A Fideszt balról, vagy jobbról lenne könnyebb beelőzni?
Abban szerintem a többség egyetért, hogy a jelenlegi ellenzéki felhozatalból senkinek sincs esélye.
Tegyük fel, létrejön az ideális kormányváltóerő.
Szerinted milyen pártnak lenne könnyebb leváltani a jelenlegi kormányt, avagy melyik irányból lenne egyszerűbb? Még jobban jobbos, vagy inkább egy balos társulat a nyerő?
A Fidesz fő üzenetei, amik a legutolsó cigánysorra is eljutnak, nem jobbosak vagy balosak, hanem csak populisták: Rezsicsökkentés; Stop Soros; Az apa férfi, az anya nő; Védjünk meg a gyermekeket; Állítsuk meg Brüsszelt; Nem akarunk háborút; stb. Én aztán messziről kerülöm az Origot meg a többi okákdék propagandaszócsövet, de még én is kívülről fújom ezeket!
Szóval három elméleti lehetőséget látok:
-Populizmusban beelőzni a Fideszt és valami még populistább, még egyszerűbb dolgot kitalálni. Például hogy mi eltakarítjuk az utcákról a kutyaszart, a kutyaszarpárti Fidesz meg beleléptetne mindenkit a kutyaszarba. Vagy valami hasonló blődséget.
-Rámutatni a képmutatásukra és egy valódi kereszténydemokrata, jobbközép pártot felvonultatni. Ez nem fog eljutni az utolsó zsákfalu cigánysorára, de azért van elég ember, akit megmozgat. Lásd Márki-Zay győzelmei a Fidesszel szemben Hódmezővásárhelyen, majd az előválasztáson. (Az más kérdés, hogy ezt a nagy lendületet a valaha volt legkínosabb kampány követte.)
-Az emberek valódi, saját bőrükön érezhető problémáival foglalkozni. Óvodásokat átműtő LMBTQ-aktivistát még senki nem látott, viszont a gazdaságpolitika csődjét mindenki érzi. Itt a probléma, hogy szociális demagógiával már elég sok párt operál és operált. Szóval ebben a mezőnyben nehéz kitűnni.
@2
Soha nem értettem ezt a felfogást. A populista politika azt csinálja, hogy figyeli a nép akaratát és aszerint cselekszik. Ez sokak szerint rossz dolog.
De ez konkrétan a demokrácia.
Nem értem miért támadják a populista (régi nevén demokráciában hívő) pártokat sokan
5# miattad és a hasonszőrű prolik miatt egy ideig SEHOGY!
Előbb tisztelni kell az ellenfelet, csak úgy tudod legyőzni... főleg, ha ilyen " erős".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!