Miért meglepő az, hogy mindenki élelmiszerre költ a legtöbbet?
Figyelt kérdés
Ami nem ételnek nevezett szemét, az drága. Márpedig nem gondolom, hogy a sajátmárkás ócskaságokon kellene hizlalódni.2023. okt. 17. 08:37
1/8 anonim válasza:
Mert a többség nem arra költ a legtöbbet.
2/8 anonim válasza:
Én az elmúlt pár hónapban átnéztem a kiadásainkat, és valóban az élelmiszer kategória a legnagyobb költség. Kivéve, ha van valami "extra" kiadás. Meg nyilván ezen nem akar spórolni az ember. Ha eggyel kevesebb ruha van, azt senki meg sem érzi, nem fontos. De enni kell minden hónapban.
3/8 anonim válasza:
Nem meglepő. Senki sem akar éhen dögleni és az olcsó hitvány élelmiszerektől rákot és más betegségeket kapni.
4/8 anonim válasza:
Nem mindenki, csak akinek kevés a jövedelme. Mivel a többségnek kevés ezért többet költ a bevételéből élelmiszerre, mert ugye enni kell. Ezt fönt is tudják, ezért van rajta több mint 31 százalék adó. Mivel kis jövedelműek nagyrészt élelmiszerre költenek, SZJA+31 százalékadóval lehet tőlük visszavenni a jövedelmükből 46 százalékot úgy, hogy közben még örülnek is, milyen alacsony az SZJA. Mivel a kis jövedelműek a legnagyobb réteg, ezért rajtuk kaszál szépen az állam.
5/8 anonim válasza:
Bolti dolgozóként és amikor nem dolgozók elmegyek vásárolni, pont ellentétjét látom. Továbbra is nagy mennyiségben veszik alkohol/cigi/kávé/ legolcsóbb gagyi élelmiszereket. Nem tudom honné veszed minden magyar értelmes élelmiszerekre költi a pénzét.
6/8 anonim válasza:
Inkább úgy kéne fogalmazni, hogy a többségnek, az élelmiszerek megvásárlása után alig marad pénze másra.
7/8 anonim válasza:
Kaja, rezsi, bkv, mobil, gyógyszerek, tisztítószerek...oszt annyi a fizetésnek.
8/8 anonim válasza:
Sajnos én albérletre költöm a legtöbbet, de nekem is a második helyen áll az élelmiszer. Ruhát már nagyon ritkán veszek, azt is főleg turiban. Koncert és színházjegyre költök még elég sokat, mert felmentek a belépőjegyárak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!