Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fidesznek Oroszország, a...

Fidesznek Oroszország, a ballibeknek Románia, Toroczkainak Izland. Nektek melyik a mintaállamotok?

Figyelt kérdés

Nyilván ahány ember, annyi nézet. Lehet valaki trollkodásból csakazértis is beír olyanokat, hogy "Tuvalu"

De most, ha kizárólag pártok és politikusok és az ő mintaállamaikat nézzük és csak azok közül kellene választani, akkor melyik mellett döntenétek?

Fidesz / Orbán = Valamelyik beszédében beszélt róla, már nem emlékszem pontosan, lehet Tusnádfürdőn, hogy az olyan jól működő országok mint például Oroszország vagy Kína

🍊 = 🇷🇺🇨🇳

Ballibek = Már 2010 óta rendszeresen kb hetente jelennek meg a ballibekhez köthető oldalakon cikkek arról, hogy Románia mennyire egy csodálatos nagyszerű ország, akik már rég megelőztek minket. A múlt héten is olvastam egy cikket, arról, hogy mennyire nagyszerű ország és megelőztek minket! Amit mondjuk nem értek, mert azt hittem, már 2010-ben megelőztek minket, de ez most lényegtelen. Az a fontos, hogy a liberálisok nagyon szeretik Romániát ❤️🇷🇴

Illetve még mindig mindenben támogatják Ukrajnát is. Lényegtelen, hogy épp mit csinálnak (pl sárba tiporják a helyi magyarok jogait vagy leszedik a nemzeti jelképeiket, netán melegeket vernek félholtra stb) de Ukrajna mellett mindig minden esetben rendületlenül kiállnak és kizárólag pozitívumokat mondanak róla.

Na meg persze nyilvánvaló, hogy az Amerikai Egyesült Államok is egy szent mindenekfelett álló mintaország.

🏳️‍🌈 = 🇷🇴🇺🇦🇺🇲

Izraelt mindketten szeretik.

🍊🤝🇮🇱🤝🏳️‍🌈

A Mi Hazánk vezetője Toroczkai, viszont emlékszem az egyik ATV-s interjúban szószerint kijelentette, hogy számára Ausztria egy abszolút mintaország. És konkrétumokat is mondott, hogy miket változtatna meg Magyarországon osztrák mintára.

Illetve most nemrég egy videót is kirakott a youtube-on ahol meg Izlandra utazott és magyarázta el a másik mintaországának a pozitívumait.

🇭🇺 = 🇦🇹🇮🇸

2023. okt. 18. 01:50
A kérdező szavazást indított:
A fidesz (=Orbán) Oroszországa és Kínája a kedvencem 🇷🇺🇨🇳
A ballibek Romániája, Ukrajnája és Amerikája a kedvencem 🇷🇴🇺🇦🇺🇲
Toroczkai Ausztriája és Izlandja a kedvencem 🇦🇹🇮🇸
A fentiek közül szelektíven válaszok, leírom kommentben mely ország (vagy országok) a kedvencem
21 szavazat
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
87%
Ausztria szavazta meg talán egyedüliként a kötelező oltást. Torockai akkor miért hergelt ellene?
2023. okt. 18. 06:44
 2/15 anonim ***** válasza:
93%
Senki nem mondta, hogy Románia milyen csodálatos ország. Az, hogy megelőztek minket az 1 főre jutó GDP-ben tény és elkeserítő.
2023. okt. 18. 06:44
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem svájc tetszik, ott az életszínvonalon kívül pozitív, hogy valós demokrácia van, megszavazták a készpénz megtartását is.
2023. okt. 18. 07:17
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekem Svájc.
2023. okt. 18. 09:00
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Vegyesen.

Izland pl számomra is mintaország, de emellett, az USA is. Illetve én betenném a listába Svájcot.

Oroszország, Kína nem. Románia sem igazán.

2023. okt. 18. 12:20
 6/15 anonim ***** válasza:
0%
Észak-Korea
2023. okt. 18. 13:18
 7/15 A kérdező kommentje:

Ezen én is gondolkodtam.

De igazából itt arról van szó, hogy nincs olyan, hogy valakinek mindig mindenben igaza van vagy pedig soha semmiben nincs. Szemben pl a ballibek Ukrajnához való viszonyában, ahol az ukránoknak mindig minden esetben igazat adnak.

Pl Izland is az egyik leghomokosbarátabb ország a világon, viszont a helyzet ennél sokkal árnyaltabb.

2023. okt. 18. 13:31
 8/15 anonim ***** válasza:
0%
Azerbajdzsán
2023. okt. 18. 14:57
 9/15 A kérdező kommentje:

A gdp semmit nem jelent. Hihetetlen, hogy még mindig mennyi embert képesek ezzel a hülyeséggel megetetni. Csak én legalább tízszer elmagyaráztam már ezen az oldalon, hogy az egy főre jutó GDP-nek miért nincs az égvilágon semmi köze az életszínvonalhoz.

Nem fogom mégegyszer az egészet.

De ha érdekel, akkor "Leprechaun economics" címszó alatt rá tudsz keresni. Ugyanis ír közgazdászok erről konkrétan könyveket is írtak, mert Írország egy főre jutó GDP-je sokkal magasabb az UK-hoz képest és szinte svájci meg norvég szinten van, miközben valahogy érdekes módon inkább Írországból költöznek az emberek Angliába és nem pedig fordítva.

Az életszínvonal mérésére vannak sokkal pontosabb statisztikák is (pl a HDI-index)

2023. okt. 19. 00:48
 10/15 anonim ***** válasza:

Hollandia

Kanada

Új-Zéland

Dél-Szudán

Japán

2023. okt. 19. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!