Miben jobb a jelenkori Magyarország, mint a Kádár-kori?
Mond nektek valamit a Kádár kocka, vagy a panelek?
Ha szétnéztek az országban, akkor épültek fel a házaink.
Szomszédom mindig mondja, akinek volt 50ezer forintja az építkezett. Nem tudom mennyit kereshettek, 1-2ezer forintot. Sokan vidéken tartottak állatokat, amivel nagyon meg tudták dobni a családi kasszát leadáskor.
Én kisgyerek voltam a 80-as évek végén 90-es évek elején, arra emlékszem, hogy a vendéglátó helyek tele voltak. 1000fős faluban 3 is jól ment. Ma 1 tengődik.
Vasárnaponként családok jártak fel, tekepályán a gyerekek állították fel a bábukat, futkoztak stb.
Minden hétvégén mintha valami "rendezvény" lett volna, pedig csak az emberek jöttek össze.
A hasas alatt rohadt le legjobban az ország. Csak sokan azt hiszik milyen jó, mert van okostelefon a putriban is.
"jelentősen több nemi életet élt akkor, tehát egyértelműen jobb volt"
Ugyanannyi nemi eletet eltem, es szerintem jobb volt.
"Nem 5(0) évet kell várni a kocsilottón, hanem bemész a boltba és megveszed"
A Nagykorosin is vettel kocsit 10 perc alatt, es tele is tudtad tankolni, nem ugy mint most.
"Évi többszöri nyaralás is belefér a legtöbb családnak"
Almodban.....
"Sajat ingatlan(ok)"
Detto.
39F incel
Nagyobb szólásszabadság, na igen...
Kb. ennyiben ki is merül ennek a kornak a pozitívuma. Fikázhatod a gazdagokat, a tolvajokat, a drogosokat, a tanár nélküli iskolákat, az orvos nélküli kórházakat, a lezüllő tömegközlekedést, természetet, közéletet, celebeket.
Szólásszabadság van, ez igaz. És mennyivel előrébb vagyunk vele. Ööö..
Ja, mégsem...
Amúgy a Kádár rendszerben is az volt, igaz, nem annyira nyíltan. Az emberek mindig is tudtak olvasni a sorok között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!