A Momentum miért nem tud olyan sikeres lenni, mint a szlovák ikertestvérük?
9-es: Az összehasonlítás miatt mondtam, hogy abban a 15 megyében, ahol mindenki külön indult+nem volt közös lista, ott összeszámolva többet kapott a Momentum, mint a DK.
• a Momentum 206 387,
• a DK 201 387,
• a Jobbik 183 351,
• az MSZP 106 218
A te számolásodnál a Momentum szavazókat nem lehet kimutatni a közös lista miatt 2 megyében, míg a DK-sokat igen.
Ha össze akarjuk hasonlítani a két párt akkori eredményét, azt ott tudjuk, ahol mindkettő elindult. [link]
Én Szabolcsi vagyok és még életemben nem hallottam, hogy valaki a Momentumot megemlítette volna a környezetben.
A 11-es által belinkelt térkép is bizonyítja, hogy max megyeszékhelyeken ismertek igazán vagyis városokban. Ezért érthető, hogy nem igazán ismerik őket falun.
De amit nem értek, hogy miért kellene foglalkozniuk a "vidékkel"? Mivel ők a fiatal urbánus középosztályt akarják képviselni ezért ebben az esetben tartják magukat a tervhez.
14: A térkép meg valóság nem ugyanaz.
Nálunk is van Momentumos képviselő az önkormányzati testületben, de nincs mögöttük semmi. Csak az összefogás miatt jutottak be. Azóta persze szétvált mindenki, összevesztek, egymás ellen fordultak. Most külön próbálnak nyomulni. De csak a DK látszik.
Ha szóba került a 2019-es önkormányzati választás kapcsán a DK-val összevetés, én is arra hajlok, hogy legyen figyelembe véve az a két megye is (röviden: Borsod és Szabolcs), ahol a DK állított önálló listát, a Momentum pedig nem.
Oka van, hogy a Momentum ott társulva indult, ezt az az évi EP választás eredménye mutatja: [link] A DK igen egyenletesen teljesített minden megyében, a Momentum csábereje szépen lecsökkent a fenti két megyéhez érve.
(Nógrádot bevállalták a megyei önkormányzati választáson, de a DK – és a DK-val közel egyező számú szavazatot kapó Jobbik – szavazatszámának 2/3-át kapták.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!