Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mártha Imre mitől „jó hazafi”...

Mártha Imre mitől „jó hazafi” (by Gyurcsány)?

Figyelt kérdés

2023. okt. 10. 12:24
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Bayer, ha már drága karórákat emlegetett, akkor megemlékezhetett volna róluk is: [link]
2023. okt. 10. 13:32
 12/14 anonim ***** válasza:

#8 Szerintem meg nem lehet összehasonlítani ezeknek az embereknek a pályafutását.

"Közgazdász diplomáját (B.A. és M.A.) a University of Cambridge-en (Downing College, UK) teljeskörű ösztöndíjjal szerezte meg.

Mártha Imre szakmai és vezetői pályafutása a közmű iparágakhoz kötődik. Első energiaipari tapasztalataira is Angliában tett szert, földgáz és villamosenergia kereskedelemben dolgozott. 2001-ben, az első Orbán kormány idején, az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. Energetikai és Infrastruktúra Igazgatósága vezetőjévé nevezték ki, ezt követően hamarosan igazgatósági tag lett a Magyar Villamos Művek Zrt.-ben. Az MVM-nél több mint nyolc éven keresztül, négy kormány alatt töltött be csúcsvezetői pozíciókat, utoljára évekig az MVM Csoport vezérigazgatói posztját."

Ha emlékezetem nem csal akkor az MVM élére is Orbánék nevezték ki vagy legalább is nem váltották le mint kormányváltáskor a csúcsvezetőket szokták.

2023. okt. 10. 17:07
 13/14 anonim ***** válasza:

#12 "Ha emlékezetem nem csal akkor az MVM élére is Orbánék nevezték ki vagy legalább is nem váltották le mint kormányváltáskor a csúcsvezetőket szokták."

Ilyenkor érdemes előbb utána nézni, mert az emlékezeted bizony csal.

2008-ban került az MVM élére és 2010-ig volt ott. 2011-től már a magánszektorban tevékenykedett.

Az első Orbán kormány alatt volt a Privatizációs RT-ben az egyik igazgatóság vezetője, 2001-ben lett oda kinevezve. 2002- tavaszán meg már kormányváltás volt, tehát az addig már nem derülhetett ki, hogy megfelelően végzi-e ott a munkáját.

[link]

2023. okt. 10. 17:56
 14/14 anonim ***** válasza:
#13 Ezért írtam hogy ha az emlékezetem nem csal. Én nem találtam független forrást (a Magyar Nemzet meg jóindulattal sem mondható annak) évszám megjelöléssel ezért csak a főbb adatokat másoltam be. Az sem elhanyagolható tény hogy én a 8-as válaszolónak írtam, ő pedig két aranyifjúval állította párhuzamba ezt a srácot. Én csak azt szerettem volna kiemelni ezzel hogy elvégzett ösztöndíjjal egy világszintem elismert egyetemet majd megmérette magát kül és belföldön vezető beosztásokban is. Neki nem volt rokon-apuka-nagybácsi mint a két említett embernek és vagyona sem volt ami előre vihette volna. Amit elért azt csak magának köszönheti.
2023. okt. 11. 13:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!