Liberálisok, ti miért léptek fel a haza nevében, amikor nektek csak a saját jólétetek a fontos?
Trianont kiröhögitek, nektek jó Magyarország megcsonkítva úgy, ahogy most van.
A határon túli magyarokat utáljátok, mert szerintetek mind Orbánra szavaznak.
A magyar foci sikereinek nem tudtok örülni, mert azt is mind Orbán sikerének tudjátok be.
Az ukránokat simogatjátok, akik a románok után a legnagyobb magyargyűlölő nép.
A történelmünk dicső pillanatait lehurrogjátok, a helyébe azokat az eseményeket állítjátok és emelitek ki, amikor a vesztes oldalon álltunk.
Összességében egy lúzer, szánalmas népnek tartjátok a magyart, beleértve saját magatokat.
A családpolitikát és népességfogyást megállítani akaró politikát utáljátok, szívesebben adnátok pénzt annak, aki gyerektelen, így nem járul hozzá a jövő generációjának, gazdasági értelemben munkaerejének az "előállításához".
Nemzeti célok helyett külföldről importált LMBTQ-t támogattok.
A hagyományos családmodellt meghaladottnak tartjátok, családnak tekintitek lassan a gazdit meg a kutyáját is.
A vidéki magyarokat lenézitek, helyette a maroknyi budapesti balos elit valóságtól elrugaszkodott, ábrándos világképét teszitek magatokévá.
Lehetne sorolni. Mindehhez képest baloldali arcok mostanában egyre többször emlegetik a hazát.
1. Trianonon túl kell lépni. 100 éve történt, és semmi esély arra, hogy visszafordítsuk. És ha sikerülne is, kisebbségben lennénk a saját országunkban, és itt élne velünk egy csapat felbőszült szlovák, román, akiket kvázi gyarmatosítottunk. Egy ilyen kicsi országot se tudunk normálisan elvezetni, mit kezdenénk egy naggyal?
2. Nem utálom a határon túli magyarokat, de az tény, hogy Orbán populista módon kihasználja a legcsóróbb, legszerencsétlenebb ottani réteget politikai céljaira.
3. A magyar foci az 1950-es évek óta nem sikeres. Elver minket Andorra meg a Feröéri csapat, ahol a pék meg a villanyszerelő a focista. Vizilabdában jók lennénk, de azt nem támogatja Orbán, neki a foci kell, mert az a hobbija. Jó, hogy nem tengerbiológus, mert akkor felsózatná a Balatont és cápákat telepítene bele
4. Nem az ukránokat simogatjuk, hanem az oroszok ellen vagyunk, mégpedig azért, mert ha a ruszkik győzhetnek most, azzal a világ összes diktatórikus, erőszakos országa azt fogja látni, hogy a 21. században legitimek a területszerző háborúk, és egy véres évszázadnak nézünk elébe.
5. Csak felhívjuk a figyelmet arra, hogy a dicső események mellett milyen baklövéseink is voltak. Egy liberálist se hallottam még, aki pl. Mátyás Királyt szapulta volna.
6. Sajnos a mai korban igen, lúzerek vagyunk. Lehettünk volna többek is, de 2010 óta Orbán tesz róla, hogy olyanok legyünk, mint Szerbia vagy Belarusz, ahelyett, hogy a csehek, szlovének útjára lépnénk.
7. Az nem családpolitika, hogy hitelfelvételre buzdítjuk a fiatal párokat, hogy szüljenek gyereket a semmibe. Ha normális családpolitikát akarsz látni, nézz rá mondjuk Spanyolországra (ahova Ráhel is elmenekült az apja uralma elől)
8. Milyen nemzeti célok? Hogy utáljuk a melegeket, naponta provokáljuk a szomszédainkat, és kuruckodjunk az EU-val, kvázi harapjuk a kezet ami az ételt adja?
9. A "hagyományos családmodelled" az 1950-es években alakult ki Amerikában a háború utáni jólétben, nálunk Kádár alatt jött be az 1980-as évek eleje felé, amikor hasonló keresetbeli stabilitást értünk el. Az pedig továbbra sem segíti a gyerekeket, hogy annyira félünk a meleg pároktól, hogy nem fogadhatnak örökbe, inkább nőjön fel a gyerek az árvaházban.
10. Itt ugyanaz a helyzet, mint a határon túli magyarokkal. Nem nézzük le őket, de látjuk, hogy Orbán kihasználja őket.
Habár nem vagyok liberális, sokkal inkább a skandináv típusú szociáldemokráciában hiszek, megpróbálok válaszolni a pontjaidra.
"Trianont kiröhögitek, nektek jó Magyarország megcsonkítva úgy, ahogy most van."
Nem röhögöm ki Trianont, valóban emberek milliói számára volt ez egy óriási, generációkon átívelő katasztrófa és trauma. Viszont emellett azt gondolom, hogy a revizionista, irredentista politika messzemenően kontraproduktív, és hacsak nem következik be valamiféle teljesen gyökeres változás a globális és európai politikai rendszerben, gyakorlatilag semmiféle esély sincsen még csak a részleges határrevizíóra sem. Amit támogatnék, az a szomszédos országokkal való kordiális, baráti kapcsolat, illetve a politikai, gazdasági, és társadalmi integráció nemzetközi szinten.
"A határon túli magyarokat utáljátok, mert szerintetek mind Orbánra szavaznak."
Egyáltalán nem gyűlölöm a határon túli magyarokat, sőt, kifejezetten támogatom, hogy a nekik járó kisebbségi jogokat a lehető legnagyobb mértékben megkapják. A problémám egyáltalán nem velük, hanem a Fidesz kontraproduktív külpolitikájával van, ami többet árt nekik, mint használ.
"A magyar foci sikereinek nem tudtok örülni, mert azt is mind Orbán sikerének tudjátok be."
Sajnos a foci nem az én világom, így engem annyira nem érdekel, hogy a válogatottunk vagy a klubcsapataink hogyan szerepelnek, viszont rendszeresen járok a Fehérvár hokimeccseire, illetve az elmúlt pár év gyakorlatilag összes hazai válogatott hokimeccsen kint voltam és szuekoltam. Pedig hokiban aztán tényleg nem vagyunk nagyon sikeresek :D
"Az ukránokat simogatjátok, akik a románok után a legnagyobb magyargyűlölő nép."
Nem hiszek abban, hogy vannak "magyargyűlölő", vagy bármilyen nemzetiséget gyűlölő népek. Vagy talán mi, magyarok "romángyűlölő" vagy "szlovákgyűlölő" nép lennénk? Én sem a románokat, sem a szlovákokat, sem az ukránokat nem gyűlölöm, és kifejezetten kikérném magamnak, ha valaki engem azzal vádolna, hogy én bármelyik népet gyűlölném. Az ukránokat én azért támogatom, mert egy honvédő háborút folytatnak az aggresszor Oroszország ellen. Emellett korábban is, és most is kritikus vagyok az ukrán nemzetiségi politikával szemben, és támogatom az ukrajnai kisebbségek kollektív és egyéni jogait.
"A történelmünk dicső pillanatait lehurrogjátok, a helyébe azokat az eseményeket állítjátok és emelitek ki, amikor a vesztes oldalon álltunk."
Ilyet sem szoktam tenni, pedig viszonylag mélyen ismerem Magyarország történelmét, mert mindig is érdekelt a téma. Azért arra egy picit kíváncsi lennék, hogy te melyik eseményeket gondolod történelmünk dicső pillanatainak, mert szerintem ott viszont nem nagyon fogunk egyetérteni. Én például fontosnak tartom, hogy anno Szent István minket kifejezetten a nyugati, Római Katolikus egyházzal hozott kapcsolatba, de mondhatnám a magas fokú vallásszabadságot az Erdélyi Fejedelemség területén jóval a felvilágosodás előtt, vagy szintén Erdékyből a világ egyik első olyan törvényét, ami kifejezetten a kisebbségek jogait vedte védelmébe. Azt a fajta történelemhamisítást, amit a magyarországi jobboldal művel (ezeréves magyar nemzet, Európai védelmezői, és hasonló klisék) viszont nem tudom támogatni, mert ezek egyszerűen nem igazak, történelmi ferdítések.
"Összességében egy lúzer, szánalmas népnek tartjátok a magyart, beleértve saját magatokat."
Ezt a kijelentést kategorikusan elutasítom.
"A családpolitikát és népességfogyást megállítani akaró politikát utáljátok, szívesebben adnátok pénzt annak, aki gyerektelen, így nem járul hozzá a jövő generációjának, gazdasági értelemben munkaerejének az "előállításához"."
A családtámogatás nem azért jó, mert megállítják a népességfogyást, mert ezt egyszerűen nem csinálja. A családtámogatás azért jó, mert növeli a családok jólétét. A jólét viszont nem csak a családosokat, vagy a családokat illeti meg, hanem Magyarország minden állampolgárát, azokat is, akik nem képesek gyermeket nemzeni, vagy csak egyszerűen nem szeretnének gyereket.
"Nemzeti célok helyett külföldről importált LMBTQ-t támogattok."
A kettő hogy függ össze? Egy transznemű magyar ember nem a nemzet része? Az ő érdekei miért lennének összeegyeztethetetlenek a nemzet érdekeivel? A nemzet nem valami egyéneken túlívelő, absztrakt, immateriális dolog, a nemzet MI VAGYUNK. A nemzet érdekei nem mások, mint a magyar emberek érdekeinek az összessége, legyenek ők férfiak vagy nők, melegek vagy heterók, ciszneműek vagy transzneműek, szegények vagy gazdagok, fehérek vagy cigányok, csak az számít, hogy ők magukat a magyar nemzet tagjaiként azonosítsák.
"A hagyományos családmodellt meghaladottnak tartjátok, családnak tekintitek lassan a gazdit meg a kutyáját is."
A "hagyományos családmodell" az úgy néz ki, hogy három generáció minden tagja alkot egy családot. Az a családmodell, amit ti hagyományosnak gondoltok, Magyarországon úgy az '50-es évek előtt konkrétan nem is létezett, sőt, vidéken egészen a '80-as évekig az, hogy a legidősebb férfi gyermek csak úgy otthagyja a szüleit és elköltözik, gyakorlatilag hallatlan dolog volt. Továbbá és nem mondom azt, hogy mindenki hagyjon fel a valójában teljesen modern, hagyományosnak hazudott családmodellel, csupán azt mondom, hogy ne legyen már muszáj ragaszkodni hozzá, hadd döntse már el minden felnőtt, felelős döntés meghozására képes magyar ember, hogy neki miféle családmodell a megfelelő. Ha ő a valóban hagyományos, 3 generációs családmodellben hisz, akkor hajrá, éljen úgy, én azt ugyanúgy támogatom, mintha mondjuk 2 férfi vagy két nő akar családot alapítani. Sőt, továbbmegyek, nekem azzal sincs semmi bajom, ha esetleg mondjuk 3 nő és 4 férfi kitalálja, hogy ők most egy család lesznek, és közösen nevelik fel a gyerekeiket. Ez speciel talán a legesleghagyományosabb családmodell, hiszen a törzsi berendezkedésű társadalmakban egyáltalán nem volt ritka, hogy az egész törzs alkotott egy családot, a legtöbb gyermek nem tudta, hogy ki az apja, legtöbbször még a nő sem tudta pontosan. Ha valakiknek ez tetszik, akkor tőlem nyugodtan éljenek így, csak én hadd maradjak a feleségemmel és a két gyerekemmel úgy, ahogy vagyok :)
"A vidéki magyarokat lenézitek, helyette a maroknyi budapesti balos elit valóságtól elrugaszkodott, ábrándos világképét teszitek magatokévá."
Székesfehérvár már vidék? Mert ha szerinted az, akkor én már vidéki vagyok, sosem laktam Budapesten, pláne nem a körúton belül.
"Lehetne sorolni. Mindehhez képest baloldali arcok mostanában egyre többször emlegetik a hazát."
Hát, mégis csak itt lakunk, valamit tenni kell ezzel a helyzettel, és van rengeteg dolog, ami mindannyiunkat, és a közös jövőnket érinti. Nem lehet minden problémáról kizárólag egyéniben beszélni, rendszerszinten is foglalkozni kell a dolgokkal, és hát tulajdonképpen a "haza" az maga A RENDSZER, amiben élünk.
Nézzük sorban:
"Trianont kiröhögitek, nektek jó Magyarország megcsonkítva úgy, ahogy most van."
Hazugság.
"A határon túli magyarokat utáljátok, mert szerintetek mind Orbánra szavaznak."
Szintén hazugság.
"A magyar foci sikereinek nem tudtok örülni, mert azt is mind Orbán sikerének tudjátok be."
A kérdéskörről sokat elmond, hogy még a Fidernyákok is politika kategóriában emlegetik a focit amit a miniszterelnökünk is politikai eszközként kezel. Másrészt 0-3-as vereséget pékek ellen nehéz sikerként értékelni.
"Az ukránokat simogatjátok, akik a románok után a legnagyobb magyargyűlölő nép."
Az ukránokat senki nem simogatja, ellenben a Fidernyákok az oroszok seggét simogatják a nyelvük hegyével.
"A történelmünk dicső pillanatait lehurrogjátok, a helyébe azokat az eseményeket állítjátok és emelitek ki, amikor a vesztes oldalon álltunk."
Újabb hazugság, kutya. Érdekes történelmünk olyan nagy pillanatait mint az 56-os oroszok elleni felkelés a Fidernyákok valamiért igyekeznek meg nem történtté tenni.
"Összességében egy lúzer, szánalmas népnek tartjátok a magyart, beleértve saját magatokat."
Mi másnak lehetne tartani egy népet amelyik 13 éve birka módon követi a rajta élősködő gazdáját? EU-n belül konkrétan utolsóak vagyunk minden mutatóban, ez akárhonnan nézem szánalmas.
"A családpolitikát és népességfogyást megállítani akaró politikát utáljátok, szívesebben adnátok pénzt annak, aki gyerektelen, így nem járul hozzá a jövő generációjának, gazdasági értelemben munkaerejének az "előállításához"."
Érdekes, a népesség fogy így is, pedig kormányunk arra ösztönöz, hogy szaporodj a pénzért. Az "előállítás" kifejezésed helytálló, hiszen a kormányunk igyekszik elbutított, gondolkodásra nem képes egyedek előállítására.
Nemzeti célok helyett külföldről importált LMBTQ-t támogattok.
Csak megsúgom normális országokban a kettő képes együtt is létezni.
Úgy látszik, hogy Rogán feltaláló úr megint nagyot dobott, kifejlesztette a NERGPT-t :D
Jelenleg külföldön lakom és igenis büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok. A lányunk osztályfőnöke a gimnáziumban Orbán Viktor példájával tanítja az antidemokratikus példát. Igyekszem népszerűsíteni Magyarországot, már egy munkatársam volt is Budapesten.
Miért ne lennénk mi is magyarok, 2022-ig adóztam és a férjem a mai napig magyar cégnél dolgozik.
Sokan akik nem szeretik a Fidesz kormányzását (baloldaliak, centralisták, jobboldaliak, liberálisok stb), nem igazán értjük, hogy az "ún" nemzeti keresztény fideszes szavazok miért gondolják, hogy mindannyian odavagyunk a migránsokért, az LMBTQ mozgalomért és hogy nem vagyunk kritikusok az ellenzéki oldali politikusokkal vagy tetszik nekünk az ukrán nemzetiségi politika.
Sőt elismerem, hogy Orbán politikájában vannak jó intézkedések is, de nem minden és amit viszont én nem értek, hogy a fideszes oldal miért fogad el mindent és nem kritizálja őket.
A családtámogatással azért nem értenek sokat egyet, mert addig amíg nagyon sok állami feladat nincs ellátva addig milliómos családokat is támogatunk, de addig sokan 40 fokos vonatokon, metrón, HÉV-en kénytelenek utazni. Borzasztóak az utak állapota, az egészségügyi ellátás Magyarország bizonyos részein. Az eldugott vidéki részeken a családok szinte nyomorban élnek, nincs semmilyen szolgáltatás. És beszélhetnénk még az oktatás problémáiról, az inflációról.
Ezek az igazi problémák.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!