„Vegyétek észre, megmentettétek Európát” – üzente a magyaroknak Dominik Duka cseh érsek. Igaza lehet?
Az valóban figyelemreméltó, hogy a Shengeni határom megvédésével a korlátlan migránsáradattól megvédtük a nyugati öreg kontinenst. Mi lenne most Franciaországgal, ha mindenki aki ide akart jönni be is mehetett volna?
Még nem.
Majd ha sikerül, akkor.
Abban igaza van, hogy elindítói annak, hogy meg lehessen védeni, de hiába van határzár itt, ha simán meg lehet kerülni és be lehet jutni máshol, ahonnan meg ide is visszajöhetnek akármikor.
Most is az megy be a franciákhoz aki akar, aki oda akart eljutni az nem a magyar határon akar átjönni. Aki itt próbálkozik az északra menne, a németekhez, svédekhez, vagy esetleg nyugatra az osztrákokhoz, messzebbre a britekhez.
Az hatalmas dolog, hogy van aki meg tudta mutatni a többi ország szavazóinak, hogy nem lehetetlen megállítani az illegális migrációt a határon. De ettől az még tovább folytatódik máshol 7 éve. Majd ha a többi tagországban is megteszik amit eleve tenniük kellett volna az uniós szabályok alapján, akkor lesz siker. Addig hiába volt az olaszoknál Salvini pár éve, aki megmutatta a tengeren is meg lehet állítani, ha rövid idő alatt eltávolították és amit csinált az eltörölték.
Aki tud gondolkozni, annak nem lesz új, aki meg nem, és neoliberális mesevilágában él az ne olvasson tovább.
A haárzár jó és elég lenne jelenleg. Bár technikát lehetne bővíteni, drónok, hőkamerák stb.
Viszont az éghajlatváltozás miatt milliós tömeg fog elndulni észak felé. Olyan kontinensre, aminek a népessége csökken, öregszik. Ezeket a tömegeket nem fogja megállítani egy keítés sem.
Jogi eszközök kellenek és észlelnie az átlagembernek is - nem fogja -, hogy egyszerűen kilakják majd Európát.
Az olyan duma, hogy "Magyarországra nem akar jönni senki stb" felejtős. Jelenlegi trendeket nézve szinte üres területek lesznek Európban, de lakhatóak. Olyan mind1 lesz, hogy most az a Bakony vagy fél Morvaország.
#5 "Az olyan duma, hogy "Magyarországra nem akar jönni senki stb" felejtős. "
A bulgérokhoz, olaszokhoz, görögökhöz meg a szerbekhez sem akar menni senki, mégis ott vannak hatalmas tömegek. Pont emiatt ostobaság ez a szöveg, hogy "Magyarországra nem akar jönni senki". Ha valahol útjukat állják akkor hiába nem oda akartak menni, ott lesznek. Ahogy rengetegen azért vannak a franciáknál mert nem tudtak átjutni a britekhez.
Ha innen is szabadon mehetnének az osztrákokhoz, szlovákokhoz, csehekhez, akkor már évek óta lenne határellenőrzés a magyar északi, nyugati határokon és bizony itt lennének sok százezren, akik innen nem tudnak tovább menni ahová szeretnének.
Iróniaként mondtam, hogy ide nem akar senki sem jönni.
Éppen azt mondtam, hogy a népességcsökkenés miatt pont, hogy lesznek üres területek, nem is csak Közép-Európában.
A Balkánon kell majd megállítani őket.
Még mindig csábítóbb lesz Mo. vagy a Balkn, mint a Szahara.
Egyébként miért ne politizáljon egyházi személy? Azért mert nem a neolibsi kottát mondják fel?
#7 "Iróniaként mondtam, hogy ide nem akar senki sem jönni."
Tudom. Reméltem, hogy ez egyértelmű a kommentemből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!