Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Minek kéne szerintetek változn...

Minek kéne szerintetek változni ahhoz, hogy reális esélye legyen az ellenzéknek legyőzni a Fideszt 2026-ban?

Figyelt kérdés

Akár a jelenlegi, akár egy új ellenzéknek. Akár 1 pártnak vagy valamilyen pártszövetségnek.

2010 óta az ellenzék mindent kipróbált már. Volt itt külön indulás, részleges majd teljes összefogás. Voltak baloldali, liberális, jobboldali, zöld, nemzeti radikális stb. kihívói Orbánnak, de a Fidesz meg se rezzent: mindannyiszor 2/3-al győzött.

2023. szept. 26. 13:55
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
92%
Először is kellene egy normális ellenzék, és olyan politikusok akik vállalhatóak. Jelenleg az ellenzéki politikusok semmivel sem vállalhatóbbak mint a fideszesek. Egy részük a szokásos megélhetési politikus, aki így vagy úgy bejut a parlamentben ott felveszi a többmilliós fizetését és azzal el van. A másik részük viszont ugyanúgy a hatalmat akarja mint Orbánék. Egyikük sem akarja az ország és a nép érdekeit és a saját érdekeit egyensúlyba helyezni, mindegyik messzemenően kapzsi élősködő senkiházi. Egyedül a kutyapárt az ahol olyan emberek vannak, ahol valóban a közösség érdekében cselekszenek, és ez vissza is üt rájuk, mivel nincsenek hatalmi törekvéseik és csak és kizárólag azért létezhetnek a mai napig, mert a fidesznek jól jön az, hogy egy párttal több felé oszlanak az ellenzéki szavazatok.
2023. szept. 27. 17:28
 12/19 anonim ***** válasza:
0%

#10 Ez egy eléggé ostoba kijelentés volt a részedről, hogy éppen "a politikai hontalanok tartják élketben ezt a rohadó Orbán-rendszert".

Nem, ez nem lehet igaz már csak azért sem, mert a politikai hontalanok a tavalyi választás ellenzéki kudarca után fordultak el élesen mindegyik ellenzéki párttól, akik valamilyen módon részt vettek az összefogásban, tehát nem rajtuk múlt eddig sem, hogy Orbán negyedjére szerzett 2/3-ot.

A politikai hontalanok tavalyig rendre az ellenzékre szavaztak, bármilyen formában is próbálkoztak Orbánék ellen.

A politikai hontalanok pedig Orbán legnagyobb ellenségei, és éppen ezért fordultak el az ellenzéki pártoknak nevezett megélhetési pártoktól, mert ők nem ellenségei, hanem kollaboránsai az Orbán rezsimnek, és ők éppen az Orbán rezsim jóvoltából lehetnek még a látszatdemokrácia biodíszletei a parlamentben.

Neked lehet BÁRKI jobb lenne az Orbán rezsim helyett, de ezt a politikai hontalanok másként gondolják.

Nem kell olyan "ellenzéki" párt az Orbán rezsim helyett, amelyik eddig is az Orbán rezsim kollaboránsa volt.

Csak a bolondoknak jó BÁRKI az Orbán rezsim helyett.

Aki nem bolond, az egy tisztességes és nem kollaboráns kormányra szeretné lecserélni a jelenlegi rezsimet.

2023. szept. 27. 20:19
 13/19 anonim ***** válasza:
66%

12 - ezt a sok baromságot, amit ide büfiztél, ezt el is hiszed?!

Jógyerek: ennek az országnak ember nem ártott annyit, mint Orbán!

Ahhoz, hogy Orbánt éltesse valaki, ahhoz rendkívül primitívnek és vaknak kell lennie...

2023. szept. 27. 22:04
 14/19 anonim ***** válasza:
88%
Szerintem nem az ellenzék az elsődleges probléma, hanem a határtalan propaganda és az, hogy be van betonozva viktorka hatalma. Jöhetne bármilyen értelmes, jó indulatú, tenni akaró, karizmatikus politikus vagy akár maga a messiás is, de akkor sem változna semmi. A fidesz egy vallás, itt már nincs tévedés vagy rossz döntés. Az van, hogy a vezért követni KELL.
2023. szept. 28. 17:34
 15/19 anonim ***** válasza:
87%
Annak, hogy az átlag magyar ne legyen hülye
2023. szept. 28. 17:44
 16/19 anonim ***** válasza:
68%

Jógyerek: Hol és mikor állítottam annak az ellenkezőjét, hogy "ennek az országnak ember nem ártott annyit, mint Orbán"?

Én egy szóval sem állítottam ilyet, szerintem valaki másnak a kommentjét olvashattad. Minden épeszű ember tudja mennyit ártott Orbán nem csak Magyarországnak, hanem más országoknak is (csak hogy teljes legyen a kép).

"Ahhoz, hogy Orbánt éltesse valaki, ahhoz rendkívül primitívnek és vaknak kell lennie..."

Te hol olvastál tőlem olyat, hogy én Orbánt éltettem volna?

Szerintem fuss neki mégegyszer a kommentem olvasásának és helyes értelmezésének, mert a szövegértéseddel mintha komoly problémák lennének...

2023. szept. 28. 18:45
 17/19 anonim válasza:
50%
Nincs is olyan hogy ellenzék :(
2023. szept. 29. 00:01
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
#17 dehogy nincs, csak a retkes gazdasági elit nem rendeződött (még) át és csak mi vagyunk. Észnek kellene lennie és akkor sikerülne.
2023. szept. 29. 04:31
 19/19 anonim ***** válasza:

#18 A gazdasági elit már régen "átrendeződött".

Úgy hívják őket hogy oligarchák, és NER-közeli fideszes vállalkozások.

Van még kérdés?

2023. szept. 29. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!