Amikor előadják hogy itt nagy szegénység van, miért nem teszik hozzá hogy csak falun?
Múltkor egy ismerősöm elkezdi hogy szegénység van.... kérdeztem hol?
Erre elkezd mondani ilyen Isten háta mögötti falvakat amikről az életben nem hallottam.
Budapest, Győr, Sopron, Balaton.... ezeket nézzük már meg, hol van itt szegénység? Normális helyekre kell költözni.
Ez olyan mintha kimennék Afrikába és azt mondanám hogy szegénység van a világon....
"Vidék nem csak Bosodban van, hanem pld Győr-Moson-Sopron megyében is"
A vidék egy része Borsodban is simán megél panziófenntartásból, szobakiadásból, mert a táj gyönyörű. Csak vannak dolgozni nem akaró egész falvak, azok nyomorognak.
Nyomornegyed meg városban is van.
Mert falun nem fordulhat elő szegénység. Itt a tojást a tik megtojja, van kerted, megterem a krumpli a répa, le tudsz vágni egy tikot vagy disznót ha kedved tartja. Szegénység az tipikusan egy városi fogalom, ahol proletárok élnek, akik termőfölddel vagy termelőeszközzel nem rendelkeznek és kizárólagosan a munkaerejüket képesek árúba bocsátani. Én nem vonom kétségbe, hogy mikor jól megy minden, a városi élet jobb is lehet a falusinál, ugyakkor, ha beüt a krah ők fognak először éhezni.
És ehhez megint nem kell 68 diploma.
"Budapesten is van nyomornegyed"
Csak ott van, meg a többi nagyvárosban. Az IS fölösleges.
#15 A történelem nagy részében a falvak is tele voltak olyan emberrel, akik nem rendelkeznek földdel. Zsellérek, napszámosok.
Ma meg sok olyan helyen, ahol csak arra hagyatkozhatsz, hogy "a tojést a tik megtojja", ott olyan is fog lakni, aki ellopja azt a tikot meg a krumplit is...
"Hanem? Milyenek?"
Kb 2,5 millió él viszonylagos jólétben, ~6,5 millió máról holnapra, 500 ezer nyomorog.
"Ne azokat a statisztikákat olvasgassad, ahol az átlag fizetésekről írnak, hanem azokat, ahol például felmérik kinek mije van, ki mit engedhet meg magának, jár-e nyaralni, mit és mennyit vásárol, stb stb."
Tudsz mutatni olyan statisztikákat?
"ott olyan is fog lakni, aki ellopja azt a tikot meg a krumplit is..."
Kamu.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!