Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit szólsz ahhoz, hogy a...

Mit szólsz ahhoz, hogy a tanárok 99%a nem mondott fel, és elfogadta az új státusztörvényt?

Figyelt kérdés

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár egy interjúban elmondta, a pedagógusok körülbelül 1 százaléka nem fogadta el az új életpályamodellt, így tömeges felmondás nem történt.

„Nyilvánvaló, hogy az a tömeges felmondás, amit a dollármédia és a szakszervezetek sulykoltak, nem történt meg”

[link]

2023. okt. 4. 09:22
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:
81%

Ezeket a bulvár cikkeket felejtsük már el. Többen mondanak fel, mint hinnéd, és a tanárok legnagyobb része már nyugdíj előtt áll. Valószínűleg ők már nem fognak. Az égetőbb probléma az, hogy sokan el se kezdik, köztük én sem. Egyetem után a csoporttársaim nagy része sem lett tanár.

Lehet itt uszítani a népet, a mi gyermekeinknem ingyen már nem lesz oktatás.

2023. okt. 4. 10:17
 22/52 anonim ***** válasza:
12%
A pedagógus nem képes elmenni. Aki már 10 évet letöltött a közoktatásban, annyira elkényelmesedik, hogy már nem tudná a munka ritmusát felvenni. A tanárok 90%-a elhízott is
2023. okt. 4. 10:19
 23/52 anonim ***** válasza:
69%
Október 5, ekkor fognak a pontos számok kiderülni tehát várjál még kérdező.
2023. okt. 4. 10:38
 24/52 anonim ***** válasza:
77%

Ahogy írták, a tanárok túlnyomó része nyugdíj előtt áll vagy még nyugdíj mellett jár vissza tanítani óraadóként.

Hova mondjon fel nyugdíj előtt 5-10 évvel? Ezt még féllábbal is kihúzza, akkor is, ha rossz a rendszer, ráadásul legtöbbjüknek egyáltalán nincs más tapasztalata munka szempontjából. Ezt a kormány is pontosan tudja, azért csinálnak meg bármit komolyabb tervezés, koncepció nélkül.

"Hát, úgy látom, a libsik bosszúsak, szóval nyilvánvalóan jó irányba mennek a dolgok."

Én szerintem konzervatívabb vagyok nálad és a fidesznél, de sebaj.

Tudjuk, mindenki "libsi", aki nem hajbókol a fidesz előtt. Mint a kommunizmusban, csak akkor nem "libsinek", hanem reakciósnak bélyegezték, de az elv ugyanaz.

2023. okt. 4. 10:45
 25/52 anonim ***** válasza:
71%

A lepontozók szíves figyelmébe:

[link]

2023. okt. 4. 11:49
 26/52 anonim ***** válasza:
70%

A "százalékban nem fejezhető ki" mondattól már eljutottak egy "egy százalék körüli" szintre, ami valójában inkább kettő, csak kozmetikázzák.

A felkínált válaszaidban nem volt olyan, hogy "ettől nem omlott öszze az oktatás, mert már korábban is romokban volt", pedig én azt választottam volna.

2023. okt. 4. 16:49
 27/52 anonim ***** válasza:
80%

Húúú!!!

És ez a maruzsa nevű államtitkár még azt is megaszondta, hogy a konténer tantermek még jobbak is mint az igazi iskolák. Megnyugodtam.

Szerintem a konténer parlament, meg miniszterelnöki rezidencia is jobb volna.

2023. okt. 4. 16:54
 28/52 anonim ***** válasza:
68%
A tanárok többsége csakúgy mint az emberek többsége sajnos képtelen az összefogásra. Bármelyik alacsony jövedelmű munkakörre igaz ez.
2023. okt. 5. 04:48
 29/52 anonim ***** válasza:
73%

Érdekes, hogy kb. 30 éve dolgozom az oktatásban, és mindig kértek adatot az október 1.-i statisztikában a betöltetlen vagy nem szakos által tanított álláshelyekről, most ezt kivették.

Így még nyilvánvalóbb, hogy a dollármédia által vizionált felmondások nem történtek meg, hiszen a statisztika se fogja mutatni.

2023. okt. 5. 07:27
 30/52 anonim ***** válasza:
0%
Közérdekű információt nem lehet elhallgatni.Az oktatás pedig közügy.
2023. okt. 5. 10:40
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!