Egyetértetek Bohár Danival abban, hogy a jobboldal ereje a közösségben rejlik, a baloldalnak pedig közössége sincs?
Úgy véli, hatalmas a különbség a két világnézet között és ha mélyebben belegondolunk, akkor meg is értjük, hogy miért képtelen a baloldal szemmel látható közösséget alkotni. Akinek önmaga a legfontosabb, az soha nem lesz képes a közösség érdekét maga fölé helyezni.
@15:00
Az ország "szellemi elitje".
Én percek óta azon gondolkodom, milyen közösség lelhető fel a magyar politika jobb oldalán. Nem arról van szó, hogy egyetértek vagy nem, még arra sem tudok rájönni, milyen közösségre gondolhatott. Értem, hogy mire játszik: puffogtatja a klasszikus közhelyet az önző liberálisról, de a jobboldali közösséget példaként felhozni?!
"Akinek önmaga a legfontosabb, az soha nem lesz képes a közösség érdekét maga fölé helyezni."
A Fidesz melyik közösség érdekeit helyezi a magáé fölé? De most komolyan: mondjatok már egyetlen árva példát, amikor a közösségi-nemzeti-keresztény-konzervatív Fidesz az alázat LEGKISEBB példáját mutatta.
Danci már megint nem tudja, hogy a liberális meg a baloldali távolabb van egymástól, mint a liberális meg egy centrista jobbos.
A jobboldali gondolkodás a nemzeti közös tudatot, meg a családi egységet leszámítva ezerszer individualistább, mint az erős társadalmi védőhálót, szolidaritást, szakszervezeteket, lokális oktatást és kisközösségeket előtérbe helyező baloldal.
Ez még csak nem is különösebben vita tárgya, egyszerű politológiai kérdés.
17#
Ha annyira távol állnak egymástól, akkor miért lépnek szövetségre szinte minden magyar választáson 1994 óta?
Nem néztem meg, csak a te kérdésedre válaszolok:
A z ellenzéken belül egy olyan párt található, amelyen belül működik a közösség összetartó ereje, és a közösség érdekét, a saját érdekeik elé helyező emberek is szép számmal megtalálhatóak.
Kommunista felfogású, migráció-ellenes, globalizáció-ellenes vagyok, és DK párttag.
“ Ha annyira távol állnak egymástól, akkor miért lépnek szövetségre szinte minden magyar választáson 1994 óta?”
Mert a fasiszták még távolabb állnak mindenkitől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!