A több milliós állami pénzekkel megtámogatott napelemesek miért vannak most kiakadva azon, hogy télen nem termel annyit a napelem mint nyáron?
Mert a kormány csúnyán átqrta őket.
Éves szaldóval lett megtámogatva. Ez azt jelenti hogy a nyári időszakban visszatáplált energiát a téli időszakban felhasználhatták, a többletet visszafizették nekik.
Az új építésű házak nagy része hitelből épült, és nagy részükben nem az előírt mennyiségű napelemet telepítették mivel profitáltak belőle, hanem jóval többet.
A qrmány átállt havi szaldóra, innentől kezdve minden hó végén nullszaldót alakítanak ki vagyis a nyáron megtermelt többletet nem tudják télen igénybe venni, mert minden hónapban kapnak valami kis aprót a megtermelt energiáért.
"6-os cáfold meg azt, hogy csak jómódúak vették igénybe a napelemes támogatásokat."
Mit cáfoljak ezen? Tök átlagos emberek is igénybe vehették, pont a támogatás miatt. Nyilván ezek az emberek nem tették volna, ha nem mondja azt a kormány, hogy megéri. Lépj ki a panelből és látni fogod, hogy még a kádár kockákra is jutott.
"Eleve feltételezi azt, hogy családi házzal rendelkezzenek"
Újabb csóró proli gondolkodás, hogy családi ház = mértéktelen jólét.
"maga a napelemek is több millióba kerülnek még gy is, hogy az állam felesben állja."
Újfent proli gondolkodás, mert hát lehetetlen, hogy az embernek milliói legyenek. Amúgy nem olyan vészes költség, nagyságrendben olyan mint az ablakcsere, szigetelés, fűtés korszerűsítés.
Szóval nyugodtan le lehet engem pontozni, nincs értelme olyan kérdésnek ahol a kérdező simán csak fröcsögő proli, mert csóróbb mint mások.
Ezek szerint az, hogy valkainek legyen 1-2-3 millió megtakarítása, az már egyből jómódot feltételez.
Ez szomorú.
14-es és 15-ös. Semmilyen negatív jelzővel nem illettem azt, hogy valakinek telik egyébként államilag támogatott napelemre. De az, hogy ha valakinek erre van 3 milliója az azt jelenti, hogy igenis jómódú. Ebben mi a proli gondolkodás? Nem azt írtam, hogy kőgazdagnak kell lenni hozzá, de azért azt lássuk már be, hogy a szegénység nem ott kezdődik, ha valakinek van felesleges 3 millája arra, hogy a családi házára tetessen napelemet.
Azt meg főleg nemírtam, hogy nekem nincs erre pénzem, egyébként meg sosem vettem igénybe semmilyen llami ingyenpénzt.
Inkább az a proli gondolkodás, ha egy egyébként tehetős ember állami pénzeket használ fel arra, hogy még tehetősebb legyen és ha ez nem úgy sűl el ahogy tervezte akkor meg hőbörög.
"De az, hogy ha valakinek erre van 3 milliója az azt jelenti, hogy igenis jómódú."
lol... Értem én hogy végtelenül csóró proli vagy, de azért 3 millióra ne mondd már, hogy "jómód" :D
"lássuk már be, hogy a szegénység nem ott kezdődik"
Nem ott kezdődik.. És? Attól, hogy nem vagy szegény, még nem leszel jómódú.
Másrészt a világ ilyen, attól, hogy a szegény ember nem engedheti meg magának, az ÁTLAG EMBER miért ne tehetné meg? Egyszerűen nincsen összefüggés.
"ha ez nem úgy sűl el ahogy tervezte akkor meg hőbörög"
Akkor leírom még egyszer, hátha a proli agyaddal is megérted:
Itt nem arról van szó, hogy NEM ÚGY SÜL EL hanem arról, hogy az állam MEGVEZETTE, ÁTVERTE AZ EMBEREKET. Hiszen az állam NEM EZT ÍGÉRTE.
Persze ha abból indulunk ki, hogy teljesen jogos állami szinten piramisjátékba csalni és átverni az embereket, akkor végül is rendben van.
17# 18# Szerintem meg az a proli aki állami ingyenpénzeket vesz igénybe. Tudod ez a szolcializmusban volt divat a proliknál. Te proli.
Érdekes, hogy mikor igénybe veszed az állami támogatásokat, akkor jó neked a fidesz kormány, aztán amikor meglepő módon átver akkor már megy az ócsárolás. Én eleve sosem vettem igénybe semmilyen ingyenpénzt főleg nem ettől a kormánytól. Ja és akármenyni napelemet is telepíthetnék a tetőmre saját finanszírozásból, de nincs rá szükségem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!