Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mikor tudtad meg hogy rendszer...

Mikor tudtad meg hogy rendszerváltás lesz és mit vártál tőle?

Figyelt kérdés
Akik a 80-as években éltek, azok mit gondoltak hogy meddig tart majd a kommunizmus, mikor tudták meg hogy rendszerváltás lesz és mit reméltek tőle?
2023. aug. 27. 00:12
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Azt tudom, hogy sokan azt hitték, hogy 2-3 éven belül itt NSZK-s színvonal meg gazdagság lesz, és szétverték/felgyújtották a Trabantot, Wartburgot, hogy úgyis majd fillérekért vesznek egy új BMW-t vagy Audit.
2023. aug. 27. 00:16
 2/6 anonim ***** válasza:
8%
Milyen rendszer váltás volt ? !
2023. aug. 27. 00:24
 3/6 anonim ***** válasza:
96%

A nyolcvanas évek vége felé már érezni lehetett a változás szelét, aztán lett nagy semmi, ugyanott tartunk.

Ugyanaz a rendszer maradt, csak mondva csinált rendszerváltás volt, fideszes és mszp-s komcsik harácsolnak azóta is, csak a fideszesek nagyságrendekkel többet lopnak, akkor sem loptam össze magamnak jachtokat, most sem.

2023. aug. 27. 00:28
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem véletlenül hívják gengszterváltásnak is. Ugyanazok irányítanak most is a háttérből.

Itt egy jó írás a témáról:

[link]

2023. aug. 27. 00:58
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Kb. 88-tól már látni lehetett. Én egyáltalán nem gondoltam azt, hogy 2-3 éven belül NSZK színvonal lesz. Legfeljebb csak azt lehetett reálisan várni, hogy majd talán 10 év múlva már elindulunk fölfele, és kb. 20 év múlva megközelítjük az osztrákokat. Azt viszont soha nem gondoltam volna, hogy ez lesz, ami most van. Bíztam a demokráciában, és el sem tudtam képzelni hogy bármelyik rendszerváltó párt majd visszafordít minket ezen az úton.
2023. aug. 27. 01:13
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

#5 01:13

Ha ez a 10-20 év nem is, de a 30 év még reális is lehetett volna (ha az uniós pénzeket okosan használják fel ellopás helyett).

Most viszont megint ott tartunk, hogy néhány éven belül talán elkezdhetjük számolni a magunk 20-30 évét...

...csak lehet, sokkal rosszabb oktatás, és részben emiatt rosszabb társadalmi helyzet mellett...

2023. aug. 27. 01:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!