Kinek a porontya volt ez a diák, ami miatt a komplett Corvinusos vezetés kockára tette az egyetem hírnevét?
A Fidesz egyik legnagyobb kártétele, hogy - jól felfogott érdekből - minden korábbinál népszerűbbé tette azt a lakossági hozzáállást, hogy “eh, máshol is lopnak” meg “protekció mindig is volt és mindenhol van”.
És amikor szintet lépnek, mind a lopásban, mind a csalásban és visszaélésben, csak meghivatkozzák az anekdotikus bizonyítékaikat a mások általi lopásra és csalásra, és a népek napirendre is térnek a dolog felett.
Én is jártam egyetemre, valóban köztudott volt pl, hogy az egyik tanszékvezető valamiért csípte a vízilabdásokat, így a közmegítélés szerint olyan tudással is átengedte őket, amivel másokat nem. De aztán aki közülük nem szedte össze magát később, a másik buktatós szigorlaton már úgysem ment át, mert ott ez a részrehajlás már nem volt meg, ott lehet, h éppen nehezebb dolguk volt a sportolókkal előítéletes profnál.
Természetesen ez sem helyes, sem a pozitiv, sem a negatív előítéletesség, de továbbra is azt mondom, h e jelenség létezése nemhogy nem menti, de még csak nem is összehasonlítható azzal, amikor egy szülő nyers erővel át akarja nyomni a gyerekét egy vizsgán és ehhez az egyetem a legmagasabb szinten asszisztál. Ez elképesztő botrány, amibe teljes joggal bukott bele a rektor - már ha emiatt mondott le.
És igen kiváncsi vagyok rá, hogy ki gondolta azt - ráadásul joggal - hogy a kapcsolatai révén áttolja a gyerekét a vizsgán.
Én is kíváncsi lennék, de ezt majd csak a dédunokáink tudják meg majd egyszer.
Valami nagyon fontos ember lehetett, közel a csúcshoz.
13:
Szerintem meg fogjuk tudni. Ez az egyetemen biztos, h nyílt titok. Láthatóan a szülő sem nagyon titkolta, sőt kérkedett is a befolyásával.
De hát mit akarunk, az egyetem az alapítványba szervezéssel “elvesztette közvagyon jellegét”, a kuratóriumba ültetett fideszes oligarchák mondják most már meg, hogy mi az etikus.
Tetszettünk volna az utcára menni, amikor ellopták az állami egyetemeinket..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!