Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Végérvényesen ők lesznek...

Végérvényesen ők lesznek Magyarország szövetségesei? Milyen jövő áll egy ilyen ország előtt Európa közepén?

Figyelt kérdés
[link]

2023. okt. 19. 06:46
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
95%

"Az a nagy helyzet, hogy gyurcsány apád is lopott, és ugyanúgy az EU csicskája volt ő is. Az, hogy Magyarországon ki a helytartó, másodlagos."

Azért mert te apádnak tekinted Orbánt, más még nem viszonyul így politikusokhoz.

Amúgy már milliárdosként kormányra kerülő Gyurcsány biztos lopott... ráfért.

Egyébként számít, hogy ki mennyit lop. A fidesz csak a vizes vb-ből pár hónap alatt kivett annyi pénzt, amit az MSZP 8 éven keresztül vett ki a 4-es metróból.

Azért rossz az MSZP-s EU-s pénzeket hasonlótani a fideszeshez, mert töredéke jött be a pénzeknek akkor a maihoz képest.

"Mert a csehek az EU által alkalmazott fajelméletben feljebb vannak a rangsorban, mint a magyarok."

Tudom, a Föld meg lapos. A háttérhatalom szintű hülyeségek nem érdekelnek, azért mert álmodtál valamit még nem lesz igaz.

"Meg mi az, hogy sajnos? Te szeretsz rabszolga lenni? Vagy nem vagy magyar?"

Azért írtam, hogy sajnos, mert láthatóan te bánnád, ha nem lennénk rabszolgák, ezért találsz ki nem létező vagy nem igaz dolgokat.

"Papíron igen, de a gyakorlatban másképp működik. Ahogy szellemi elődje, a Szovjetunió, az EU is kénye-kedve szerint gyakorolja a diktatúrát."

Csak nem az a szellemi elődje. Köze nem volt hozzáműködés szempontjából. Pont erre írtam, hogy sajnos, olyan szellemi fogyatékos vagy, hogy rosszabb helyzetbe képzeled a magyarokat, illetve az EU-t, mert ez a vágyad.

És nem csak papíron, ha papíron működne, akkor már 5-ször megbüntették volna az országot, amiből nem állna fel. Gyakorlatban működik így, ezért tud a fidesz keresztbe tenni az Eu-nak.

2023. okt. 19. 11:04
 22/30 anonim ***** válasza:
0%
Gyurcsàny idején azért jött minimàlis Eu-s pénz,mert konvergencia eljàràs alà került az orszàg....
2023. okt. 19. 11:19
 23/30 anonim ***** válasza:
66%

Nem, a keret volt kicsi. 2010 előtt nem volt támogatás tervezve felzárkóztatásra, mivel azt a költségvetést még a csatlakozás előtt rakták össze.

2010 utánra volt költségvetés, ahol kifejezetten nagy összeg volt felzárkóztatásra fordítva.

2023. okt. 19. 13:50
 24/30 anonim ***** válasza:
89%
Hitler utolsó csatlósa volt a magyar nép, ma meg Putyinné, csak most mi magyarok önként választottuk.
2023. okt. 19. 14:03
 25/30 anonim ***** válasza:
18%
Orbán nélkül elveszünk, meghalunk. Csak ő tudja nekünk garantálni a biztonságot
2023. okt. 19. 16:43
 26/30 anonim ***** válasza:
100%
@25 ilyen szofordulatokat leginkabb a templomban hallani, csak ott Orban helyett Istent magasztaljak
2023. okt. 19. 18:34
 27/30 readymix ***** válasza:
100%
3-as Igen, 2,7 millió "jóljárt" és a 2-bites szerencsétlenek, amiből Orbán a Fidesz-féle számmisztikával csinál 67%-ot.
2023. okt. 20. 06:51
 28/30 anonim ***** válasza:
32%

"Azt ugye tudod, hogy ezek a cégek pont azzal a céllal jönnek ide, hogy kiszolgálják a német autóipart? Gyakorlatilag ugyanarra épülnek ezek is, mint a gazdaságunk."

Kínai elektromos autóipar bővítésére gondoltam.

"Arról meg ne is beszéljünk, hogy szerinted az EU "süllyedni fog", ami még nevetségesebb."

Mai indexes hír:

Európa versenyképessége a romokban!

[link]

A gáznál milyen más lehetősége lenne a magyar kormánynak, vagy miért vennénk magasabb áron? Russzofóbia miatt?

"Alapvetően nem. Az oroszok aránylag szar munkát végeznek és ennél lényegesen minőségibb munkát végeznek, mind a franciák, mind a skandinávok. Másrészt, nem, hosszútávon sem jobbak az oroszok. Érdemes összehasonlítani a mostani orosz technológiákat pl. az új skandináv erőművel. Az oroszok már messze vannak a mostani EU-s szinttől."

Erről egy forrást kérek mert a szakértők mást mondanak.

"Akkor miért próbáltál szakértőt játszani hozzáértés nélkül? Csak annyi kellett, hogy a hibás félmondataiddal befolyásold a másikat?"

Szakértők szakvéleményét mondtam tovább, mivel nem értek hozzá.

2023. okt. 20. 07:29
 29/30 A kérdező kommentje:

25, az orbáni politika végérvényesen megbukott. Ez az ember senkitől sem véd meg téged és biztonságot sem ad és, mivel az ország tetemes ütemben fogy, sajnos a meghalás is megállja a helyét.

Megbukott az ő politikája.

2023. okt. 20. 07:35
 30/30 anonim ***** válasza:

"Kínai elektromos autóipar bővítésére gondoltam."

De azt érted, hogy ez még mindig autóipar?

Közelítsük meg máshonnan, amikor kiüt egy válság, akkor ez emberek máshogy osztják be a pénzüket, elkezdenek spórolni és a "luxus" kiadásokat későbbre tolják. Milyen luxus kiadásokra is gondolok? Pl. új autó vásárlás, nyaralás. Ilyen esetekben a státusz szimbólumok értéküket vesztik, mert mindenki túlélésre játszik és nem menőzésre.

Ha egy ilyen helyzet alakul ki Európa szinten, akkor az autóipar, akár magyar, akár német, akár kínai megroppan.

A több lábon állás azt jelenti, hogy több szektorra támaszkodunk, nem pedig azt hogy ugyanarra, csak más országból, mivel ezek az iparágak együtt mozognak.

"Mai indexes hír:

Európa versenyképessége a romokban!"

Te nem tudsz olvasni? A cikk is csak annyit ír romlik, nem pedig, hogy romokban, egyrészt.

Másrészt, mindennek két oldala van. Az EU a kiszolgáltatottságra már az orosz háború alatt rájött - egyébként az se roppantotta meg a versenyképességet -, ezért kezdett az EU ezzel foglalkozni. Igen, a magas energia árak rövid távon belül ártanak, viszont az EU jelenlegi tervét figyelembe véve, ez 2030 után már nem számít.

Harmadrészt, még ha fel is tesszük, hogy jelentős versenyképesség romlással jár, akkor is az a helyzet, hogy jelenleg ez minden "nagyhatalomra" igaz, mivel mindenkinek megvan a saját gondja. Talán az USA van a legjobb helyzetben.

De Kína haldoklik, az egy dolog, hogy az építőipara a szétesés szélén van, már jelenleg is több üresen álló ingatlan van, mint amennyit a kínaiak be tudnának lakni, viszont emellett nagyon gyorsan el fog öregedni a társadalmuk.

Szóval a lista valahogy úgy áll, hogy az USA áll a legjobb helyen, az EU és India a 2., mindkettőben van potenciál és mindkettőnek vannak gondjaik, rajtuk múlik, hogy mit kezdenek majd és Kína a legrosszabb állapotban van.

"A gáznál milyen más lehetősége lenne a magyar kormánynak, vagy miért vennénk magasabb áron? Russzofóbia miatt?"

Egyrészt, már most magasabb áron vesszük. Jelenleg bárhonnan vennénk olcsóbb lenne.

Másrészt, a felelős kormányzati lépés az lett volna már vagy egy évtizeddel ezelőtt, hogy a Fekete Tenger románokhoz tartozó részén felhúzni egy üzemet, ami termeli és onnan vásárolni. Emellett csökkenteni a fogyasztásunkat úgy, hogy az árammal fűtött lakás építését támogatjuk. Ez - még legrosszabb esetben is - megoldható lett volna további atomerőmű beruházással, így teljesen függetlenedve az oroszoktól.

(És akkor azt még nem is említettem, hogy az orosz gáz fűtőértéket tekintve se olyan jó a többi lehetőséghez képest.)

Csak a hülyék nem látják, hogy az energiapolitikánk el lett cseszve 10 éve.

"Erről egy forrást kérek mert a szakértők mást mondanak."

Nem, a szakértők pont ezt mondják. Bocs, egy kivétel van, az oroszok szövetségesei, pl. török cikket én is láttam.

Ezzel szemben a valóság az, hogy jelenleg a legmodernebb az a 3. generációs atomerőmű, melyből az első 1996-ban kezdett el termelni. Ez egy japán-amerikai közös projekt volt.

Viszonyításként, az első orosz 3. generációs erőmű 2007-es. Ami egyébként már azután történt, hogy az amerikaiak papíron már a 3.+ generációt is összerakták.

(4. generációs még nincs, design tervek vannak és ott is Japán és Amerika van élen.)

"Szakértők szakvéleményét mondtam tovább, mivel nem értek hozzá."

Akkor nem tudta volna, egy nem szakértő cáfolni minden pontodat. Tettél 2 gazdasági és 2 energetikai kijelentést, és egyik se a main területem, csak alapszinten érintettem ezeket tanulmányaim során.

Szóval nem, ha tényleg objektív szakértők olvasnál, akkor nem írtál volna ilyen ökörségeket.

2023. okt. 21. 08:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!