Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Így, hogy Orbán fizetési...

Így, hogy Orbán fizetési meghagyást/ számlákat nyújtott be Brüsszelnek az EU-nak fizetnie kell?

Figyelt kérdés

Ismert, hogy hazánknak jogosan járó EU-s támogatások már réges régen Ukrajnában vannak. Többször elmondták Brüsszelben a kormánynak. Viszont ez ne jelentené azt, hogy újabb forrásokból ne egyenlítené ki a tartozását Brüsszel felénk.

Tegnapi Kormányinfón Gulyás Gergely úgy fogalmazott, hogy elküldték Brüsszelnek a számlát. A magyar kormány mindent teljesített már az EU-ra vár kifizetni a tartozását. Utána olyan magabiztosan beszélt, hogy mire fogjuk elkölteni azt a rengeteg pénzt, amit kapunk pl pedagógusoknak, hogy azt sejteti fizetni fog Brüsszel.

Vajon egy ilyen államok közötti fizetési meghagyás van olyan erős, hogy Brüsszel míg így az eladósodása ellenére is fizetni fog, ha már nincs is meg a pénzünk?

2023. júl. 28. 14:23
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
67%
Sokan vagyunk úgy vele, hogy akár egy évtizedet is odaadnánk az ország fejlődéséből, csak bukjon bele a fidesz. Hosszútávon másképp nem lesz itt jólét soha.
2023. aug. 5. 09:59
 22/27 anonim ***** válasza:
100%

20-as: miért lenne annak rosszabb,aki nem ott él?

És ne gyere azzal, hogy az "ne ugasson oda", mert bizony az az illető is adózik abban az országban ahol él és a befizetett adójának egy részét Magyarország kapta eddig is.

Én ezerszer mondtam már, hogy engem ebben csak az zavar, hogy arra sokkal érdemesebb országok helyett Magyarországra küldték az adóm.

Nem szeretem a gondolatát annak, hogy az én pénzem is a magyar gyűlölködő propagandára, értelmetlen hobbikra, meg néhány család "saját lábára" van/ volt költve.

2023. aug. 6. 15:07
 23/27 anonim ***** válasza:
0%

Sosem értettem ezt az “adó az én pénzem” dolgot.. nem, marhára nem a miénk. Ha Bruttó bérek helyett, csak a nettó bér lenne a papíron, a kutya nem foglalkozna azzal, hogy mennyit vonnak le pluszba..

A járulék az az összeg, amit a munkàltatód fizet az államnak, és nem te. Te dolgozol érte? Nézőpont kérdése..

Én világ életemben azért dolgoztam, hogy a nettó bérem több legyen, a bruttó sosem érdekelt. Sose érdekelt mennyi az oraberem, az érdekelt mennyit kapok belőle kézhez.

Az egy óra alatt kitermelt összeg, és a bérpapíron szereplő bruttó órabér úgysincs köszönő viszonyban egymáshoz képest, szóval a végtelenségig lehetne reklamálni miatta.

A járulék az állam pénze, ami szét van osztva X helyre. Ezek alapján én jogosult vagyok X szolgáltatásra és kész. Majd az én pénzem lesz, ha esetleg igénybe tudok venni adó-visszatérítést, de amíg nincs a szamlamon az az összeg, addig soha nem is létezett az a pénz.

2023. aug. 12. 09:50
 24/27 anonim ***** válasza:

Szót sem ejtettem adóvisszatérítésről.

Csak azt merészeltem mondani, hogy az általam is befizetett adóból egy centet sem adnék Magyarországnak.

Nagyjából bárki másnak,de nekik nem.

Mondjuk ez az általam adományozott vérre is érvényes,de ez más téma.

2023. aug. 16. 15:12
 25/27 anonim ***** válasza:

" Brüsszel KUNCSOROG pénzt a MAGYAROKTÓL"🤣🤣🤣🤣🤣

LOL!!!

Ezt még ízlelgetem, miután abba tudtam hagyni a röhögést.

El fog tartani egy ideig 🤣🤣🤣🤣

2023. aug. 18. 07:02
 26/27 anonim ***** válasza:

#23 ennyi mélyostobaságot egy szuszra leírni biztos fárasztó volt :D

Egyszer beszélj egy egyéni vállalkozóval (csak hogy tiszta legyen a helyzet, hogy ki dolgozott), hogy mi a véleménye róla, ki termelte meg azt a pénzt, amiből az adót fizette ;)

2023. aug. 18. 11:31
 27/27 anonim ***** válasza:

Van egyéni vállalkozó a családban, szóval tudom hogyan működik a rendszer.

De valahogy nem az egyéni vállalkozók szoktak ezen sipákolni, hanem azok az alkalmazottak, akik a 8-12 órás műszakból nettó 4-et ellógnak, meg állandóan táppénzen vannak.

Nem 1, nem 2 ilyen ismerősöm van. Bemegy és megnéz 2 filmet a 8 órás műszak alatt. Havonta 1 hét fix táppénz, és kevés a fizu, meg sok az adó.

Én ha az építőiparban egy nap 1-2 órát kummantanék, másnap nem kellene bejönnöm.

2023. aug. 20. 09:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!