Mikor lesz végre Magyarország is annyira “lemaradva”, mint a nyugati országok?
A nettó medián bérek rangsorát kérlek linkeld már nekem. Ha megvan akkor jöhet vásárlóerőparitáson is.
Én nem nagyon láttam még ilyen statisztikákat de mondjuk GINI indexben ami a jövedelmi egyenlőtlenségeket méri érdekes módon jobban állunk mint a nyugat. Szóval ha valahol nagy különbség van a medián és az átlag között az pont, hogy nyugaton lehet. Ezt támasztja alá az alacsony keresetűek(nem érik el a medián kétharmadát) aránya a keresők között statisztika is: [link]
Nettó átlagban, vásárlóerőparitáson meg előzzük a szlovákokat, bolgárokat, horvátokat, letteket, románokat. (portugálok és görögök is 2% belül vannak)
És még egy, ez nem elhatározás kérdése hanem lassú, kitartó munka, hogy utol lehessen érni a nyugatot. 10 éve az EU 27 51%-án álltunk nettó keresetekben vásárlóerőparitáson, most 67%-on.
"Sajnos a nyugat nem életképes"
gondolom te Oroszországból írsz meg Észak-Koreából:D mert aztán a nagy kelet életképesebb:D
ma 10:41
Mondjuk azzal, hogy 3-4-szer annyit fogyasztanak és még a saját fogyasztásuk megtermelését is kiszervezik csóró országokba, hogy ők verhessék a mellüket, hogy micsoda zöld gazdaságuk van. Pl. a svédek komoly kohászati iparral rendelkeztek, amit szépen átvittek Kínába, aztán így máris nem náluk van a szennyezés de csak ők azok akik utána importálják az acélt, mert az meg kell az autó és más iparágakhoz.
6/ Oroszország aztán annyira életképes ország, hogy több tízezer fiatal orosz él a "hanyatló" Nyugat Európában, nagyobb részük meg Amerikában! A környezetszennyezés is inkább oroszokra jellemző, úgy emlékszem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!