Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Krúbi nevű énekest hogyan...

Krúbi nevű énekest hogyan engedik fellépni a legnagyobb fesztiválokon? És ha ekkora rajongótábora van, akkor ők hol vannak, amikor tenni is kellene valamit?

Figyelt kérdés

Nemrég láttam Krúbi fellépését egy zenei fesztiválon, nagyszínpadon, aznapi fő fellépők között volt. Korábban nem ismertem egyáltalán és nagyon elgondolkodtatott amit láttam. Két kérdés is megfogalmazódott bennem.

1. Nála sokkal kevésbé rendszerkritikus, szókimondó előadókat teljesen el szoktak lehetetleníteni már egy jó ideje, nem kapnak megjelenési lehetőséget, a lefoglalt fellépések helyszínét utolsó pillanatban lemondják felsőbb nyomásra. Őt hogyan engedhetik, hogy a legnagyobb fesztiválokon a nagyszínpadon énekelje, hogy hogy lop a Mészáros meg hogy Orbán mit csinál a Feri micsodájával?

2. A legdurvább refréneket, szövegeket teli torokból kiabálta a hatalmas, főként fiatalokból álló rajongói tömeg, teljes beleéléssel. Ezek szerint teljesen azonosulni tudnak az énekes mondanivalójával. Ez a hatalmas rajongói tábor vajon hol van akkor, amikor ki kellene állni valami mellett, pl. a tanárokat támogatni?

2023. aug. 27. 11:15
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
33%

" A mai "rendőrterror" jellemző példája"

Gyorsan elfelejtetted, mikor nem rég a tanártüntetéseken a gyerekeket verték a rendőrök.

2023. aug. 27. 12:19
 22/30 anonim ***** válasza:
39%

#16 "Én csak azt nem értem, hogy nyaranta pár tucat homokos ki mer menni vonulgatni, de az elvileg milliós ellenzéki tábor meg nem mer? Olyan szánalmas duma, hogy "mert félnek". Mégis mi a lóhaláltól?"

Emlékszel a 2022-es március 15-i ünnepségre? Amikor Budapesten az egyik utcában a Békemenet volt a közeli másikban meg a teljes ellenzéki összefogás szervezett rendezvényt?

NA, ettől félnek, hogy megint mindenki rajtuk fog röhögni, hogy valójában milyen nevetségesen kevesen vannak a fideszesekhez képest. Csak a szájuk nagy, amikor meg tényleg tenni kell valamit akkor azok tesznek akik addig csöndben tűrték a hangoskodásukat.

Még a telex is csak ennyit bírt összehozni: "Miközben Orbán Viktort a gigantikus tömeget megmozgató békemenetesek éltették a Kossuth téren, az ellenzék kormányváltó nagygyűlése sem maradt – a tavaly október 23-ihoz hasonló – szégyenben: ezreket mozgatott meg a Műegyetem rakpartra szervezett rendezvény is." A gigantikus tömeg vs. ezrek. Na ezért félnek újra kimenni. :)

2023. aug. 27. 12:22
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem az ellenzék szavazók vannak kevesen, hanem az ellenzéki pártok szimpatizánsai.

2023. aug. 27. 12:27
 24/30 anonim ***** válasza:
30%

ma 12:19

Szerinted egy normális országban a gyerekeket rakják az első sorba egy tüntetésen és bátorítják őket, hogy cibálják a kordont/rendőrt amit érnek?

Hőbörögni mentek, megkapták amit érdemelnek, de ők még gyerekek, hülyék, ellenben akik hagyták ezt, bátorították őket azok meg alja emberek. Menjenek ők az első sorba, tüntessenek felnőttek ne a gyerekeket küldjék a rendőrök ellen.

2023. aug. 27. 12:28
 25/30 anonim ***** válasza:
100%
Aki politikai rendezvényekre pazarolja az idejét, az pártszimpátiától függetlenül idióta.
2023. aug. 27. 12:33
 26/30 anonim ***** válasza:
51%

#21 "Gyorsan elfelejtetted, mikor nem rég a tanártüntetéseken a gyerekeket verték a rendőrök."

Nem felejtettem el mivel nem volt ilyen.

Nagyon pontosan látható, hogy ezek a "gyerekek" nem gyerekek, ők mentek neki a rendőröknek.

https://www.youtube.com/watch?v=2WkIBVoyaoU

2023. aug. 27. 12:43
 27/30 anonim ***** válasza:
33%

@12:28

Egy harcos fidesz-ávó-s véleményét hallhattuk.

2023. aug. 27. 12:54
 28/30 anonim ***** válasza:
42%

ma 12:18

"Minden korcsoportban a fidesz-kdnp vezet."

Ezt szerintem te írtad :)

Ami a látszólagos ellentmondást okozza, az egyszerűen a korfa. Ahogy az ábrán is látszik, a teljes lakosságot nézve már 47%-a volt a Fidesznek.

2023. aug. 27. 14:23
 29/30 anonim ***** válasza:
57%

ma 12:54

Hol vannak a bátor felnőttek, tanárok akinek tüntetni kéne ha baj van az oktatással? Te ha családapa/anya lennél akkor a gyereked menne tüntetni vagy te? Ha mondjuk elviszed őt is, akkor te mész a rendőrök elé vagy a gyereked tolod oda?

Az nem bátorság, hogy gyerekekkel provokálják a rendőröket és a szervezőket/felbújtókat meg védi a mentelmi joguk. De amíg csak ennyi megy, hogy a Fideszeseket szidod itt de nem tudsz kimenni tüntetni, nem tudsz másokat meggyőzni, hogy rossz felé tart az ország addig marad nektek a szájkarate, a Fidesznek meg kétharmad.

2023. aug. 27. 14:27
 30/30 anonim ***** válasza:

A fesztiválokat nem a kormány szervezi, mégha esetlrg valamelyiket ahhoz közeli cég is szervezni, ebbe nem látok bele, ezek akkor is profitorientált rendezvények. Nyereségre törekednek, ehhez márpedig top előadókat kell elhívni. Krúbi is közte van a mai magyar top előadók közt, akit hallgat az a korosztály, aki fesztiválra megy, ezért elhívják, mindegy, hogy szidja-e a kormányt vagy sem, ha pénzt termel a fellépése a szervezőknek.

"Nála sokkal kevésbé rendszerkritikus, szókimondó előadókat teljesen el szoktak lehetetleníteni már egy jó ideje, nem kapnak megjelenési lehetőséget, a lefoglalt fellépések helyszínét utolsó pillanatban lemondják felsőbb nyomásra. "

Krúbi számait sem játssza egyetlen rádió sem, nem szerepel tv-ben, és nem hívják fideszes falunapokra sem, mivel ezek kormányközeliek. A fesztivál más. Az, hogy oda elhívják, annak köszönheti, hogy a rapszövegei és a sajátos stílusa miatt sokan kedvelik és toplistás a spotify-on. Lehet őt szeretni, vagy nem, de ilyen az, amikor az egyedi stílus és a tehetség utat tör magának, mertehet, hogy sokszor alpári a szöveg, de az vitathatatlan, hogy egyedi, és művészien játszik a szavakkal. Egyébként nálunk is volt már egyszer pár éve, hogy fellépett volna a közelben egy falunapon és "technikai" okokból végül elmaradt. Szóval volt ilyen korábban. A fideszes propaganda pedig elkezdte kicsinálni. Több megafonos is posztolt róla, és elözönlötték a facebook oldalát a gyűlölködő fideszesek, amióta arról kezdtek cikkezni, hogy a koncertjein több ezres tömeg mocskos fideszezik. Egyébként az a durva, hogy ezeket egyáltalán nem Krúbi kezdeményezi. Valaki elindítja a tömegben, és mindenki folytatja. Az egy jó kérdés, és bennem is felmerült, hogy ezek az emberek hol vannak, amikor tüntetések vannak. Elvégre atok ingyen vannak, Krúbi koncertre pedig fizetni kell. Erre én se tudom a választ egyelőre.

2023. szept. 14. 16:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!