A kormány tervezi eltörölni a kötelező képzéseket egyes munkakörökben, tudnád támogatni?
A kormány jelenleg társadalmi egyeztetésre bocsátott tervezete szerint, a kritikus munkaerőhiányban szenvedő iparágakban lévő kötelező képesítéseket eltörölnék. A munkakör betöltéséhez kötelező szakvégzettséget eltörölnék és jelenlegi tervezet szerint elegendő lenne a betanítás ezen szakmákra.
Minisztériumi tervezet szerint, alkalmazható lehetne képesítés nélkül is:
Gyógyszerkészítmény-gyártó (gyógyszeripari szaktechnikus)
Cukrász
Épületbádogos
Manikűr pedikűrös
Üdítőipari szaktechnikus
Villanyszerelő és az erősáramú szaktechnikus
Elektromos gépjármű szerelő
Festő
Járműipari karbantartó, ipari gép és készülék üzemeltető.
A felsoroltak közül talán a cukrász és festő az amit szerintem amúgy is elég sokan képesítés nélkül végeznek.
Egy villamossággal foglalkozó szakember esetében érdemesebb a képzést preferálni, ahogy szerintem azon esetekben, amikor az emberek testrészeit vesszük kezelésbe. Egy pedikűrös ha nem tud alap anatómiai dolgokat, elég nagy kért tud tenni.
Villanyszerelő és az erősáramú szaktechnikus
-.-
Ha valaki nem ért hozzá és elmegy dolgozni legalább manageli a túlnépesedést
Nem mindegy ki támogat mit? Pár éve unott arccal kellett végighallgatnom a Hollandiába költözött ismerősöm okoskodását pár sör után, hogy "a magyarok" milyen értelmetlenül ragaszkodnak a papírokhoz, mert Magyarország egy túlbürokratizált ország, bezzeg ott mennyivel szabadabban kezelik az ilyesmit.
Erre meg gondolom azt fogja mondani, hogy ez is az ország haldoklásának jele, mert csak egy elkeseredett intézkedés, hogy kompenzálják, hogy mindenki nyugatra költözött akinek esze volt, és ez is csak az érintett szakmát színvonalának csökkenését okozza majd itt. Ha legközelebb találkozunk megkérdezem. :)
Ezt hírt olvasva kezdtem elhinni, hogy itt tényleg a nép elhülyítése a cél. Hogy igazi összeszerelő népség legyünk. Én még igazi technikumba jártam, jó régen, azelőtt egy jó technikus, többet tudott, mint egy rossz mérnök😃. De amúgy egymást kellene kiegészíteniük.
Amúgy el sem tudom képzelni, hogy hogyan lehetne valakit képzettség nélkül egy elektromos szekrényhez engedni és ott matatni?
Vagy ezek csak ilyen összeszerelő, bekötő emberek lesznek, futószalag szerűen? Minden nap ugyanaz a szekrény például? Vagy hogy? Mert hibát keresni, vagy egy test zárlatot......
A bőr tárgyak, bőr táskák készítéséhez szakképzettség és telephely engedély kell😃. A szabásminták készítéséhez és eladásához szintén szakképesítés kell. Egy bőrkarkötő készítéséhez szintén szakképesítés és telephely engedély kell.
De az erősáramú elektrotechnikusnak nem kell szakképesítés😃.
Itt már mindenki meghülyült?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!