Az ellenzéknek dolgozó külföldi nem kell de csónakos migráns igen?
KariGeri nem akar Fülöp-szigeteki vendégmunkást. Bár nem tudom, ha a papírjai rendben vannak az illetőnek, bőrszín alapján legális-e elutasítani, de mindegy is.
Az ellenzék csak kifejezetten a bűnözőket, terroristákat, nőket erőszakoló férfiakat akarja befogadni, de aki dolgozni akar, azt nem?
Bár ne lett volna úgy jó 8évig, ideúgysegyüsszbe kampány, meg kerités, meg migráncsozás...
igy egy picit nehéz lesz az átlagfidesszzavazóval elfogadtatni, hogy degyúhogyittvagytokmigráncsok.
5, nem tudom, se KariGeri nem vagyok, sem átlagfidesszavazó és gondolatolvasó meg végképp.
Találgatni, meg nem szeretek, mert nem vagyok jó benne.
A kifejezetten bűnöző, terroristá, nőket erőszakoló férfiak húznak innen el nyugatra.
Ide csak a munkánkat, segélyünket, nyudijunkat elvevő migánsokat hívja és engedi be a Fidesz.
Na megérte rájuk szavazni mi, gombák? :DDD
- Nem "KariGeri" hanem a helyettese nyilatkozott. A főpolgármester nem szólalt meg még a témában.
- A nyilatkozat részletei: Külsős szolgáltató esetén, ahol nem a főváros a munkáltató, szigorúan számon fogják kérni az üzembiztonsági és utastájékoztatási követelmények betartását – figyelmeztette a BKK szerződéses partnerét Kiss Ambrus, hozzátéve, hogy nem az utasoktól várják el a kielégítő kommunikációhoz szükséges nyelvtudást. Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes szerint nem jó irány a külföldi munkaerő alkalmazása, emiatt a fővárosi tulajdonú cégeknél ezt teljes mértékben ki fogják zárni.
A főpolgármester-helyettes arra a felvetésre reagált, amely szerint a BKK-járatokon a Fülöp-szigetekről érkező buszsofőröket alkalmaznának.
A várospolitikus szerint ez szembemegy a fővárosi és a szélesebb értelemben vett társadalompolitikai célokkal, és ezáltal lemondunk a potenciális hazaimunka-erőtartalékról – írja a Népszava.
A BKV esetében szóba sem jöhet külföldi munkavállalók foglalkoztatása. Külsős szolgáltató esetén, ahol nem a főváros a munkáltató, szigorúan számon fogják kérni az üzembiztonsági és utastájékoztatási követelmények betartását – figyelmeztette a BKK szerződéses partnerét Kiss Ambrus, hozzátéve, hogy nem az utasoktól várják el a kielégítő kommunikációhoz szükséges nyelvtudást.
A főpolgármester-helyettes álságosnak tartja, hogy a kölcsönzött munkaerő alkalmazása esetén nem gyengülnek a munkavállalói jogok és a lépésnek nincs bérleszorító hatása, hiszen alternatív foglalkoztatási keretek és bérezési rendszer jön létre.
Kiss Ambrus arra a lehetőségre, hogy kölcsönzött munkaerő nélkül esetleg nem lesz elég buszvezető, úgy reagált, hogy a vállalkozó szerződésben vállalta a szolgáltatás üzemeltetését, így utólag nem állhat elő azzal, hogy nincs hozzá elég munkavállalója.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!