Ha elérne minket egy háború, a bátor feministák milyen
gyorsan vedlenének vissza szorgos háziasszonnyá?
Figyelt kérdés
Ma már nem jó dolog határozott, problémákat megoldani képes férfinek lenni, ez is a nők elleni elnyomás részeként van értelmezve. Viszont nagyon gyorsan változnak vissza a nők bambiszemű ártatlan őzikévé, ha mondjuk utazásra, új ruhára kell költeni, vagy csak lecsavarni egy befőttesüveg tetejét.
Vajon ha elérne bennünket egy háború, mennyire tartana ki a feminista szellem? Mennének pl. a frontra harcolni egyenlő arányban? Tudom, ők eleve nem akarnak háborút, de hát senki sem akar, mégis megtörténik. Mi lenne olyankor? Fegyvert ragadnának, vagy jobban feküdne a konyha és a gyereknevelés a hátországban?
Nem a férfiak hibája, hogy az öreg gechi működik a nőknél meg nem így van...
Ezért van ez a kor dolog, hogy szépen menjen egy életen át dolgozni a nő ha megszült.
Ezeket amúgy a parlamentben szavazgatják.
Én el lennék úgy is ha a fizetésem a duplája lenne az asszonynak meg nem kéne dolgoznia.
2023. okt. 11. 10:45
12/32 anonim válasza:
#11 35-40 évesen is sok nő szül. 30 alatt meg az, aki alá vagy odaraktak egy lakást meg pénzt, vagy olyan hülye hogy felfogja, hogy egy gyerekhez anyagi biztonság kell.
2023. okt. 11. 11:00
13/32 anonim válasza:
Pedig akkoris azért ösztönzi az állam a fiatalokat, hogy szüljenek mert után a vissza lehet menni szépen dolgozni.
Mindegy mit találsz ki ez tény.
Amióta a nők is FONTOS részei a munkaerő piacnak ez így VAN.
ÉN ennek nem örülök annyira mert így egy kereset sz@rra se elég.
2023. okt. 11. 16:18
14/32 anonim válasza:
Ha később szül egy nő (35-40 évesen) akkor is előtte és utána is dolgozni fog. Mi értelme úgy szülni a semmire, hogy normális munkatapasztalata sincs az embernek? Akkor pályakezdőként ott lesz 30 évesen 2 gyerekkel? Tudod milyen kilátásai vannak annak a nőnek a munkaerőpiacon? Mert apuka persze nem maradhat otthon a gyerekkel, így is úgyis a nő esik ki a munkából és a karrierből, akármit csinál. Nincsen elég férőhely a bölcsődékben, óvodákban, a fizetésből nem lehet gyerekcsőszt fizetni, és akkor a huszonpár éves fiatal mit csináljon? Az állam szerint szüljön, hogy utána alig tudjon normális helyen elhelyezkedni? Gratulálok. Gyönyörű jövőkép, Ja és akkor még a nyakába is vegyen mindenféle hitelt. Ez az, ez remek családbarát politika.
2023. okt. 11. 16:27
15/32 A kérdező kommentje:
Az anyukának ott van fél éves fizetett szülési szabadság a GYES után, amit a munkáltatója áll (feltéve, ha előtte nem eltartatta magát, hanem dolgozott legalább 2 évig). Ezt évekig kihúzhatja, ha folyamatosan szül. Ez idő alatt, ha nem képes elvégezni valami otthoni tanfolyamot, amir pl. én magam is csináltam és elkezdeni akár egy nagyon jól fizető szakmát dolgozni, akkor meg is érdemli, hogy felkopik az álla, miután vissza akar térni a munkaerőpiacra. Nem beszélve arról, hogy ma már rengeteg remote cég van, ami támogatja a full home office-t...
2023. okt. 11. 16:42
16/32 anonim válasza:
#15 erre mondtam azt, hogyha otthon van a gyerekkel, vagy több gyerekkel, akkor azokkal foglalkozni kell, el kell őket látni, nem az van, hogy lerakod egész napra, amég te dolgozol home officeban, és addig üvölt a gyerek melletted, amég dolgozol vagy tanulsz, mert egy gyerek olyan, hogy azzal foglalkozni kell. Mikor fogják már fel végre, hogy a homeoffice nem az, hogy lógatod a lábad egész nap? Ott is el kell végezni a munkádat, x órán át aktívan kell dolgozni, ha melletted üvölt egy csecsemő vagy egy gyerek, azzal nem fogod tudni jól elvégezni a munkád. Arról nem is beszélve, hogy nem minden szakmában megoldható. Orvos, tanár pszichológus, stb.
2023. okt. 11. 16:48
17/32 anonim válasza:
Home Office ja🤣 Ez is csak addig jópofa dolog, amíg egyedül vagy otthon és nem nyavajog/ordít senki a füledbe.
2023. okt. 11. 17:03
18/32 A kérdező kommentje:
16 - szülési szabadságról beszéltem, a home office majd azután jön. Sikerült megérteni? Otthon lenni a gyerekkel valójában rohadtul nem megerőltető, rengeteg szabadidővel jár, simán ki lehet mellette tanulni egy szakmát. Aki ennyi állami és fizetett támogatással is annyira életképtelen, hogy a tálcán kínált lehetőséggel képtelen élni és patriarchátust meg wage gap-et emleget, az meg is érdemli, hogy ott tart, ahol.
2023. okt. 11. 23:31
19/32 anonim válasza:
#18 mesélj kérlek orvosként hova menjek home officeozni?
2023. okt. 12. 00:05
20/32 anonim válasza:
#20 orvostanhallgató vagyok te gyökér, még ilyenkor is tanulok. És nem fogok tudni szülni 30 előtt, mert még nem lesz meg szakvizsgám se. De igazából mindegy, úgysem Magyarországon fogok dolgozni vagy élni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!