Melyik ellenzéki párt volt 2022-ben/ lehet majd 2026-ban a legnagyobb akadálya a kormányváltásnak?
Azt mindenki tudja, hogy a kormányváltás legnagyobb akadálya a baloldali ellenzék, ellenzéki pártok:
-eléggé inkompetensek és vállalhatatlanok ahhoz, nehogy elég szimpatizánst szerezzenek, sőt, sokakat pont ők taszítanak a Fideszhez/ taszítanak el a választástól;
-viszont eléggé kompetensek (azaz, pontosabban: elég sok médiafelületük van és elég sok pénzzel tömi ki őket a NER) ahhoz, hogy kiszorítsanak minden valóban új és potenciálisan jobb (nem NER-kompatibilis) pártot, alternatívát.
De vajon melyik baloldali párt okozta a legtöbb problémát, melyik akadályozza leginkább a kormányváltást?
#10 Akkor fuss neki ismét az első kommentemnek, és csak csak pontosan idézz. Főképpen akkor, ha engem idézel.
És nem, továbbra sincs "LEGnagyobb felelős", mert az egyetemleges felelősség alapból kizárja a felelősök megkülönböztetését egymástól.
Csak mondom... ;)
#11. "És nem, továbbra sincs "LEGnagyobb felelős", mert az egyetemleges felelősség alapból kizárja a felelősök megkülönböztetését egymástól.
Csak mondom... ;)"
Azért itt jelezném, hogy ezt az egyetemleges felelősdit csak te találtad ám ki...ez ettől még nem lesz valamiféle alapelv, máson ne próbáld számonkérni, mert felesleges. Szerintem mondjuk vicces, ha az egyesült szent ellenzék még a kutyákra is szeretne ráhárítani egy egyenlően szétosztott felelősségrészletet, dehát lóf@szt, mama. :)
#13. Ezt mondjuk jól látod, ennél én egy picivel komolyabb dolgokat tanultam. :)
Ennek ellenére a politológiát nagy hiba lenne úgy kezelni, mint mondjuk a fizikai törvényszerűségeket, továbbra sem úgy működik a dolog, hogy ha te az egyetemleges felelősségben hiszel, akkor az már máshogy nem is lehet.
#14 Az önkéntes összefogás automatikusan kialakította az egyetemleges felelősség tényállását.
Mondhatsz bármit, de patikamérlegen is képtelenség lemérni, hogy melyik párt hogyan és milyen mértékben volt felelős a az ellenzék csúfos bukásáért.
Persze te azt szeretnéd fideszesként, ha az általad sugallt DK-t jelölnék meg többen, mert a fideszes propaganda egyik legfőbb célja az ellenzéki pártok lehető legnagyobb mértékben történő erodálása.
És ezt nem DK "fanként" írom, még mielőtt elkezdenél "ledékásozni" engem is. :)
#15. Legelőször is hatalmas ívben szarok rá, hogy egymás közt kire mutogatnak az ellenzéki pártok, meg hogy az elemzők hogy szeretnék mentegetni a DK-t és ráfogni az egészet a kutyákra. Amíg ilyen siralmas eredményeket produkálnak, hogy még a mostani vészterhes időkben sincs veszélyben a Fidesz hatalma (sőt, még a kétharmad sem), addig számomra a bizonyítványmagyarázás is huszadrangú kérdés. Pedig hányszor hallgattam, hogy namajd' a válság, az úgy elsöpri a Fideszt, hogy a fal adja a másikat, nem is kell semmit sem csinálni, elég csak várni. :))
Másodsorban viszont ez az erőltetett egyenlősdi sem igazán érdekes számomra, ugyanakkor benne van, hogy Fidesz-szavazóként ezt a kérdést talán tisztábban látom, mint akár az ellenzék zöme. A DK specialitása, hogy az ellenzéki oldalon senki sem nőhet nála nagyobbra (tudatosan el is pusztít mindent és mindenkit maga körül, akinek ilyen tervei vannak), ugyanakkor ahhoz egymagában és másokkal összefogva is kevés, hogy akár csak egy kétharmadot megakadályozzon. Ez az én szememben többletfelelősséget ró rájuk, és kicsit sem érdekel, hogy nektek ezt most épp hogy tanítják a politológián...majd tíz év múlva már úgyis máshogy fogják. :DD
"Persze te azt szeretnéd fideszesként, ha az általad sugallt DK-t jelölnék meg többen, mert a fideszes propaganda egyik legfőbb célja az ellenzéki pártok lehető legnagyobb mértékben történő erodálása."
Jaja, mert a fideszesek ám olyanok, hogy a saját pártjuknak akarnak rosszat, azért mondják nektek is a sok szidalmat a DK-ra, hogy ti is felismerjétek és legközelebb könnyebben tudjátok legyőzni a Fideszt. Azé' logikáért nem kell a szomszédba menni, úgy látom. :) Ha egyszer végiggondolod, neked is látnod kell, hogy egy fideszesnek nemhogy nem érdeke a DK-t savaznia, hanem épp ellenkezőleg: hosszú, egészséges életet kíván Gyurcsány Ferencnek, mert az ő személye garancia a folyamatos ellenzéki vereségre. :))
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!