Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kinek a porontya volt ez a...

Kinek a porontya volt ez a diák, ami miatt a komplett Corvinusos vezetés kockára tette az egyetem hírnevét?

Figyelt kérdés
[link]

2023. aug. 9. 14:47
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%
Szia uram corvinus diploma érdekel?
2023. aug. 9. 16:34
 12/22 A kérdező kommentje:

A Fidesz egyik legnagyobb kártétele, hogy - jól felfogott érdekből - minden korábbinál népszerűbbé tette azt a lakossági hozzáállást, hogy “eh, máshol is lopnak” meg “protekció mindig is volt és mindenhol van”.

És amikor szintet lépnek, mind a lopásban, mind a csalásban és visszaélésben, csak meghivatkozzák az anekdotikus bizonyítékaikat a mások általi lopásra és csalásra, és a népek napirendre is térnek a dolog felett.

Én is jártam egyetemre, valóban köztudott volt pl, hogy az egyik tanszékvezető valamiért csípte a vízilabdásokat, így a közmegítélés szerint olyan tudással is átengedte őket, amivel másokat nem. De aztán aki közülük nem szedte össze magát később, a másik buktatós szigorlaton már úgysem ment át, mert ott ez a részrehajlás már nem volt meg, ott lehet, h éppen nehezebb dolguk volt a sportolókkal előítéletes profnál.

Természetesen ez sem helyes, sem a pozitiv, sem a negatív előítéletesség, de továbbra is azt mondom, h e jelenség létezése nemhogy nem menti, de még csak nem is összehasonlítható azzal, amikor egy szülő nyers erővel át akarja nyomni a gyerekét egy vizsgán és ehhez az egyetem a legmagasabb szinten asszisztál. Ez elképesztő botrány, amibe teljes joggal bukott bele a rektor - már ha emiatt mondott le.

És igen kiváncsi vagyok rá, hogy ki gondolta azt - ráadásul joggal - hogy a kapcsolatai révén áttolja a gyerekét a vizsgán.

2023. aug. 9. 17:31
 13/22 anonim ***** válasza:
78%

Én is kíváncsi lennék, de ezt majd csak a dédunokáink tudják meg majd egyszer.

Valami nagyon fontos ember lehetett, közel a csúcshoz.

2023. aug. 9. 18:04
 14/22 A kérdező kommentje:

13:

Szerintem meg fogjuk tudni. Ez az egyetemen biztos, h nyílt titok. Láthatóan a szülő sem nagyon titkolta, sőt kérkedett is a befolyásával.

2023. aug. 9. 18:27
 15/22 anonim ***** válasza:

Legyen igazad!

2023. aug. 9. 22:42
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Ezért lenne fontos, hogy az egyetemek a régi universitasok mintájára olyan független, erős egyetemi autonómián alapuló intézmények legyenek ahol a fenntartó (állam, alapítvány vagy egyház) csak a pénzfelhasználás jogszerűségét és a törvények betartását ellenőrzi, de a szakmai tartalomba és az oktatás-kutatás napi gyakorlatába, ügymenetébe nincs beleszólása, ahogy az intézmény költségvetésének felhasználásába, belső elosztásába sem.
2023. aug. 10. 09:38
 17/22 A kérdező kommentje:
Egyetértek. Az, hogy végső soron Hernádi Zsolt dönti el, hogy a prominens szülő nyomására alkalmazott kivételezés OK volt-e, vagy sem, gyomorforgató.
2023. aug. 10. 13:09
 18/22 A kérdező kommentje:

Akkor hát megtudtuk, amit sejteni lehetett:

[link]

márc. 9. 11:41
 19/22 anonim ***** válasza:
Orosz a lelkem, milliárdos, azt tesz, amit akar, ha ostoba vagy nem komplett a kölyke, akkor is Ő a nagy! Haj de ismerős ez az átkosból! Kellett egy 19-es vöröskatona nagyapa, az unoka lehetett hülye is, de ez megmentette!
márc. 9. 23:52
 20/22 A kérdező kommentje:

De hát mit akarunk, az egyetem az alapítványba szervezéssel “elvesztette közvagyon jellegét”, a kuratóriumba ültetett fideszes oligarchák mondják most már meg, hogy mi az etikus.

Tetszettünk volna az utcára menni, amikor ellopták az állami egyetemeinket..

márc. 10. 00:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!