A Fidesznek milyen jó tervei vannak az oktatásüggyel?
Semmilyen jó tervei nincsenek.
Már elérték, amit akartak. A közoktatás, a felsőoktatás, és a tudományos élet tönkretételét.
Lásd: státusztörvény, egyetemi alapítványok, MTA intézeteinek elvétele.
Miért akartak volna ilyet?
A kormánynak hosszú távon mi haszna van abból, ha az országban nincs normális képzés?
Az, hogy nem lesz kritikus, kreatív, gondolkodó értelmiség, aki értőn tud viszonyulni az ország dolgaihoz.
Az összeszerelő üzemekbe elegendő, az alulképzett, végrehajtó emberek tömege.
Hiába kattintgatsz a piros "x"-re, az senkit sem érdekel. Engem biztosan nem.
Attól még - sajnos - tönkre van téve a magyar szellemi élet legnagyobb része. Ez nekem sem tetszik, de az a baj hogy még mindig nagyon sokan oda teszik az "x"-et, ahová eddig tették.
Melyik oktatással.
A felsőoktatást szinten tartja, igyekszik a nemzetközi trendekhez igazítani.Még mielőtt valaki elkezd hisztizni, nézz meg mik a felvételi követelmények mondjuk Hollandiában.
Érettségi+amit az egyetem előír.Ami általában felvételi interjú, vagy felvételi teszt, gyakran mindkettő.
Nem ám azt nézik,hogy hányasra vizsgálták verselemzésből.
A közoktatás, hát, az egy fos.
Toldozzák,foltozzák,de újabb lyukak keletkeznek.
A felsőoktatásban voltak elismerten nívós egyetemek, és szinten magas színvonalon dolgozó főiskolák. Ez alatt volt a felsőfokú szakképzés.
Mostanra mindenből egyetemet csináltak. Attól függetlenül, hogy eleget tettek-e az intézmények a követelményeknek. Elég volt, ha a vezetőik jó kapcsolatot ápoltak a nagy emberrel. Tudósok is így lehettek, rektorok is.
Mostanra ezek a limonádé egyetemek viselkednek úgy, mintha náluk lenne a bölcsek köve, és ők dirigálnak a nemzetközi tekintélyeknek.
Ehhez még jönnek a kancellárok, az alapítványok kuratóriumai, akik mindenhez értenek, csak a felsőoktatáshoz nem.
Erre mondod azt, hogy ez rendben van. Hát izlés dolga ...
Vannak jó helyek, melyeket közpénzből hoztak létre, de te oda nem teheted be a lábad:
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!