetik annyira?
"Anglia nem Eu-s ország"
Már nem, de amikor a leírtakat olvastam, még az volt.
#21: Dolgoztam német cégcsoport magyar cégénél, az angol volt a projektnyelv, mégis azért tettek ki bennünket egy fejlesztési projektből, mert a német termékgazdák megunták, hogy 3 magyar miatt angolul kell beszélniük egy-egy órás meeting-en. Voltak, akik átmentek a német céghez dolgozni, jellemzően mind jól beszélt németül. A magyar cégnél is előny volt a német tudás.
21
Régi magyar fröccs. Ismeroseim csomoan Franciaba is mentek, angolt beszelve nem franciat. Ott maradtak, angolt hasznalva először de utána már nyögdécselték a franciát most már nagyjából folyékonyan megy a hétköznapi beszélgetés.
Máltáról költöztek el a kedvező lakáshitel miatt 1 gyerekkel, házasok, és terveznek második gyereket ott és oda járatni a gyerekeket.
Nagyon későn érkeznek az évtizedes infók M.o-ra úgy néz ki, vagy hozzád..
#18: Kérdés, hogy milyen betegségednek kell lenni, amivel 2 évig kiírnak, és melyik az a cég, amelyik ezt tolerálja.
DevOps banki szektorban Mo.-on is elég jó fizetést kap ahhoz, hogy ne vágyjon feltétlenül külföldre.
"A magyar kivándorlás fő célpontjai nagyjából Anglia és Németország. Pedig egy rakás jobb és jo hely van."
Mindegyik helynek vannak előnyei és hátrányai is, túlságosan lesarkítottad a kérdést.
Én már 12 éve élek Nagy Britanniában (letelepedési engedéllyel), és már csak az állampolgárságra várunk a párommal együtt.
A munkám miatt szinte egész Európát folyamatosan járom, és nagyon sok leírt dologgal nem értek egyet amiket egyes kommentelők leírtak.
25
Brexit utan is UK-ot valasztanad?
Nem sarkitottam le, pont kitagitottam. Felsoroltam rengeteg orszagot egyebkent ha elolvastad(?). Irtam Finnektol kezdve Ausztria, ha jol emlekszem Spanyol vagy Portugalia, Irorszag. Ha ez neked a lesarkitas akkor nemtom mi neked a kitagitas.
Ha meg belekotnel hogy nem raktam oda Nyugat Europat (lesarkitva) A KERDESBEN ahogy te irtad, akkor igazabol megint kitagitottam mert nem irtam, hogy ott az USA, ott Ausztralia is, Kanada egyes reszei.
#25-26 Mindenképpen Nagy Britanniát választanám ismét, ha Svájc akkor sem jönne össze, mert bár három nyelven beszélek, de sem a német, sem a francia nincs köztük, ezért esélyem sem volt ott.
És ezt úgy jelentem ki, hogy az általad felsorolt országokban én már nagyon sokszor megfordultam hosszabb-rövidebb időtartamokra, tehát nem csak egy nyaralás kapcsán láttam az ottani helyzetet, hanem kissé mélyebbre látva.
A sarkítást a kérdésre értettem. A pro és kontra "érvek" csak később jöttek, és azok közül is csak nagyon kevés fedi a teljes igazságot.
Egyébként a számok magukért beszélnek, hogy mely országok a vonzóak emigrálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!