Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Az állam miért nem bünteti a...

Az állam miért nem bünteti a Magyarországon tomboló greedflációt?

Figyelt kérdés

Azért ment csődbe a kiskereskedelmek 30-40%-a csak az elmúlt egy évben, mert a kicsit is nélkülözhetetlenebb szolgáltatók a háborúra, gyíkemberekre, szankciókra hivatkozva pofátlanul az infláció fölött emeltek árat, azaz angolból átvett "greedfláció" jelenségét (kapzsiság és infláció szavak összevonása) okozták.

Ezt sok országban büntetik. Mert ha az embereknek eleve nincs pénzük, válság van, akkor ha nélkülözhetetlen dolgokért infláció fölött kér el tőlük egy válságállóbb helyzetben lévő szolgáltató, akkor egyáltalán nem marad pénze másra, így sokkal több szolgáltató csődbe megy, mint amennyi dőzsöl, kihasználva a helyzetet.

Ebbe miért nem avatkozik bele az állam? Annyi minden szar hülyeségbe beleavatkozott ami rosszul sült el. Hasznos intézkedést miért nem képes soha hozni?

2023. aug. 28. 10:47
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
#8: Igen, átlagban. Csak pl. nekem fotósként a duplájára drágultak az eszközeim, a triplájára a szolgáltatások amiket igénybe veszek (még csak nem is itthon fizetem ezeket). Szerinted akkor nekem pl. reális 26%-ot emelni? :D
2023. aug. 28. 11:28
 12/41 anonim ***** válasza:
84%
Nincs jó beavatkozás, amit csinálnak, piaci zavarokat okoz, további drágulást.
2023. aug. 28. 11:30
 13/41 anonim ***** válasza:
100%
11, ne is mond, én hobbifotósként, utazáskor készült képeket felhőben tároltam eddig, olyan szinten ment fel a gúgli és az almás tárhelyek ára, hogy inkább vettem egy külső ssd-t és visszamondtam őket -de egyébként az ssd is úgy jó 3x lett a virus előtti árhoz képest-
2023. aug. 28. 11:31
 14/41 anonim ***** válasza:
93%

"Ezt sok országban büntetik. "

Mondj példát, hogy hol.

2023. aug. 28. 11:31
 15/41 anonim ***** válasza:
96%

Ez ám a hozzáállás. Mindenki, aki árat emel, az egy kapzsi köcsög, aki pedig azért emel árat, mert neki is drágább lett minden, az dögöljön éhen a gec1be.

Kérdező, ezzel a hozzáállással miért írtad ki a kérdést egyáltalán? Hiszen ezt az érvet át lehet ám dobni a te térfeledre is: ha nem tudod kifizetni a megemelkedett árakat, akkor dögölj éhen a gec1be. Ennyi.

2023. aug. 28. 11:34
 16/41 anonim ***** válasza:
83%

#15: Szóval mert nincs annyi vizuális kultúrád, hogy tudj választani a temérdek elérhető fotós közül, hogy aztán rendes képeket kapj, ezért dögöljek éhen? Nem baj ha ostoba vagy valamihez, csak akkor nem kell róla véleményt sem alkotni. Amúgy szerintem nem az árakkal van a baj. A jövedelmekkel van a baj.

Ezt meg csak itt hagyom, hogy sztrókot kapj: a jövő évi esküvős naptáram félig van és nincs benne olyan szerződés aminél hatszázezer forintnál kevesebb szerepel a szerződésen. Nyilván azért mert megoldható egy mobillal amit csinálok. ;)

2023. aug. 28. 11:38
 17/41 anonim ***** válasza:
0%

Tök érdekes! A kartellezés ellen fel kell lépni, mert felfelé hajtja az árakat, inflációt gerjeszt....

A greedflacoo elken nem kell fellépés, mert....mert....mert...ja ugyanaz mint a kartellezès gyakorlatilag. DE NEEEE!

2023. aug. 28. 11:45
 18/41 anonim ***** válasza:
94%

18: nem ugyanaz, az állam dolga, hogy kartell ne alakuljon ki, legyen verseny

Ha áremelkedés van, az nem jelenti automatikusan, hogy kartell van, mert számos oka lehet (energiaárak, kormány által kivetett adók, stb.)

Pl. lehetne csökkenteni az adókat, amiket a boltokra kivetettek, de azt nem, mert kell a pénz, hogy atlétikai bajnokságot, meg hasonló haszontalanságokat rendezzünk

2023. aug. 28. 11:49
 19/41 anonim ***** válasza:
0%

19! Ha mindenki emeli az árakat, akkor nincs verseny, pont ugyanaz a kettő.

Adót is úgy érdemes csökkenteni, hab kötelezed a kereskedőt, hogy ez érezhető legyen az árakon.

2023. aug. 28. 11:59
 20/41 anonim ***** válasza:
54%
#20: El kellene végre engedni ezt a komcsi hozzáállást, hogy az állam a normál szabályozáson túl beleavatkozik a szabad piacba.
2023. aug. 28. 12:00
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!