Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyaroszágon, a most diplomáz...

Magyaroszágon, a most diplomázottak sápitozásának mi oka, hogy nincs munkájuk max megélhetésnyiszerűek?

Figyelt kérdés

Nemrég tettem le villamosmérnöki mesterdiplomát, linkedinen napi 600-700 ezres bruttó kezdő fizuval jönnek az üzenetek, kommunikáció során még alkuképesnek is titulálják a lehetőséget.

Van a fent említett oldalon fiókjuk egyáltalán? Mert a diplomások nagy részétől meg azt látni, hallani, hogy nincs munka és kevés a fizetés.

De a telót látom nyomkodva össze vissza szóval nem értem.

2023. okt. 13. 16:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
83%

Már megint egy kisebbségi komplexusos beteg, aki ócsárolni akarja a fiatalokat. Azután, hogy elmagyarázod neki, nem mindenki villamosmérnök, befingja, hogy nem büfé-pék-kifli-szakra kellett volna menni meg járni és ettől jön az orgazmus, hogy jól odamondhatott.

Ismerjük a fajtád. Ne fáradj. Te villamosmérnök akkor voltál, mikor én aranybányász. Valami kreatívabbat legközelebb.

Egyébként poén, de én is mérnök vagyok, igen valószinűbb, hogy a mi szakmánk kiemelkedően jól fizet és keresett (de ez utóbbi nem feltétlen biztos!).

Viszont az is egyértelmű, hogy nem lehet mindenki mérnök, rengeteg más szak van, amivel tök fontos munkát lehet végezni és egyáltalán nem fizetik meg. Te is lehettél volna villamosmernok helyett matek-fizika tanár. Kereshetnél nettó 140-et, milyen jó lenne, ugye?

2023. okt. 13. 16:44
 2/11 anonim ***** válasza:
94%

Én gazdaságinformatikus vagyok diploma után elköltöztem után BP-ről Nagykanizsára - most mindegy miért.

Több "villanyost" is ismerek, így tudom, hogy egy álláshirdetés, megkeresés még nem garancia arra, hogy felvesznek.

2023. okt. 13. 16:45
 3/11 anonim ***** válasza:
88%
Én mérnökinfós vagyok és bár dolgozom már, viszont, mondjuk sok minden más is befolyásolhat, például lakhely, és ez csak egy a rengeteg közül.
2023. okt. 13. 16:46
 4/11 anonim ***** válasza:
69%

#1 "Viszont az is egyértelmű, hogy nem lehet mindenki mérnök, rengeteg más szak van, amivel tök fontos munkát lehet végezni és egyáltalán nem fizetik meg."

Pontosan. Én programozó vagyok és nagyon hálás vagyok azért, hogy nem nekem kell irodát takarítanom, nem nekem kell kenyeret, pizzát sütnöm, nem nekem kell vezetnem a metrót, villamost, utcát takarítani, kukát elvinni, hamburgert sütni, árutfeltölteni, árut fuvarozni, árut kipakolni, bepakolni, stb... Ezeket a munkákat is rohadtul meg kell becsülni és nem csak szavakkal meg szép nézéssel, hanem normális fizetéssel, amiből meg is lehet élni.

Én épp ezért utálom ezt a nagypofájú "Hát tanulhattál volna te is mérnöknek" hozzáállást, mert annyi esze nincs mérnökként, hogy belássa, hogy ha mindenki mérnök lenne, akkor senki nem sütné neki a kenyeret, senki nem porszívózná az irodáját, senki nem pucolná a wc-t, stb.

Ez tényleg az ostoba, kisebbségi komplexusos 'mérnökök' (/orvos/jogász/közgazdász/stb.) önigazoló mantrája.

2023. okt. 13. 17:07
 5/11 anonim ***** válasza:

Én is kaptam hasonló lehetőséget, diploma nélkül. (Logisztika, nettó 600E plusz mellé valami juttatás.)

Ha szerencsém van és elfogadják a szakmám igyis, akkor viszont nyert ügyem lesz. LinkedIn szintén.

Azt nem tudom, hogy a kérdező mennyire trollkodik. De jó látni, hogy diploma nélkül is van lehetőség elhelyezkedni manapság már talán. (Nem diploma függő az IQ-EQ.)

2023. okt. 13. 17:11
 6/11 anonim ***** válasza:
26%

"Nemrég tettem le villamosmérnöki mesterdiplomát"

Mi ugyanazt tanultuk szakmunkaskepzoben, mint a "villanyosmernyokok" az elso ket evben. Csak ok 20+ evesen, mi meg 15-16 evesen. Mi vezerleseket kotottunk be, oszlopra masztunk, foldkabelt fektettunk, generatorokat kapcsoltunk sotetre, Ward-Leonard gepcsoportot vezereltunk, rezgokoroket mertunk, amig a "villanyosmernyok" palantak Shakespeare-t elemezgettek, meg a rokoko epiteszettel foglalkoztak. Mi meg 7-re jartunk ki a Gyomroi utra az EVIG-be, hajnal fel 5-kor indultam el Budarol, 15-16 evesen :)

39F incel

2023. okt. 13. 17:31
 7/11 anonim ***** válasza:
83%
Én inkább le sem írom, mennyit keresnek autószerelőként meg a haverom ablakosként, mert úgyis csak lepontoz a sok diplomás. :D
2023. okt. 13. 17:40
 8/11 anonim ***** válasza:
74%

7. Azokból van igazán hiány. Nem is tudok jó szerelőt mondani Budapesten, aki nem húzza le a másikat..

Anyukám és én is tisztában vagyunk az autó problémáival és anyukámat is sokszor hülyének nézik, pedig építőiparban dolgozik 20+ éve..

2023. okt. 13. 18:29
 9/11 anonim ***** válasza:
0%
Mert nem értenek semmihez.
2023. nov. 4. 10:12
 10/11 anonim ***** válasza:
50%

"sokszor hülyének nézik, pedig építőiparban dolgozik 20+ éve"

Az még nem garancia arra, hogy valaki nem hülye... ;-)

2023. nov. 5. 15:55
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!