Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mi a véleményed az országban...

Mi a véleményed az országban tomboló inflációról?

Figyelt kérdés

2023. szept. 13. 07:00
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
40%
Amíg gyakorlatilag nincsenek magyar kisvállalkozások - márpedig a kormány részéről inkább arra van meg a szándék, hogy a maradékot is kinyírják -, addig nem fog javulni a helyzet, mert a multik úgy kartelleznek, ahogy akarnak.
2023. szept. 13. 08:08
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem javult a helyzet pl az élelmiszerek esetében.

Inkább az üzemanyagok ára tartja fenn az inflációt.

Ja és hát pl az államigazgatási szektorban, ahol én dolgozom, januárban "kemény" 3 (!) százalékos béremelést bírtak csinálni...

Abszolút negatívan látom a dolgokat, ami a bérem értékét illeti.

2023. szept. 13. 08:23
 13/19 anonim ***** válasza:
89%
Két minyont és egy presszó kávét fogyasztottam 2400-ért egy közepesen szr helyen. Jól felment bennem a pumpa, mit mondjak?
2023. szept. 13. 10:36
 14/19 anonim ***** válasza:
93%
Egyértelmű a romlás, ráadásul ex-katás vagyok.
2023. szept. 13. 10:45
 15/19 anonim ***** válasza:
82%

Örülök neki, engem nem érint mert külföldön vagyok.

Megérdemlitek fideszesek. Szenvedjetek és közben imadkozzatok Orbánhoz hogy dobjon egy kis krumplit

2023. szept. 13. 13:04
 16/19 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat! Ahogy én látom, lehet párhuzamot vonni, az eu-s pénzcsapok elzárása, és a világon egyedülálló inflációnk között. Nem azt mondom, hogy nincs infláció, csak nem hiszem, hogy ha jönnének eu-s pénzek, akkor is ekkora lenne. Szimplán, arra akarok kilyukadni, hogy döntő többségében azért ilyen drága minden, mert a megemelt adó, és áfa, ennyire megnyomja az árakat a boltban és a benzinkúton. De nyílván nem fog a kormány kiállni, és aztmondani, hogy gyerekek, nincsenek eu-s pénzek, úgyhogy ezt a hiányzó pénzt, ti fogjátok összedobni. Úgyhogy inkább takarózik a háborúval, meg a szankciókkal, meg ennek a hozadékával, az inflációval, ami egyébként korántsem lenne akkora, mint ahogy azt állítják.

Sajnos ennyire hiányzik az ország költségvetéséből az eu-s források...

2023. szept. 13. 13:40
 17/19 anonim ***** válasza:
74%

En is ezt latom kerdezo. De ennek lehet egy olyan oldala is, hogy fejlodesre kenyszeriti a meg letezo magyar ipar maradekat. Esetleg a mindenkori kormanyzat fejeben is gondolatebreszto. Mert ugye ok is csak akkor tudnak lopni, ha van mibol. Ha nem adjak talcan, elo kell teremteni. A szukseg nagy ur es nagyon motivalo, nem azt mondom hogy ez igy rendben van, de kozep-hosszu tavon talan lesz egy merseklo hatasa abbol a szempontbol, hogy mennyire vagyunk kiszolgaltatva a kulfoldi tokeknek. Es itt most nem csak es kizarolag az eu-s penzekre gondolok.

Nagyon apro nyomok mar mutatkoznak a kormanyzatban az emlitett perspektivabol, mondhatni mostanaban kezdenek el kormanyozni. Csak az a baj az elmult 10 ev (de mondhatok 30 evet is) koltsegvetesi hianya akkora, hogy talan nem is lehet megugrani. Ezt ba_zta el ugy igazan a fidesz, ha csak a felet tettek volna zsebre annak amit, mar beszelhetnenk europai szintu mezogazdasagrol, esetleg iparrol vagy egeszsegugyrol.

2023. szept. 13. 13:59
 18/19 anonim válasza:
32%

Nekem annyira nem tragikus az infláció.

Amikor felvettem a lakáshitelem 2021-ben, elég ijesztő volt a törlesztő a fizetésemhez képest. Akkor 33%-át tette ki, most 21%-át.

Szóval vannak "hétköznapi" nyertesei is az inflációnak, de nyilván nem általános. A fix kamatozású lakáshitelesek viszont örülhetnek.

2023. szept. 23. 21:11
 19/19 anonim ***** válasza:
100%
Az hogy Gyurcsány, Brüsszel és a SOROS tehet róla.
2024. febr. 15. 20:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!