A kormány milyen eszközökkel tudja megakadályozni, hogy jövőre a különadót a cégek ne velünk fizettessék meg?
Én nem vagyok naiv!!ez a riogatás meg igenis szoci szokás!
A válságadó úgy van kitalálva,hogy az adóztatott cégek se járjanak rosszul és a fogyasztók se lássák kárát!
19:11
magyarázd el nekem légyszi, a nagyon hülyének, miért nem járnak rosszul a cégek akik az extraadót fizetik? mert én nem tudom felfogni mitől jó, ha plusz százmilliókat kell befizetnek az államnak
Nah sasolj,elmagyarázom:500 millió forint nettó árbevételig nulla százalék az adókulcs, 500 millió és 100 milliárd között 0,1 százalékos az adókulcs, 100 milliárd forint felett pedig két százalékos pótadót kell fizetniük a kereskedelmi láncoknak.
Ez szted földhöz veri majd a kereskedelmi láncokat?Vagy annyira leterheli őket,hogy a fogyasztókon hajtják majd be a "veszteségüket"? Ugyan már...
„Vagy annyira leterheli őket,hogy a fogyasztókon hajtják majd be a "veszteségüket"? Ugyan már...”
Annyira lefogja őket terhelni, hogy ismét nőni fog a profit.
Mondjuk én nagyon sajnálnám az askenáziakat, ha nem így lenne.
Érdekes a gyk-t olvasni.
Némelyik kérdésnél kb. 90% a szoci szabványválaszt bemásolók aránya. Ez azt jelenti, hogy a beírogatók nagy része szoci önkéntes. Csak az a kérdés, hogy mi értelme annak, ha a szoci aktivisták egymást szórakoztatják a rinyálásukkal. Kit akarnak meggyőzni? Egymást?
"Némelyik kérdésnél kb. 90% a szoci szabványválaszt bemásolók aránya. Ez azt jelenti, hogy a beírogatók nagy része szoci önkéntes. Csak az a kérdés, hogy mi értelme annak, ha a szoci aktivisták egymást szórakoztatják a rinyálásukkal. Kit akarnak meggyőzni? Egymást?"
De basszus akkor is ráfogják hárítani.
Megmondták az elemzők. Szerinted majd azt fogja mondani a cégek, hogy jól van most ez még nem sok. Nen az nekik pénz.
Alaphelyzet: nem vagyok szoci, sem fityeszes.
Olvasva a kommenteket, bennem is felmerül azért a kérdés, amit a "szocik" feszegetnek, mármint ez az adóáthárítás.
Az ellentábor -nevezzük így - kőkeményen kiáll a Fidesz
által sugalltak mellett, érvként olyanokat hozva fel, hogy "OV megmondta, Ugyan már, nem gondolod,stb.
Ismerve a multik és a bankok eddigi hozzáállását, nem éppen a szamaritánus stílust képviselik.
Szóval engem nem sikerült meggyőzniük, de szeretném, ha sikerülne, tényekkel, észérvekkel.
"Megmondták az elemzők"
Megmondtak azok már sokmindent. Aztán sokszor semmi sem lett belőlük. A félelemkeltés pedig valóban szoci szokás. Szlovák terroristák - rémlik valami? Egyébként az általatok annyira áhított adóemelés az önkormányzati választás után hol van? Vagy most még mire kell várni, he? Pedig megmondták az elemzők...
Áthárítják-e az új adót? Az hosszútávon, ismétlem _hosszútávon_ az államnak csak jó. Mert akkor nagyobb a lánc árbevétele, mégtöbb adót fizet be. Tehát lehet adót csökkenteni. Más, hogy miért NEM éri meg neki árat emelni: az adó, mint látod nem mindenkire fog vonatkozni, nem is azonos mértékben. Namost ha a tacskó 100Ft helyett 102-ért ad valamit az adó miatt, a Géza bácsi kisboltja meg 99-ért mert rá nem vonatkozik az adó, akkor az emberek hol fognak vásárolni? Te a tacskóban, az OK, de akinek esze van? Piaci verseny. Elég kemény dolog, amikor 1-2Ft-okon harcolnak a multik hogy oda menyj vásárolni.
Kivonulnak? Hányan? Mind nem fog, annyira nem hülyék mint ahogy a magyar ember azt elképzeli. Válság ide, válság oda, a bevásárlóközpontok parkolói valahogy mindig teli vannak... Abból meg pénz van.
Egyébként meg jogos, hogy fizessenek a nagyobb láncok is. A különböző plazmatévéakciókkal elég komolyan hozzájárultak a hitelek elszaporításához. Ugyanez a véleményem a bankadóról. Apropó bankadó. Az elemzők ugye megmondták azt is? Az első részletén túl vannak a bankok. Nekem minden tranzakcióm ugyanannyiba került, mint korábban. Pedig az elemzők...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!